Foto van een Deutz Meerdere dagje ploegen met mn pa, later achter elkaar gaan rijden, beide met cappon ploeg

Deutz Meerdere

+5
Deutz-5006
Foto van een Deutz Meerdere dagje ploegen met mn pa, later achter elkaar gaan rijden, beide met cappon ploeg

Reacties

+1
Rondeutz06
Mooi weer voor, lekker genieten met de deutzen
+1
langeslagdiesel
Deze Kantelploeg zie je niet veel.
+1
Deutz-5006
@langeslagdiesel hier in de streek zijn er nog best wat maar hier zat cappon ook, verder land inwaarts zul je ze idd niet zo vaak zien
langeslagdiesel
@Deutz-5006 dat klopt. Hier in noord Holland ben ik denk ik de enige. Ik heb hem vorig jaar bij jullie in de streek gekocht. Heb jij enig idee hoe oud deze ploegen zijn? Ze zijn van ijzer gemaakt, in plaats van dik blik. Dat staat mij wel aan. Ze zijn ook een mooi stukje zwaarder dan een vergelijkbare Rumptstad bijvoorbeeld. Ik ben ook erg nieuwsgierig hoe het ploegbeeld is hier in de wat lichtere grond. Maar haal hem eerst uit elkaar om alles na te meten en netjes te maken is. Heb nu een goudland en een twee schaars Rumptstad Wentelploeg uit elkaar liggen. Wat een wereld van verschil in kwaliteit, tolerantie en opbouw. Het ene merk is als een Zwitsers uurwerk gebouwd. De andere is gewoon scheef prutswerk. Had ik niet verwacht eerlijk gezegd.
Deutz-5006
@langeslagdiesel leuk om te horen! Klopt wel dat ze van zwaar ijzer gemaakt zijn. Staan er ok om bekend dat ze veel wegen voor een dergelijke ploeg. Zijn denk ik destijds zonder berekeningen over bemeten in elkaar gelast. Heb er meerdere gehad maar geen eenzelfde.. ploegjes zijn dus ook van tussen 1955 en 1970 oid schat ik. Waar komt die van jou vandaan?
+1
langeslagdiesel
@Deutz-5006 net voorbij Middelburg heb ik hem gekocht. Ik zoek nog een setje nieuwe schaarpunten en de voorschaartjes moeten nieuwe messen hebben. Lagers van de schijven wil ik ook vervangen. Verder is de ploeg nog netjes en recht zo op het oog. Maar daar kom je pas achter bij het los bouten. Als alles spanningsvrij los komt dan weet je dat het nog recht is. Ik zoek ook nog documentatie van de ploeg. Op papier of digitaal, dat maakt niet uit. Ik heb nu drie totaal verschillende ploegen, maar wel uit de zelfde tijd. Ontwikkeld in de jaren 50 en gebouwd rond 1960. Te weten een Cappon k12. Een Rumptstad van Driel tw 35 twee schaar wentel. Twee goudland Gk 35 ploegjes, beide krom, maar ook scheef in elkaar gelast / gebouwd. Dat moet 1 rechte worden. En een twee schaar Kantelploeg van Krone. Die is 2 keer 10 inch snijbreedte. Type AWDZ. Met vorenpacker. Dus een bond gezelschap.
langeslagdiesel

(klik om te vergroten)

Mijn Cappon k12
langeslagdiesel
1 keer is genoeg.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!