Ik wil deze hallogeen lampjes vervangen. Iemans ervaring met h3 en h7 led lampjes zonder kastje en dikke  voet / kont. Die word ik namelijk  niet kwijt achter in de kap. Heb ik geprobeerd...

JCB Shovel

JD 6110
Ik wil deze hallogeen lampjes vervangen. Iemans ervaring met h3 en h7 led lampjes zonder kastje en dikke voet / kont. Die word ik namelijk niet kwijt achter in de kap. Heb ik geprobeerd...

Reacties

J asper
.
+2
JD 6110
Quote:

(klik om te vergroten)

Deze geprobeerd. Paste in het gat en borgde met het veertje. Deed het ook. Maar had een te grote kont
JD 6110
Quote:

(klik om te vergroten)

Er zal zo iets in moeten. Maar er zijn zoveel Soorten , prijzen en er is rommel bij wat het lastig maakt. Vandaar de vraag naar ervaring
mdoornekamp
@JD 6110 meeste inbouw led lampjes is rommel. Ik begin er niet aan. Dan liever een Philips blue vision halogeen
JD 6110
@mdoornekamp als de trekkers nieuw zijn is het koplamp glas nog helder met goed reflectie. Hoe ouder het glas hoe minder licht het lampje door laat. Met een led lamp er in is het weer als van ouds en hoef je het glas niet te vervangen. Alle trekkers bij ons hebben led in de koplampen behalve de r series.
Bij onze oude en nieuwe 6215r zit duidelijk verschil in licht opbrengst met 6 a 7 jaar leeftijd verschil. In het dimlicht passen ook geen LED lampjes. De koeler raakt het lampje bij het motor kap openen. Enige optie is een nieuwe led dimlicht unit. Maar is ook iets duurder
mdoornekamp
@JD 6110 ja halogeen wordt op den duur wel wat minder. Maar ik zou zelf dan complete units vervangen voor led. Maar mijn trekker van 5 jr oud heeft ook nog prima halogeen verlichting.
+1
Fendt926Driver
@JD 6110 een H7 heeft standaard een koeling in de voet.
Dus die krijg je niet kleiner of het is budget spul.
De H1 heeft ook een grotere voet.
Maar daar weet ik de betekenis niet van
JD 6110
@Fendt926Driver

Precies buget spul, wat vaak niet werkt. Dan is 30 euro weg gegooid geld. Sommige reviews prijzen het goed maar dat kan ook nep zijn.
J asper
@JD 6110 Eens op AliExpress kijken.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @JD 6110:
Dan is 30 euro weg gegooid geld. Sommige reviews prijzen het goed maar dat kan ook nep zijn.

Iemand moet het voor ons tf ers toch uitproberen.

Laatst een jd liefhebber had bij zijn klepelmaaier foto bij staan dat hij osram h1 led lampjes in zijn halogeen lampen had gedaan...

Misschien dat iemand zijn naam zo weet en hem tagd zodat hij zijn ervaring kan delen
Fendt926Driver
@JD 6110 en vanaf nu kunnen we ook in het donker werken met de nieuwe led lampen.

waren alleen 6 euro per stuk dus ben benieuwd hoe lang ze het volhouden. zijn osram ledjes dus denk dat dat opzich goed zit.

nu met dit licht vraag je je toch af hoe je het ooit zonder hebt gedaan 😁
Fendt926Driver
@Fendt926Driver dit was de quote van @DriveJohnDeere voor zijn lampen
DriveJohnDeere
@Fendt926Driver

Nee ik heb gewoon compleet nieuwe lampen met behuizing gekocht. Via bol.com.

Per werklamp was ik dan zo'n 6euro kwijt.

Dat van die osram ledjes sloeg op de ledjes die in de niewe werklamp zaten. En omdat het osram is heb ik d'r wel vertrouwen in.

Moet zeggen dat ik het ook een beetje onhandig uitgelegd heb 🙈.

Wat @mdoornekamp al aangaf is dat de meeste inbouw ledjes gewoon rommel zijn. Ik zou gewoon een compleet nieuwe werklamp bestellen.

Volgens mij is er ook per serie een plug en play set te koop. Is alleen iets duurder en je bent je originele look vaak kwijt.
+2
mdoornekamp
@DriveJohnDeere
Quote:
rommel

Tis allemaal drop-chipping. Bij Ali kost dat lampje waarschijnlijk maar 50 cnt
JD 6110
@DriveJohnDeere

Wat heb jij gekocht dan? Kop lamp of werk lamp?

Dan zal het een nieuwe unit worden ja👀

(klik om te vergroten)

JD 6110
@Fendt926Driver waar en wat heb jij voor 6 euro per stuk zoveel plezier gekocht ?
RolandK
Zal eens kijken welke H1 lampen ik destijds had die bevielen mij prima (in de auto dan) wou ook niet mega duren en niet van die dikke blokken en hebben het altijd super gedaan.
JD 6110
@RolandK h3 en h7 zijn dit . Staat ook op de kap
+1
RolandK
@JD 6110 Daar heb ik nog geen goeie led van gevonden. in ieder geval de H7 niet van de H3 zijn de Osram lampen vaak wel goed, tis vaak ook zo dat wanneer je er een goedkopere indoet dat canbus het niet leuk vind (is dan voornamelijk bij de auto zo). Heb foto gevonden van welke lampen ik had alleen de factuur nog niet.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @RolandK:
Zal eens kijken welke H1 lampen ik destijds had die bevielen mij prima (in de auto dan) wou ook niet mega duren en niet van die dikke blokken en hebben het altijd super gedaan.

Graag.
Alle ervaring is op dit forum welkom
+1
Hielke_Deere
@JD 6110 kijk eens bij Mobiled.nu onder kopje koplampen en dan vervangings lampen misschien staat hier iets passends bij

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de JCB Shovel ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!