Wat ik vandaag heb gezien is uniek in de wereld en een walhalla voor de ZETOR liefhebber. Ik heb het natuurlijk over het Zetor museum van Herman Michiels. Naast Zetor stonden er ook topstukken van Han

Zetor museum Houtvenne

+22
Kramer U800
Wat ik vandaag heb gezien is uniek in de wereld en een walhalla voor de ZETOR liefhebber. Ik heb het natuurlijk over het Zetor museum van Herman Michiels. Naast Zetor stonden er ook topstukken van Hanomag en diverse andere merken. Een streling voor het oog. Het museum was mooi aangevuld met diverse vitrinekasten en dekoratie aan de wanden door middel van emaille borden. Tussen alle Zetors stonden ook zeldzame exemplaren, zoals de Zetor 15, 3045 en 3545, deze zal je niet snel ergens anders tegen komen in West-Europa. Buiten op het terrein stond een hele mooie Crystal 8011 met hoogwerker.

Ik ga niet te veel laten zien aan de hand van foto's, de mensen moeten een volgende keer gewoon lekker zelf eens komen kijken naar al het moois, Zetor liefhebber of niet.

Hartstikke leuk om een hoop leden hier van TractorFan eens ontmoet te hebben, de tijd was eigenlijk te kort om alles eens te bespreken maar dat halen we wel weer eens in.

We kunnen terug kijken op een mooie zondag. Hierbij een foto van een klein deel van één van de hallen waar in al dit moois te bewonderen valt.
+9
erik9831
Quote Reactie van @Kramer U800:
Ik ga niet te veel laten zien aan de hand van foto's, de mensen moeten een volgende keer gewoon lekker zelf eens komen kijken naar al het moois, Zetor liefhebber of niet.

Inderdaad... Maakt het voor de volgende even wonderlijk.

Reacties

+9
a3vandiejen
Prachtig, dat zal voor jou schitterend geweest zijn Dirk als Zetor liefhebber.
+10
Kramer U800
@a3vandiejen Ja geweldig, dit ga je nergens anders vinden. Een snoepwinkel is het. En dan is er vandaag geen eens een tractor gestart of bereden kan je na gaan. Alles start en rijd wat in het museum staat. Rijdende schilderijtjes zijn het. Heel veel helemaal gerestaureerd tot in detail.
+11
jd3140jb
Ik heb je restauratieproject van de Kramer gevolgd hier op TF en ik was verbaasd kennis te maken met een jonge enthousiasteling. Chapeau om zo jong al zulke projecten met kennis van zaken tot een goed einde te brengen. (Ergens in mijn achterhoofd zat het idee dat je ouder was). Als bijna vijftiger mag ik het woord jong hier wel gebruiken zonder dat het negatief klinkt.
Het was inderdaad een mooie zondag die zeker voor herhaling vatbaar is.
+8
Kramer U800
@jd3140jb Haha mooi om te horen. Als je ergens geïnteresseerd in bent dan wil je ook weten hoe het zit en dat is voor mij altijd de drijfveer geweest om door te zetten, ook met zo'n grote restauratie als die van de U800. Zetors vind ik vanuit technisch oogpunt geweldig, dit word door vele grandioos onderschat, maar ook de vormgeving is bij vele modellen prachtig. We zijn ook Zetor dealer dus 1 en 1 is 2. Nou heb ik die kennis wel aan één grote leermeester te danken. Maar ik heb er zelf ook liefhebberij in. En op een dag zoals vandaag kan je mooi met gelijkgezinden praten over die hobby die iedereen zo mooi vind.
+11
zetordrivertimo
Zie hier het resultaat van de foto die op deze foto gemaakt word🤣

(klik om te vergroten)

+6
Kramer U800
@zetordrivertimo Haha mooi om te zien Timo, dat is wel heel toevallig. Een seconde van elkaar gemaakt. Er zijn wat een foto's gemaakt vandaag.
+3
zetordrivertimo
@Kramer U800 ja dat zeker👍
+11
Massey 2705
Prachtige foto en verslag. Mijn eerste oog opslag was , dat er mooie miniatuur trekkers op de foto stonden...! Haha 😄 maar bij beter kijken , inderdaad een echte verzameling.
+2
Kramer U800
@Massey 2705 Ja zo mooi is het haha
+3
Gavrie Willemsen
Hey, Dirk het was zeer aangenaam om jou en je vader eens in levende lijve te ontmoeten. Het waren super interessante gesprekken.
+3
Kramer U800
@Gavrie Willemsen Insgelijks Gavrie, het was ook leuk om jou en je vader gesproken te hebben.
+4
z6911
Het was inderdaad een leuke namiddag. Fijn om met om met jullie gesproken te hebben.
+2
Kramer U800
@z6911 Insgelijks Guy, zo weet je nu ook dat er een centrifugaal oliefilter op de 6911 zit. Mocht je deze nog nooit schoongemaakt hebben raad ik dat wel aan, is echt de moeite soms.
+1
steyrlanzboy
Mooi

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor meerdere ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!