Foto van een Massey Ferguson 6475 Dyna-6Maar weer begonnen met de hobby. Foto is geplaatst door hoest op 06-03-2024 om 12:38:21, met 16 reacties.

Stalvoeren

+2
hoest
Foto van een Massey Ferguson 6475 Dyna-6
Maar weer begonnen met de hobby

Reacties

RaHeados
Mooi optijd 👍.
Gewoon met kneuzende Frontmaaier ?
hoest
@RaHeados ja klopt, ik heb geen andere
+1
RaHeados
@hoest bevalt goed zo? Wij hebben speciaal een maaier er voor gekocht.
Wil het nog wat melken van dit gras of is het meer om het mooi weg te hebben voor het mesten uit?
+1
hoest
@RaHeados ja bevalt mij wel, ook wel eens met een geleende combi gras gehaald omdat mijn trekker panne had en die had geen kneuzer. Ik kon geen verschil merken aan het voerhek

Ik hoop en verwacht wel dat ze er goed op reageren maar vandaag voor het eerst gehaald dus ik weet het nog niet
Baltus_steyr
@hoest ik ben ook wel benieuwd. Ik zie ze hier en daar wel meer ah stalvoeren. Ik heb ook nog een stuk lang gras staan...
JD 6110
@Baltus_steyr

Dat gaat hier in de baal denk ik bij klanten.. En dan mest er op
deJong
Gaat dit gras nu voor de pinken?
BEboer
@deJong NL-Grasmonitor week 10
🌿 Gemiddeld bevat het gras 950 VEM, 260 g RE en 75 g suikers per kg ds. Het droge stof gehalte van het gras is, door de vele regen, met 16% laag voor de tijd van het jaar. 🌡️De bodemtemperatuur zit nu al op 9°C waardoor het gras met 9 tot 12 kg DS / Ha groeit.
💧Door het natte najaar is er gemiddeld veel gras blijven staan op de weide. De winter was qua temperaturen eerder zacht te noemen waardoor het ‘grasgroei’-vuurtje aan ‘slow cooking’ bleef verdergaan. Op de bedrijven die ik opvolg, staat er momenteel tussen 500 en 1000 kg DS per Ha erg voedingsrijk gras beschikbaar.
🐄 Vroeg starten met weiden is het standaard advies in het voorjaar (koeien in het graasritme brengen; het voorweiden stimuleert bladgroei bij gras). Door de mooie voorraad op de weide mag dat dit jaar zelfs nog een weekje vroeger. In theorie dan… want de regenval van deze winter (190mm sinds nieuwjaar tov 135mm normaal) maakt dat men flink moet zoeken naar percelen die voldoende droog zijn om te betreden.

In theorie zou het koeievoer moeten zijn 😅

Vind het best bijzonder kan nagenoeg nergens rijden hier 😆
Baltus_steyr
@BEboer nog steeds niet??? Aankomende weken zal het toch wel lekker drogen toch???
BEboer
@Baltus_steyr hebben dag of 4 geleden in twee dagen 30mm gehad dus de verzadigde stukken zijn nog wel dag of 8 verzadigd droge zijn al bemest 17feb. Misschien kijken om met wat kunstmest ad gang te gaan over dag of 4/5
Baltus_steyr
@BEboer oh dan zeg ik niks. Hier heeft gisteren de loonwerker vloeibaar kunstmest aangebracht op de wat hogere percelen met zo af en toe een nat hoekje. Ik verwacht dat ik daar dan volgende week een keer kan bemesten. Hogere koppen heb ik al bemest!
hoest
@BEboer wij hebben vorige week ergens een hele dag miezer regen gehad, 13mm in totaal anders was ik al eerder begonnen.
Hier kan ik rijden maar de oostkant van dit perceel hoef ik ook nog niet te komen
BEboer
@hoest Ben je niet bang om zonder gras te vallen, gras groeit wel mooi maar nog niet snel.
hoest
@BEboer zolang het niet gaat regenen niet. Heb een 30 hectare mooi gras staan voor melkkoeien. En nog een 10 ha wat naar het jongvee moet of ingekuild. Is allemaal iig te lang om mest op te rijden.
+1
hoest
Vandaag had ik een goede 10kg/koe mee genomen en bij in de mengwagen gegooid morgen maar wat meer meenemen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6475 Dyna-6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!