Hier zie je Boom agriservices (Dussen) × met een John Deere 6155R. Staan weer klaarvoor komende week eerste meters maken hopelijk.

John Deere 6155R

+1
gerrit power
Hier zie je Boom agriservices (Dussen) × met een John Deere 6155R. Staan weer klaarvoor komende week eerste meters maken hopelijk.

Reacties

JohnDeere5085
Succes komend seizoen, tevreden met resultaat van veilingen?
+1
gerrit power
@JohnDeere5085 resultaat was goed denk gemiddeld in handel dat geld niet heb op kunnen halen. Verder kost ook relatief weinig moeite.
johndeere6230
Mooie set zo, je hebt er met het huidige voorjaar misschien al dikke schik van dat je de sleepslang de deur uit heb gedaan?
+1
gerrit power
@johndeere6230 winter duurt wel langer natuurlijk, maar hebben nu wel mogelijkheden om ons volledig op spaakwielen te focussen. We verwachten hier in betere toekomst als markt waarin ruimte steeds kleiner wordt.
T60401
@gerrit power je had in ieder geval genoeg tijd om reclame rond te brengen. 😀
gerrit power
@T60401 dan is hij in ieders geval bekeken, hebben nog niet hele gebied gehad. Maar zetten wel op in om wat meer marketing te doen met hopen op reactie.
Deutz-Fahr-Rijder
@gerrit power de winter kom je wel door met flyeren en bakjes koffie drinken toch😜😜 en je had genoeg te klussen aan je machine👌👌
gerrit power
@Deutz-Fahr-Rijder verwacht dat ieder jaar wel soort tijd tekort zal zijn.
Deutz 8006spezial
@gerrit power met de huidige regelgeving denk ik dat je geen verkeerde keuze gemaakt hebt.

Sleepslang set is zo 3/4ton, en dan de komende jaren zo 40% minder mest bij je huidige klanten uitrijden.
+1
gerrit power
@Deutz 8006spezial jan klopt wij hopen gewoon dat renure wordt toegestaan dan is voor veehouderij ook wat meer toekomst perspectief.
johndeere6230
@gerrit power

Ja dat is wel een nadeel.

Je prikt geen ureum meststoffen dan? Daar is hoe eerder hoe beter van toepassing meende ik? Dan kan je seizoen aardig gelijk lopen aan die van het sleepslangen
gerrit power
@johndeere6230 hoefzakelijk anasol, asl dat zijn ammonium meststoffen of mengsels, daarnaast wel iets urean of nts, maar zijn stukje duurder over algemeen. Verder is vroeg beginnen leuk maar omstandigheden moeten toe laten terwijl met mest wel wat wordt geforceerd als put vol zitten dat scheelt wel snel 14 dagen maar was misschien ook wel rede dat dit toen minder aandacht kreeg.
johndeere6230
@gerrit power

Ah oké. Ja is zeker zo, zijn hier ook wel klanten op werk waar die voor de sleepslang uit moet met de spuit, wel paar dagen er tussen natuurlijk. Vorig jaar, of het jaar er voor had die toen al 1 klant helemaal kunstmest gespoten, die hadden er wel schik van toen.
gerrit power
@johndeere6230 en dan hoor ik in zomer vooral dat ook nog sommige verschillen merken in prikken of spuiten.
+1
johndeere6230
@gerrit power

In de zin van?

Ben zelf geen voorstander van prikken, is toch relatief agressief spul wat je in de grond stopt. Kan nooit goed zijn voor het bodemleven/ de wortels van de gras (net als dat mest injecteren dit ook niet is)

Spuiten heb je weliswaar kans op verbranding, maar dan moet de plant het zelf opnemen. Neemt niet weg dat het ook agressieve rommel is en je sommige soorten daarom ook niet kunt spuiten (ivm de agressieviteit en dus verbranding) maar goed dat zal allicht bekend zijn bij je😅
gerrit power
@johndeere6230 je geeft zelf aan verbranding kan wel 20% opbrengst verlies opleveren. Zolang je met urean of anasol werkt zal nog niet heel agressief zijn maar spuitwater enzo is wel ander verhaal en dien je dan ook meer van toe.
johndeere6230
@gerrit power

In de meest ongunstige omstandigheden zal je die 20% wel kunnen redden ja. Maar heb ik hier in de buurt eigenlijk nog nooit gezien, al wordt daar tegenwoordig ook een hoop geprikt.

Een anasol is al niet te spuiten, geeft te veel/ onder alle omstandigheden verbranding. Zegt wel wat over de agressiviteit van het middel… niet om het een of het ander af te kraken..
+1
gerrit power
@johndeere6230 klopt omstandigheden spelen een rol maar kunnen ook urean prikken
Hobby boertje
@gerrit power hier in de buurt heeft ook één zo'n ding gekocht. Kun je hiermee in de toekomst dan ook dunne fractie van gescheiden mest uitrijden als kunstmestvervanger (als dat toegestaan wordt)?
gerrit power
@Hobby boertje uitgangsmateriaal van stikstof stripper leent goed voor deze machines om uit kunnen rijden, eigenlijk wel urean bij mengen om zwavel stikstof gunstiger te maken. Spuit ben je best wel afhankelijk van weer hier stuk minder.
Hobby boertje
@gerrit power ja had wel eens gehoord dat je die dunne fractie beter niet met een spuit kon doen, gaat erg snel branden zeiden ze.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6155R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!