Gezien de omstandigheden dit jaar dan toch maar zwemvliezen aangeschaft. Gaat nou wel mooi zo.. Foto is geplaatst door DkStijn op 14-03-2024 om 16:12:12, met 44 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron 118

+8
DkStijn
Gezien de omstandigheden dit jaar dan toch maar zwemvliezen aangeschaft. Gaat nou wel mooi zo.
Herbert
@DkStijn wat voor maat is het?
+2
DkStijn
@Herbert Voor 750/45R30,5 achter 1050/50R32 Tank 1250/50R32
Herbert
@DkStijn poah machtig mooi
+1
GerbertXL
@DkStijn de voorste zijn geen radiaalbanden.
Mooi man 👌
ronald-deutz-fahr
@DkStijn erg dik op de banden zo! Zit er tussen de tank banden nog een stukje tank? Dat er zo een dt onderstel onder kan zegmaar..
+2
DkStijn
@ronald-deutz-fahr Nou er is niet veel ruimte meer, een "dikkert" kan de remmen niet smeren zeg maar. Maar ook geen behoefte aan aanpassingen. Het werkt nu gewoon super. Sleepslangen zou nog beter zijn maar dat kennen ze hier (bijna) niet.

Reacties

Poah.Inter844s
Banden uitgerekt op de foto of hoort dat zo?!😉
DkStijn
@Poah.Inter844s Zal wel gezichtsbedrog zijn 😄
Poah.Inter844s
@DkStijn dat denk ik ook!😉
Fast Eddy
Mooi hoor. Vast de enigste in de buurt met zulke brede sloffen?
+3
DkStijn
@Fast Eddy Ja dat zeker, ook de enigste met een tank onder 22-23 kuub. Heb de loonwerker wat maïsland op afstand laten bemesten, met container en vrachtwagen deden ze 70-80 kuub per uur. Dat doe ik ook met mn 11 kuub op het grasland hier thuis. Zonder container en vrachtwagen. Ik snap meestal niet waarom het zo groot moet...
Fast Eddy
@DkStijn

11 kuub is al een redelijke tank voor een veehouder die zelf bemest. Vaak zie je het wel terug in begaanbaarheid als je zuinig op je land/ bodem bent.
+3
DkStijn
@Fast Eddy Ja, ca. 25 % opbrengstwinst sinds we het grasland poeslief behandelen... 😉 Het is mn eigen (80 m3) buffertank die hier in de buurt gebruikt wordt dus als we ca 800 meter van huis zijn bellen we een vrachtwagen. In het voorjaar mag het eens iets langer duren maar zodra de hakselaar van het land is willen we er weer vlot mest op hebben liggen. 11 m3 met 8 meter bemester was wel zo'n beetje max wat de 118 goed aan kon dus werd het die. Er gaat op jaarbasis toch zo'n 9000 m3 mest hier door het bedrijf.
+1
Baltus_steyr
@Fast Eddy zo ervaar ik het hier ook!
rommert14
Quote Reactie van @DkStijn:
Ik snap meestal niet waarom het zo groot moet...

Als je dicht bij de silo bent kun je veel doen in een uur maar na een kilometer gaat het al snel langzamer.
+1
DkStijn
@rommert14 Lees goed, de loonwerker had de buffertank naast het stuk land staan dus viel me de capaciteit eigenlijk vies tegen.
rommert14
@DkStijn Ja maar als jij met 11 kuub 5 kilometer moet rijden gaat je capaciteit wel achteruit.
+1
DkStijn
@rommert14 Zeker, daarom doe ik dat ook niet.
+1
wart
@rommert14 Hij doelt op dat loonwerker met dubbel zoveel inhoud in tank net zoveel doet als hij met de helft van tank inhoud. Terwijl beide geen transport hadden, ene vanuit put andere vanuit container.
Vind 70/80 m3 per uur met 11 m3 tank wel heel veel, ruim 8 min per tank ben je wel snel..

Wel mooi voorelkaar zo met de banden!
rommert14
Quote Reactie van @wart:
Vind 70/80 m3 per uur met 11 m3 tank wel heel veel, ruim 8 min per tank ben je wel snel

