Hallo allemaal, zoals (al een poos geleden🙈) beloofd aan @stijn-de-bock zal ik hierbij wat foto's delen van mijn trekkertjes. Ik heb een aantal eenassers, van verschillende merken, vooral uit de ja

Hummel DE52K

+9
Reinard
Hallo allemaal, zoals (al een poos geleden🙈) beloofd aan @stijn-de-bock zal ik hierbij wat foto's delen van mijn trekkertjes. Ik heb een aantal eenassers, van verschillende merken, vooral uit de jaren '50 en '60. Aan de meeste van deze trekkertjes moet nog het een en ander gebeuren, maar dat maakt het juist leuk. Ik begrijp dat dit kleine spul bijna wegvalt in het grote geweld van alle grote trekkers hier, maar kleine trekkers zijn ook trekkers😉. Ik begin voor nu met een Hummel DE52K. Deze heb ik vorige week even in de schuur gezet, omdat ook aan deze machine het een en ander gebeuren moet. Ik ga deze verder niet overspuiten denk ik, ik twijfel of hij er mooier op wordt. Een machine van 70 jaar oud mag er best een beetje oud uit zien denk ik🙂.

Reacties

+3
Reinard
Nu probeer ik even wat meer foto's te plaatsen in de reacties, maar dat lukt me even niet, dus kan even duren😅
+5
stijn-de-bock
@Reinard na een tijdje lukt het vanzelf hoor hoewel deze site self ook wel soms haar kuren heeft.ik vind deze hummel prachtig zoals hij is en mijn mening is om deze in zijn oude werkkleding te laten, een machine die technisch in orde is in zijn originele staat vind ik persoonlijk het mooiste tenzij het natuurlijk te ver is of in het verleden al een keertje minder netjes gedaan. Verder vind ik een kleine tweewielige tractor minstens even interessant dan een woeste beer van 200 pk.
+4
Reinard
@stijn-de-bock het lukt inmiddels, ik vind deze kleine trekkertjes ook prachtig, maar geniet ook van de grote trekkers, gewoon allemaal prachtig 🙂
+2
Reinard
@stijn-de-bock ik denk zelfs dat deze nog in de originele lak zit
+3
stijn-de-bock
@Reinard en origineel zijn ze maar 1 keer.👌👌
+6
Reinard
Het bouwjaar van deze Hummel is 1954

(klik om te vergroten)

Het bouwjaar van deze Hummel is 1954
+8
Reinard
De motor is een Fichtel & Sachs 500w, 499cc watergekoelde 2takt diesel met 9 pk. (grappig is dat op het typeschildje dus 9pk staat, en op de folder is het 10pk🤷‍♂️)

(klik om te vergroten)

Zijaanzicht

(klik om te vergroten)

Serienummer

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Voorzijde met de 6 volt dynamo
+5
Reinard
Drie versnellingen vooruit, een achteruit, met hoge en lage gearing, dus dat maakt dan totaal zes vooruit, en twee achteruit
Differentieel met sper ook aanwezig

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

De versnellingen
+4
Reinard
De trekker heeft voor en achter een aftakas, 540 en 940 toeren. De voorste aftakas is voorzien van een koppeling voor een frontmaaier, die ik er helaas niet bij heb. Weet iemand een frontmaaier van Hummel, ik houd me aanbevolen 😉.

Bandenmaat is 7.00 - 18, dat is de standaardmaat waar ze ooit mee geleverd werden.

(klik om te vergroten)

Ze zijn voorzien van een werktuigvakje, waar je wat sleutels of startlonten in kan opbergen

(klik om te vergroten)

Zijaanzicht

(klik om te vergroten)

Achteraanzicht, hier kan je de aansluiting voor de werktuigen goed zien, best handig, onder de splitpen los, boven uit het palletje laten zakken, en hij is los.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Reinard:
De voorste aftakas is voorzien van een koppeling voor een frontmaaier, die ik er helaas niet bij heb. Weet iemand een frontmaaier van Hummel, ik houd me aanbevolen .

