Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special met reco.Dit jaar een poging tot meer arbeidsgemak. 200miljoen x op en af stappen werd ik beu. Dit jaar een slang aansluiter op de tank.

Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special

+7
Deutz 8006spezial
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special met reco.

Dit jaar een poging tot meer arbeidsgemak. 200miljoen x op en af stappen werd ik beu. Dit jaar een slang aansluiter op de tank.

Reacties

+1
Herbert
Slangaansluiter zelf gemaakt of 1 gekocht?
+3
Deutz 8006spezial
@Herbert alles dr om heen heeft mijn broer bedacht en door tijdgebrek maakt men kameraad die zzper in draai/frees en las techniek is het voor ons. Slangaansluiter gekocht bij treurniet.

Trekker is 30cm hoger dan de oude agrostars en dat merk je na 2dgn mestrijden vanzelf

Als het erop zit komt er nog wel even fototje. Behoud ook nog een oude handmatige afsluiter op deze manier, kan daarmee mooi het laatste uit de silo of mestzak zuigen.
+1
Baltus_steyr
@Deutz 8006spezial oh dat gaat je heel goed bevallen!!!
Toen ik hier de bemestertank gekocht heb en klaargemaakt heb direct de aansluiter van treurniet eraan gemaakt. Heb een voetbal knie, dus tig keer de trekker op en ( te snel) af stappen kan ik einde vd dag of in bed wel merken. Daar loop je na en paar dagen ook niet harder door. Dus super tevreden mee. En het sluit minstens zo snel aan als een tank met zuigarm.
+1
Deutz 8006spezial
@Baltus_steyr ik heb hetzelfde dankzij het balen rijden met de handgeschakelde agrostar vanaf men 14de. Mooi optijd de ttv gekocht, wil ook nooit weer anders. Met de jd 6155m van men oude werk speelde hij na 10 uren ook wel eens op met balen rijden.

Voel hem verder nooit gelukkig maar merk wel dat met deze hogere trekkers voor de tank de stap te groot is. Daarom de ellende maar voor wezen

Wilde geen zuigarm zitten teveel draaipunten op wat lek kan gaan, + moet toch een handmatige aansluiter houden voor 1 put. Werd een hele verbouwerij. Nu straks wel mooi voor elkar
+2
Deutz 8006spezial
Deel 1, en misschien nog wel het belangrijkste, staat. Juiste hoogte bepalen komt nog. De bedoeling is dit bij elke put te hebben. Normaal staat hier zomerdag stroomdraad omdat we de koeien niet over de putdeksels willen hebben. Maar dat kan nu mooi gecombineerd worden.

Verder zit er op de horizontale buis een schanier zodat hij naar achter gedraaid kan worden en de mixer er door kan.

(klik om te vergroten)

Fendt926Driver
De slang staat nu op de bodem van de put neem ik aan?
En het strop om de slang moet nog wel iets terug??
Hangt het einde van de slang dan niet te laag voor de aankoppeling?

Of heb je meerdere lengtes zuigslang?
+1
Deutz 8006spezial
@Fendt926Driver putten zijn 1,50 diep, zuiggat 1,65. Daar staat deze slang nu in tegen de rand van de putbodem. Heb maar 1 soort zuigslang voor deze stal. En nog 1 langere voor de gierkelder van de woonboerderij/jongveestal.

Slang hangt nu zelf nog iets te hoog voor het mooi, aankoppeling zit bewust laag door turbovuller en dergelijke. Hoop een deze dagen/weken de zooi terug te krijgen van de verzinkerij zodat we opbouwenkunnen. Anders wordt het gewoon nog een ronde met de hand aankoppelen als het 16feb droog genoeg is

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!