Foto van een Onbekend Onbekend. Nieuwe Smyth super cube pro 50 kieper. Vandaag afgeleverd door de dealer in Manitoba

Onbekend Onbekend

+5
catfan55
Foto van een Onbekend Onbekend. Nieuwe Smyth super cube pro 50 kieper. Vandaag afgeleverd door de dealer in Manitoba

Reacties

+4
catfan55
Dit is de noord Amerikaanse versie. Dus met brede bak (3m inwendig) op BKT 710/50R26.5’s

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
RaHeados
Is deze groot genoeg voor wat jullie nodig hebben? Heb ook wel filmpjes gezien van een 4 Asser versie zal wel bijna eens zo groot zijn. Zien er wel uit als degelijke karren.
+4
catfan55
@RaHeados schijn bedriegt. De 4 Asser is maar 70m3. Deze zijn 50m3. Prijs per m3 is dit de “best bang for your buck”
De 3 & 4 assers zijn in verhouding erg duur mede door stuur assen, en hoger percentage banden / inhoud.
+2
2850Johndeere6R
@catfan55 deze 50m³? Zou je inderdaad niet zeggen. Bijkomend voordeel is wel 50m³ en lekker compact👌🏽
+1
catfan55
@2850Johndeere6R ze zijn inderdaad erg compact. Ze een stukje breder maken levert je veel inhoud op.
RaHeados
@catfan55 duidelijk. Had niet verwacht dat die kar zo veel inhoud had zo van de foto
verwijderd
+2
wart
Mooie aanwinst! Lekker simpel maar voor dit soort werk ook niks meer nodig. Wel goede (standaard) verlichting zo achterop.
Waarvoor dient dat kleine "pootje" voor aan de dissel
+3
GerbertXL
@wart Dat is het engelse steunpootje, die mannen hebben een oppikhaak dus alleen dit pootje onder de dissel om ervoor te zorgen dat het oog boven de grond blijft.
Framos
@GerbertXL Dat is een fijn systeem, jammer dat het bij ons nooit is ingevoerd.
+1
catfan55
@GerbertXL @wart bijna goed, het lijkt er wel op. is gewoon een transport steun waarmee hij vast op de dieplader & boot kan zonder dat er stress op de steunpoot komt.deze scharniert ook niet zoals de Engelse steunpunten dat doen en zit gewoon vast met een klein pennetje
+1
catfan55
@wart wel iets meer als “standaard verlichting” hoor. zit heel veel verlichting op, dat heeft Smyth super voor elkaar. Erg simpele & degelijke kiepers. 2 starre as. Blad geveerde dissel.

Smyth heeft wel een trucje in deze kiepers, je kiekt namelijk van 2 ventielen, met 2 dikke slangen naar de cylinder. Je kunt dus erg snek kiepen, en nog sneller laten zakken. Als je dat vergelijkt met de Penta zijn deze behoorlijk sneller.
+1
PieterA
Mooie kar! Die bak is mooi in verhouding! Helemaal geen stuuras?

BKT geeft voor de ridemax bij 4bar 8160 kg op bij 40 km per uur en 10.800 kg bij 10 km per uur. Dan zit je bij een ongestuurde as op een ton of 24 product en bij een meelopend gestuurde as ongeveer op 32 ton product wat je mee kunt nemen. Kun je daar mee uit de voeten?
catfan55
@PieterA ja dat komt helemaal goed, anders zaten ze er ook niet onder natuurlijks Wij hebben de banden altijd op max. pressure staan.
Ze zullen veelal met 20 tot 24T product rijden. 24 als de maïs nat is met veel korrel
+1
deufi
Mooie kar. Raak je met de trekker de bak niet bij bochten? Dissel lijkt wat kort namelijk.
+1
catfan55
@deufi nee dat moet wel goed komen. Dissel lijkt ook kort door de hoge bak
+1
Fast Eddy
@catfan55

Het is dat je er nog een foto van de achterkant bij zet en zegt dat hij 3 meter breed is. Op de hoofdfoto had ik dat er niet van gemaakt. Zal ook wel een beetje komen dat de kippers die op de achtergrond staan ook van de brede kippers zijn.
+1
catfan55
@Fast Eddy een 50cm breeder doet ook haast meer als 1.5m langer. Kunt gauw inhoud winnen in de breedte.
+3
Eite62
Geweldig degelijk spul daar uit Ierland Ik heb met de red rock silage kippers gewerkt. Waren onverwoestbaar en heel stabiel. Zijn op de veiling verkocht aan Ten Berge bosbouwtechnieken, weet niet of ze ze nog hebben. Veiling was in 2009

(klik om te vergroten)

+3
catfan55
@Eite62 dat is 1 ding wat ik ze moet nageven. Er zit geen grammetje extra gewicht op wat niet nodig is, maar wel verschrikkelijk degelijk. In Engeland & Ierland is het vaak nat, die mannen rijden met lichte maar heel degelijke kiepers. Daar is dit wel een goed voorbeeld van, net als redrock trouwens
Fast Eddy
@Eite62

Kwamen die kippers bij jullie vandaan. Die hebben nog heel wat jaren rond gereden. Ik weet niet of ze er nu nog zijn. Volgens mij zijn ze een andere weg ingeslagen met het bedrijf.
+1
Eite62
@Fast Eddy de eerste hebben ze in zijn geheel op de dieplader gezet en rije, maar zijn van de weg gehaald ivm de hoogte. Nr twee hebben ze gedemonteerd

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Fast Eddy
@Eite62

Ik heb ze toen gezien met de voorbereidingen voor het verlengen van de start en landingsbaan van het vliegveld hier in de buurt. Ik dacht dat ze de kippers uit Engeland hadden geïmporteerd. Ook omdat het er trekkers voor stonden die uit Engeland kwamen.
+1
zettelmeyer
@Eite62 vorig jaar reden ze bij mij achter int bos met die kiepers. Zage er wel wat mishandeld uit
catfan55
@zettelmeyer is ook niet bepaald makkelijk werk wat ze deden. Spul was wel altijd goed onderhouden bij hun
+1
Eite62
@zettelmeyer ze hadden bouwjaar 1997 dat dan hebben die hun geld meer dan opgebracht. Had van catfan55 al eens gehoord dat ze eerst een ander merk hadden maar dat die met een paar jaar total los waren

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!