Bedoel je dan de frontmaaier messenbalk die op de foto onder staat of de graanmaaier of was er ook een trommelmaaier om voor te maken
+1
Reinard
@Fendt926Driver ik bedoel idd die messenbalk, ik weet niet of er ook een trommelmaaier bij Hummel leverbaar was, Agria had die wel, maar dan voor achteraan, dan draai je de stuurarm om dan kan je weer vooruit lopen
+7
Reinard
Ik heb er verschillende werktuigen bij, waaronder een ploeg, een hakfrees, een zinkenfrees, een aanhanger en een cultivator/schoffelraam. Maar er was dus veel meer bij krijgen, ik zal een foto bijvoegen van een folder met aanbouwwerktuigen. Ik heb de werktuigen zelf nu niet zo voor het grijpen, deze foto's houden jullie dus nog even tegoed😉

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+5
Reinard
En dan tot slot de verlichting, die zijn van Bosch. Kom je niet heel erg veel tegen. Dus zuinig op☺️

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+5
Towaberg
Motoculteurs uit die jaren zijn minstens even mooi als tractoren uit die tijd. 👌
+2
a3vandiejen
Prachtig, mooi hoor.
+1
Reinard
@a3vandiejen bedankt!
+1
Griffioen
Je schrijft dat je hem vorige week in de schuur hebt gezet, staat die mooie machine normaal gesproken buiten dan?
+3
Reinard
@Griffioen nee, absoluut niet buiten, dan ben je hem zo kwijt aan roest en vocht, ik heb een zeecontainer, daar stond hij tijdelijk in, maar hij had een band plat, gaskabel ontbrak, moet ontlucht worden, zo had ik hem gekocht, dus nu naar de schuur om alles even na te lopen.
+3
Kramer U800
Mooie Hummel, dit zie je niet veel meer tegenwoordig, en vooral niet op TractorFan. Hier zijn ook weer liefhebbers voor. Nooit geweten dat er zo veel mogelijk was met deze machines!
+4
Reinard
@Kramer U800 ja echt, dat had ik ook nooit zo in de gaten, meestal denk je snel aan frezen of zo, maar je kan er veel meer mee
+1
Gerrit GBo
Mooie machine!
+1
Reinard
@Gerrit GBo dankjewel!
+4
jd3140jb
Dit is mooi, dat ga ik even volgen. Ik heb zelf een agria. Ook daar bestaan veel aanbouwwerktuigen voor, maar ik heb enkel de bakfrees. Ik zou hem niet willen missen, mooie erfenis van mijn schoonvader. En zoals je zegt, kleine trekkers zijn ook trekkers.
+1
Reinard
@jd3140jb wat voor Agria heb je? Voor een Agria kom je nog veel werktuigen tegen, vooral als je eens op kleinanzeigen.de kijkt, en de onderdelen zijn er vaak ook nog. Zelf heb ik een Agria 1100, 2100 en 1700. En nog een 1700 diesel, maar die is niet meer te redden vrees ik😬.
jd3140jb
@Reinard Agria 3400 met 9pk lombardini dieselmotor. Elektrisch gestart. Ik ben er content van. Alleen niet geschikt om te ploegen, wielen te klein en staan te smal. Zie maar bij mijn foto's.
+2
agrijap
Wat een mooi ding ,ja dat noemen ze klein maar ze zijn beresterk
+1
Reinard
@agrijap bedankt, ze zijn veel sterker dan je in de eerste instantie verwacht, vind ik met 'gewone' oldtimer trekkers ook, het ziet er soms zo klein en licht uit, totdat je er mee werkt of je ze ziet werken, dan blijken ze toch heel wat te kunnen💪
+2
agrijap
Heb zelf een agria2700 met rugerini 13 pk diesel zal binnenkort wat fotos plaatsen.
+1
Reinard
@agrijap dat zijn goede machines, ook erg gewild nog. Ben benieuwd naar de fotos🙂
+1
AG35
Mooie machine, en bekende techniek voor een Holder man.
Reinard
@AG35 dat geloof ik, motorisch identiek aan een heel aantal modellen.
AG35
@Reinard Ja, en de verlichting is ook bekend

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Hummel ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!