Met een 11 kuub wel heel snel en met een 23 wel heel langzaam
+1
RaHeados
@wart heb al 3 min nodig om te vullen. Moet met de 5 min nog het land in en terug bij huis 😂 zit meestal op 4 tanken in t uur van 10m3. Mest mooi dun dat je door kan rijden in t land net aan 5 tanken.
Flink capaciteit zo met die aanvoer 👌👌
rommert14
@DkStijn 80 kuub per uur is wel absurd weinig met zo'n tank als de buffertank naast het land staat, dan zou ik het ook met een 11 kuub gaan uitreiden. Denk dat als we dat hier zouden doen op jou manier dat er nooit een eind aan komt. Sleepslangen zou wel een goede optie zijn misschien.
+5
DkStijn
@rommert14 Door ziekte en door druk op de ketel(nu moest er echt ff wat mest weg😉) toch maar een keer de loonwerker laten doen. Viel dus wat tegen. Nadeel is ook dat we alleen zodebemester hebben en geen bouwlandinjekteur. Als we dicht bij de mestsilo zijn is 7 tanken in het uur goed haalbaar. Een trekker met LS zeker nog een tank meer. Dan in een minuut vol. En nee met dat aantal koeien moet je wat anders verzinnen. Maar dat is jullie probleem🤣🤣🤣
+1
rommert14
Quote Reactie van @DkStijn:
Als we dicht bij de mestsilo zijn is 7 tanken in het uur goed haalbaar. Een trekker met LS zeker nog een tank meer.

Heel bijzonder
+1
oanejorrit12
@DkStijn wat heb jij voor bijzonders op de tank dan? Hier bijna zelfde tank, 12.5m3 en 4banden op rij. Sta net iets meer als 2 min stil bij de put met hele dunne mest
+1
RaHeados
@oanejorrit12 als het in een container of silo zit heb je ook nog druk, dus vul je sneller of hoeft minder omhoog te zuigen
DkStijn
@oanejorrit12 Er zit een hulppomp op de arm. Het vakuüm gaat daarbij dan naar de plus als het mooi loopt. Dan is ie heel snel vol. Het is wel mest die door een vergister is geweest dus ook erg dun.
oanejorrit12
@DkStijn ah die zit aan de arm of onderin de mest? Hier turbovuller aan t eind van de arm tegen de tank aan
+1
casejxu
Quote Reactie van @oanejorrit12:
h die zit aan de arm of onderin de mest

tractorfan.nl/picture/1526064/…
👌
Fendt612e
@DkStijn wat voor turbovuller zit erop?
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@DkStijn die 7 tanken per uur mag je mij voor komen doen🙈😂 hebben zelf een 10 kuubs joskin met 8 duim zuigarm met turbovuller, 5 duims slang naar de bemester en 180 pk ervoor en ik kom niet hoger dan 4, misschien 5 tanken per uur.
DkStijn
@Deutz-Fahr-Rijder Ik heb het land dan ook min of meer direkt aan de mestsilo's liggen en zakken we te ver terug in capaciteit halen we de container tevoorschijn. Eerst ca 800 meter van huis. Dan heeft de vrachtwagen het niet druk maar daarna 1200 meter van huis dan moet ie toch gewoon doordoen om bij te blijven.
Deutz-Fahr-Rijder
@DkStijn meeste tijd zit in laden en lossen bij die vrachtauto's dus dat is aardig logisch dat hij dan moet tobben om bij te houden..
oanejorrit12
@Deutz-Fahr-Rijder ik redde met de vorige bemester ook wel 6 tanken per uur met iets afstand
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@oanejorrit12 pfoe das toch wel heel rap hoor😅
ronald-deutz-fahr
@Deutz-Fahr-Rijder hier pas ook krap 9 minuten per tank waarvan ik er ruim 2 bij de put sta, zonder zuigarm, zonder turbovuller 🤓
Moet wel er bij zeggen, dat was 400 meter heen bemesten 400 meter terug bemesten met 12-13km/u en dan binnen 100 meter weer bij de put, dus was maar paar uurtjes helaas 😂
+2
johndeere6230
@ronald-deutz-fahr

Red hier thuis ook nog best lang 6 tanken per uur met de tank van werk. Probeer ook altijd op hele baan/ omgang uit te komen en neem je soms net een half kuubje weer mee terug. Scheelt nogal in tijd en gedraai.
+1
rommert14
@johndeere6230 de loonwerker red dat ook wel denk ik hier, met 28 kuub 😅
+1
DriveJohnDeere
@rommert14 k doe hier op de huiskavel (is nog een km rijden) zon 3 tanken per uur lekker op het gemakje doorwerken. is toch 60m3 per uur 😅. als we iets meer haast hebben komen we aan de 4 tanken per uur. alleen gaat je dieselverbruik dan wel een flink stuk omhoog.

in t najaar tijdens het bemesten van het koeienland (ligt om de put heen halen we de 6 tanken per uur)
+1
deufi
Mooi op de banden zo! Die rode velgen staat goed!
+2
DkStijn
@deufi Vond ik ook en het moest 1000 € kosten om ze grijs te laten spuiten. Kon ik wel met fendt rood leven 😄
+2
deufi
@DkStijn Ja voor dat prijs verschil zou ik ze zeker ook rood laten. Op het oog zitten ze mooi in de verf.
+3
PieterA
@DkStijn Dat is rood van de Deutz 06-serie

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 118 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!