Landschapsbeheer Smit (Lisse) op de foto met een Valtra A114. Met een nokka kar erachter.. Foto is geplaatst door valmet 605 op 19-01-2024 om 17:37:49, met 16 reacties.

Voor de kar

+4
valmet 605
Landschapsbeheer Smit (Lisse) op de foto met een Valtra A114. Met een nokka kar erachter.

Reacties

husky
Mooie combinatie
+1
Hurli356
Daar waar Valtra zich thuis voelt.. Sneeuw en bos.
Blijft een mooie upgrade t.o.v. de Fiat
valmet 605
@valmet6400power bij een loonwerker in de buurt hoorde ik van de eigenaar van het bedrijf dat deze trekker voor werk in parken boven een Fendt 211 word verkozen die ze zelf bezitten.
valmet6400power
@valmet 605
Dat is ook opmerkelijk, te meer omdat die 211 op alle fronten toch luxer is? Qua bediening, uitrusting en qua transmissie. En allebei een AGCO motor.
+2
valmet 605
@valmet6400power een 200 blijft een kleine trekker. Ik was een dijk aan het maaien en deze trekker bewijst dan zeker wel de kracht van een grotere afmeting met niet meer gewicht.
CoenNijenhuis
@valmet 605 Interessant., hoe zwaar is deze Valtra?
+1
valmet 605
@CoenNijenhuis fabriek opgave nog geen 4.5 ton
Fast Eddy
@valmet6400power

Het oude type 211 was heel eenvoudig. Eigenlijk te eenvoudig voor die prijsklasse. Toch vond ik het wel een fijne trekker voor het werk wat ik er mee deed.
valmet6400power
@Fast Eddy
Was dat met zo’n (waardeloos) golfballetje voor de vario of ook al met zo’n joystick?
+1
Fast Eddy
@valmet6400power

Was met zo`n golfballetje inderdaad. Die gebruikte ik alleen de eerste weken. Daarna alles op TMS.
+1
valmet6400power
@Fast Eddy
Ik snap ook niet waarom mensen zweren bij op de joystick rijden, ook bij bijvoorbeeld New Holland, hoe relaxed is het als je rechtervoet (of linker als je je stoel gedraaid hebt naar rechts) je snelheid kunt regelen..
+1
Fast Eddy
@valmet6400power

Dat snap ik ook niet. Helemaal niet als je een cruise control functie hebt. Bij een machine met een vast toerental snap ik de functie van een rijhandel wel. Een hydrostaat rij je ook met rijpedaal. Dat werkt al jaren naar tevredenheid.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @valmet6400power:
Ik snap ook niet waarom mensen zweren bij op de joystick rijden

Ik snap wel dat er situaties zijn waar tms voortreffelijk werkt.
Maar ook dat er heel veel situaties zijn waar je op de rijhendel een stuk zuiniger rijdt.
Maar als je zelf de diesel niet hoeft te betalen is dat een stuk minder belangrijk
+1
valmet6400power
@Fendt926Driver
De eventuele besparing die ik met onze cvt zou kunnen halen laat ik graag voor wat het is en dan rij ik wel met het voetpedaal. Toeren een beetje begrenzen op de weg en dan geloof ik het wel. Meeste diesel wordt toch verbruikt als er (aftakas)werk gedaan wordt. Zoveel transport hebben we niet dat je aan het eind van het jaar denkt goh wat hebben we een diesel over gehouden.
Elke week regen zoals deze nazomer besparen wij meer diesel mee omdat we dan niet hoeven te beregenen bijvoorbeeld.
+1
valmet 605
@Fast Eddy ik heb wel op dat type vario gereden. Met een 312 met bosklepel erachter ging pedaal veel beter als joystick. Dat varieert beter. Ik snap het gemak ervan wel hoor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra A114 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!