Winkels (Staphorst) × op de foto met een Dieci Verreiker. 50.21 met bomen klem. We moesten hier 3 grote populieren weghalen met aan de grond een diameter van 120cm.

Populieren verwijderen

+2
lucas712
Winkels (Staphorst) × op de foto met een Dieci Verreiker. 50.21 met bomen klem. We moesten hier 3 grote populieren weghalen met aan de grond een diameter van 120cm.

Reacties

Wimariete
Zo te zien niks geleerd van ongeluk afgelopen winter in Zelhem???????
+1
lucas712
@Wimariete wat is daar gebeurt?
+2
Wimariete
@lucas712 Populieren kappen. Top eruit hijsen met een kraan, en los zagen vanuit een hoogwerker bak. Wat er precies is fout gegaan weet ik niet, ( tak afgebroken of hijs tuig geknapt o.i.d) maar het ging behoorlijk fout, zager uit de hoogwerker bak geslagen. Helaas met dodelijke afloop.
+2
lucas712
@Wimariete ja dat zijn heel nare ongelukken maar er zijn toch altijd plekken waar deze manier van werken wordt toegepast hetzij met telekraan of verreiker. Sta zelf ook negen van de 10 keer in de hoogwerker om spul los te zagen maar het blijft altijd oppassen, en is nooit zonder gevaar
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @lucas712:
Sta zelf ook negen van de 10 keer in de hoogwerker om spul los te zagen maar het blijft altijd oppassen,

Waarom geen knipper of zaagkast onder de klem aan de diecie.
Werk je toch veel sneller en kun je (veel) kleinere stukken pakken
+1
lucas712
@Fendt926Driver die zit er wel onder maar dit gaat zeker net zo snel en niet allemaal van die vervelende stukken aan de stam. Bovendien moest deze stam een paar keer doorgezaagd worden ivm het gewicht
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @lucas712:
en niet allemaal van die vervelende stukken aan de stam

Ik vraag ook vanuit mijn onwetendheid.
Maar kan wel volgen waarom je hem dan soms niet gebruikt
+2
lucas712
@Fendt926Driver geeft ook niet, en we hebben zelf een hoogwerker dus dan is het al snel dat je die bij meeneemt
+2
assink
@Wimariete
Ik zie een wezenlijk verschil. Hier werken ze met een klem, niet met stroppen die kunnen schuiven om de stam. Dus lijkt mij dat je meer controle hebt. Hoe had je het dan willen doen? Zo te zien is er ook geen ruimte om de boom te laten vallen.
Wimariete
@assink Als je door de struiken kijkt zie je volgens mij een weiland of gras veld. Tenzij je ruzie hebt met de buurman, lijkt mij dat er in overleg veel mogelijk is.
+1
lucas712
@Wimariete tis maar net hoe diep je daar het land om wil ploegen, rupskraan heeft met schouw nog flink spoor achter gelaten en jij gaat daar zulke bomen ingooien?
+2
Wimariete
@lucas712 Dat kan ik van hieruit natuurlijk niet beoordelen. Je gaat maar lekker je gang maar. Ik vind het prima allemaal, maar als een goede collega op deze manier verongelukt ga je misschien anders denken. Ik in ieder geval wel. Veel succes gewenst.
+2
lucas712
@Wimariete snap het als jij hem goed gekend hebt dat je dat zeker wat doet maar de keerzijde is waar gebeuren geen dodelijke ongelukken? Laatst met die brug in Lochem bijvoorbeeld ook nogal een heftig gebeuren dan stoppen alle kraan bedrijven ook niet
+2
Wimariete
@lucas712 Daar heb je ook wel weer gelijk in. Het voorval in Lochem blijft waarschijnlijk niet zonder gevolgen voor de hijs wereld.
Dat het land erachter te nat is kan ik van hieruit niet zien of inschatten. Een optie is misschien wachten met kappen tot na het broed seizoen.
Ik snap ook wel dat klanten niet altijd even gemakkelijk zijn of geduld hebben. Dat maken we zelf ook dagelijks mee.
+2
lucas712
En zo pak je ze een beetje in evenwicht

(klik om te vergroten)

En zo pak je ze een beetje in evenwicht
+2
Fendt926Driver
@lucas712 klopt.
Met knipper of zaagkast pak je alles op het langste punt.
+1
deerejohn
Hier laatst ook gedaan maar dan gewoon met zaag in bak en dan naar handzame stukken de takken, en klossen van 1,5 meter naar beneden laten vallen
+1
lucas712
@deerejohn dat kon hier niet zat hekwerk onder en je krijgt een mega chaos

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Dieci Verreiker ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!