Foto van een John Deere 7920 Na een maand rond reizen in Australië wordt het dan toch tijd om aan het werk te gaan.Ik heb werk gevonden bij akkerbouwer in de buurt van Wyalkatchem (2,5 uur oostelijk

John Deere 7920

+8
Quintto
Foto van een John Deere 7920 Na een maand rond reizen in Australië wordt het dan toch tijd om aan het werk te gaan.
Ik heb werk gevonden bij akkerbouwer in de buurt van Wyalkatchem (2,5 uur oostelijk van Perth) ze telen hier eigenlijk alleen maar tarwe, gerst en koolzaad. Meer kan de grond en het gebrek aan neerslag hier niet ondersteunen.
Hier zijn we gypsum aan het strooien op de percelen waar zometeen koolzaad op komt
rommert14
Quote Reactie van @Quintto:
Meer kan de grond en het gebrek aan neerslag hier niet ondersteunen.

Koolzaad is ook al een aardig vocht eisend gewas toch?
Quintto
@rommert14 volgens mij gebruiken ze hier een variant die aangepast is aan de droogte. Ze krijgen hier gemiddeld over het hele jaar rond de 300 mm regen. Waar dat in Nederland 865 mm is

Reacties

+3
Quintto
Gypsum is een mineraal dat voornamelijk wordt gestrooid als zwavel bemesting. Hier strooien we 12 meter breed met een gift van 1 ton per hectare.

(klik om te vergroten)

reinder-mf
Heerlijk down under, daar kun je wel aan wennen 👌🏻
GerbertXL
Mooi man. Het Nederlandse woord is gips.
reinder-mf
@GerbertXL verschil is dat het hier als delfstof uit de grond komt en in Nederland vaak als restproduct uit verschillende fabricaten vrijkomt. Meestal het ontzwavelen van rook of damp
NZDairy
-
Quintto
@NZDairy er zit inderdaad vrij veel moeite in, naast het strooien van dit zijn we nu ook bezig met alles diepwoelen. En dat kost vooral heel veel tijd en diesel.
Ik zou het morgen nog eens moeten na vragen maar volgens mij had ik gehoord dat ze vorig jaar door de droogte tussen de 1 en 1,5 ton tarwe van een hectare haalden. Waar dit is een goed jaar rond de 2,5 was.
Deutz 8006spezial
@Quintto vanwaar het diepwoelen? Als de grond al zo droogtegevoelig is zorg je er door diepwoelen toch alleen maar voor meer verdamping? Of is dit een soort zware klei?

Verder machtig, zijn mooie avonturen zo in het buitenland
+1
Quintto
@Deutz 8006spezial
Met het diepwoelen willen ze 2 dingen bereiken, het verminderen van het een stukje bodemverdichting. Aangezien die hier door het ontbreken van regen en strenge vorst nauwelijks natuurlijk wegtrekt. Maar ook juist het openen van de bodem waar het regen water de bodem in kan in plaats van dat het meteen wegspoelt

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7920 en hebben de trefwoorden kunstmest strooien en australië geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!