Foto van 2x een 6750 waarvan 1 met identiteitscrisis. Gisteren het laatste geploegd van seizoen 2023, schoongemaakt en in de gasolie gezet. En nog een paar weekjes dan kan de mesttank weer aan de gang

Valtra Meerdere

+8
bart99
Foto van 2x een 6750 waarvan 1 met identiteitscrisis. Gisteren het laatste geploegd van seizoen 2023, schoongemaakt en in de gasolie gezet. En nog een paar weekjes dan kan de mesttank weer aan de gang

Reacties

+6
bart99
.

(klik om te vergroten)

De zaaimachine ook even wat gemodificeerd deze winter. Je zag in het donker voor het mooie te weinig achter de zaaimachine, en in de lucht schijnen je werklampen tegen de bak. Dus na de trekkers te hebben gedaan ook maar een paar led lampen achterop de zaaimachine gemaakt, en ook maar meteen normale verlichting er op gemaakt
+2
wilbertkw
Ook met deze banden geploegd? Lijken mij breed zat e niet zoveel profiel om grip te houden?
+2
arjanvw
@wilbertkw dat zal z'n broertje wel geweest zijn die voor de mesttank staat.
+4
bart99
@wilbertkw @arjanvw Nee deze heeft niet geploegd, dat doet de andere inderdaad. Dat deze banden te weinig profiel hebben ben ik niet zo bang voor, doen niet onder voor de 600’s. Maar naar mijn idee zijn de banden die we nu hebben wel de Max breedte in de voor, op 0.8 bar.

Tank moet nog even de werkplaats in en deze kan niet voor de tank dus maar even omgewisseld. Achterbanden komen met bemesten onder de andere trekker, die doet het meeste landwerk. Eerste seizoen met deze wielen 😄
+2
RVM
Mooie trekkers, prachtig stel
+2
mdoornekamp
Is dat een Lemken Juwel? Die zie je niet zo vaak als 3 schaar
+2
bart99
@mdoornekamp Ja klopt, een Juwel 7 inderdaad. Ziet sowieso weinig 3-scharen meer lijkt het wel hier in de buurt😜
+2
mdoornekamp
@bart99 ok. Ja 3 schaar zie je tegenwoordig wat minder. Trekkers worden steeds groter. Maar met een 3 schaar kun je natuurlijk prima werk maken. Zeker met zo'n Juwel met W52 rister.
+2
valmet6400power
@bart99
Wij hebben 2 jaar terug ook de 15 jaar oude Lemken 3-schaar ingeruild voor een 4-schaar. Heerlijk dat je nu (minimaal) 33% meer capaciteit hebt. Maar je trekker(s) moeten er uiteraard wel op gekocht zijn om een grotere ploeg mee te nemen!
+5
MaxxuM4ever
@bart99 een 3 schaar heeft mooie korte in en uitzetten. Zeker als je geen kopakker meer bewerkt kan dat een overweging zijn om met een 3 schaar te blijven ploegen. Bij ons thuis is dat ook het geval. Verder is als boer tijd je grootste tekort dus wat @valmet6400power al aangeeft, met een schaartje meer schiet het een stuk meer op.
Daartegenin is een andere boer uit de buurt van een 5 schaar terug gegaan naar en 4 schaar zodat hij de bandenspanning van zijn achterwielen weer een stuk kon laten zakken. Zo heeft ieder zijn eigen overwegingen.
2 dezelfde trekkers is wel super handig met aankoppelen en uitwisselen van banden, alles het zelfde en bij een storing hup de ander ervoor en weer door. Wij hebben daarom jaren geleden een 2e maxxum gekocht.
bart99
@MaxxuM4ever Die korte inzetten is inderdaad wel fijn, wij laten de kopakkers altijd spitten. Houd het inderdaad ook mooi dat iedereen zijn eigen overweging heeft, als iedereen hetzelfde deed leer je in ieder geval nooit iets bij.

2 Dezelfde trekkers bevalt wel goed inderdaad. Evengoed hebben ze wel allebei hun eigen werk, die op de foto voor de ploeg staat staat eigenlijk hoofdzakelijk voor de spuit en in het najaar een keer voor de kieper. Gps systeem is niet uitwisselbaar. Planning is wel om dit jaar nog een stekker voor de bedieningskast van de spuit op de andere trekker te zetten zodat ze daar in ieder geval allebei voor kunnen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Valtra ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!