Foto van een Bolinder Munktell 350Eindelijk weer lenteweer. Foto is geplaatst door RVM op 02-03-2024 om 17:01:52, met 15 reacties.

Bolinder Munktell 350

+6
RVM
Foto van een Bolinder Munktell 350

Eindelijk weer lenteweer

Reacties

+2
Fast Eddy
Mooi op tijd met aardappels poten. 😉
+2
RVM
@Fast Eddy Jep, had alleen de aanaardkappen thuis gelaten, dat was net te veel voor de hef.
+2
Fast Eddy
@RVM

Het gaat je goed af zo zonder markeurs. Of heb je al gps? 😂
+5
RVM
@Fast Eddy we hebben de gps bol vermomd als luchtfilterbuis
+1
Fast Eddy
@RVM

😂🤣
+2
Andre150
Dacht een foto uit het archief, hier op de hoge zandgronden kan je nog niks beginnen.

Komt net nog een trekker met mesttank langs na 3 uur martelen om weer bij de weg te komen.

Wel afdeling mooi werk zo met de oldtimer 😁👌
+2
RVM
@Andre150 ja ging prachtig. Er was hier al eens bewerkt eerder in de week met een jonge trekker, maar lag te vast. Droogde niet onderin. Helaas hebben we een cultivator aangepraat gekregen een paar jaar geleden, waar het moeilijk mee mooi werk leveren is.
Fendt_favorit
@RVM bedoel je de opklapbare Evers?
RVM
ronald-deutz-fahr
@RVM ben ik toch benieuwd, wat kan een cultivator zo verkeerd doen?😅
+3
RVM
@ronald-deutz-fahr het is een machine die op vraag gemaakt is om zo breed mogelijk inzetbaar te zijn. Maar hierdoor is ie eigenlijk nergens ideaal voor. Het is een 4,5 / 5 mtr opklapbaar met smalle tanden en een rol met packerringen. Hierdoor kun je er eigenlijk alleen maar vlak onkruidvrij hard land, onkruidvrij vlak en hard mee terug leggen. Zoals de omstandigheden nu zijn, kun je er amper mee wat ondieper open trekken om te drogen want de bijtels zijn te smal. Op dit perceel was de rol gebruikt om de diepte te houden ivm ondergrondse beregening, maar de ringen duwen de grond veel te vast waardoor de ondergrond niet droogt. Een kopeind vlakleggen na ploegen kan niet, want hij egaliseert nul. En voor diepere grondbewerking is de trekker die er voor staat te klein.

In mijn beleving had er een 3 mtr woeler met packerrol gekocht moeten worden + een 5 meters met bredere bijtels en buizenrol. Maar alles is op mijn persoonlijke titel, de eigenaren vinden hem goed.
+2
a3vandiejen
Heerlijk met dit weer. Prachtig.
+2
RVM
@a3vandiejen even met het verstand op nul de week afsluiten, en toch goed opletten wat je aan het doen bent 😉
+1
a3vandiejen
@RVM Ja lekker met de kop in de wind en geconcentreerd hobbyen. Heerlijk.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Bolinder Munktell 350 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!