Lely Lotus 460 aan het poseren is hier nog niet helemaal van toepassing🤪. Zo langzamerhand alles gestript en voorzichtig een beetje begonnen met het verfen van de makkelijke en snelle delen. Versch

Lely Lotus 460

+4
Procee
Lely Lotus 460 aan het poseren is hier nog niet helemaal van toepassing🤪. Zo langzamerhand alles gestript en voorzichtig een beetje begonnen met het verfen van de makkelijke en snelle delen. Verschil kun je in ieder geval wel zien.

De meeste uitdaging zit er nog in om de wieltjes er weer een beetje strak onder te krijgen, de vorige eigenaar heeft in de laatste 15 tot 20 jaar geen lagertje vervangen🫣. Maar goed je mag ook niet klagen als de schudder maar 100 euro gekost heeft🫠.

Reacties

RolandK
Voor 100 euro had ik hem ook wel willen hebben, Mis bij die van mij 1 onderdeel die niet meer te krijgen is 😞
Procee
@RolandK onderdelen zijn helaas niet meer te leveren inderdaad. Bij mij zijn ook de assen die haaks door de buitenste potten lopen vast gelast boven op🫠 lassen is prima maar zet ze dan ook in de goede stand😅
RolandK
@Procee Oow jeejtje nee dat is bij ons niet zo, op die as zit een bus aan het einde en die is kwijt geraakt toen ik vorig jaar ineens had dat die as brak (Kwaaltje van deze machnines) As is ook niet meer leverbaar ... alleen de geupgrade variant en die past dus niet.
boegie
@RolandK bus als in lagerbus? Die moeten toch niet zo moeilijk na te maken zijn
RolandK
@Procee Krijg je ze weer in de goeie stand dan ? heb jij die bussen toevallig nog wel ?
Procee
@RolandK zit bij mij nu zoals op de onderstaande foto. Omdat de schroefdraad ook helemaal verkloot is, denk ik dat ik hem probeer los te snijden en dan vervolgens weer in de goeie stand er onder te lassen. Kan helaas ook nergens meer onderdelen tekeningen vinden van hoe het nu origineel zit.

Verkoop je die van jou ook voor onderdelen?😜 bouw ik weer een goeie🤣

(klik om te vergroten)

Bak en braad van de beste kwaliteit😅
RolandK
@Procee Zo hoort dat ook niet ... die van mij heeft een heel ander systeem denk dat dit ook is om de nieuwe assen bruikbaar te maken voor een oude versie. Zal straks wel even foto maken van onze as. Ja is het een lager bus ? die zit in ieder geval net boven het wiel. Heb nog wel een foto ergens, moet alleen de exacte maat nog hebben alleen dan moet ik het andere ellement ook uit elkaar halen en daar zie ik beetje tegen op.
Procee
@RolandK aah okee, alleen passen de nieuwe assen hier ook niet in😅 de nieuwere aandrijf potten zijn ook dicht aan de bovenkant en bij mij loopt de hele as er doorheen🙈
RolandK
@Procee Ik verwarde hem met de middelste 2 rotors ! je hebt volgens mij gelijk. zal morgen eens heen lopen kijken hoe het zit.
Procee

(klik om te vergroten)

De andere kant is in een iets betere staat
+2
1046
Torpedo derbij👍🏻

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Schudder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!