Een Zetor 50 Super op een beurs in Tjechië.Foto is gemaakt omstreeks 1960De super 50 was de grote broer van de Zetor 25 serieDe Super 50 had een viercilinder motor.

Zetor Super 50 beurs

+6
Rietman
Een Zetor 50 Super op een beurs in Tjechië.
Foto is gemaakt omstreeks 1960
De super 50 was de grote broer van de Zetor 25 serie
De Super 50 had een viercilinder motor.
+3
ChrisBosch
@Rietman ik heb in mijn jonge jaren zelf met een Zetor 50 super gewerkt hij was van bouwjaar 1956, met dors poelie, en extern motorolie tankje , een rustig draaiende motor met veel vermogen bij laag toeren , heb er ook nog veel aan gesleuteld, toen ie werd afgedankt, heb ik hem in leven gehouden, tot ik ben geëmigreerd, ik denk dat ie niet meer leeft, dit alles is 45 jaar geleden.

Reacties

+3
Albert Peters
Geweldig mooie trekker met een heel mooi geluid
topper
+4
RVM
Op een dergelijke trekker heeft m’n vader leren rijden vroeger. Stond voor een melkkar, reed hul hard ( zegt ie elke keer als hij er 1 ziet ) pa is nu 80,5 ☺️
+1
Kramer U800
@RVM Deze rijden inderdaad goed door. Veel vermogen en koppel tot de beschikking uit de grote Zetor motor. Was in vele opzichten zijn tijd vooruit, als je na gaat dat het ontwerp in de jaren '50 is bedacht.
+1
draaipiet
Prachtig, zijn ze ook in Nederland geïmporteerd?
+1
Albert Peters
@draaipiet ja zeker ik kan me nog wel een paar gebruikers herinneren zeker 3 in mn omgeving
draaipiet
@Albert Peters Ik denk dat bij jou in de buurt ook een echte actieve Zetor dealer zat. Zetor zag je bij jou best veel
+1
Albert Peters
@draaipiet klopt maar of dai de tijd van de super ook zo was moet ik navragen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 50 Super ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!