Foto van een Slootsmid bemester, vanmorgen nieuwe aanwinst opgehaald! Slootsmid 6.3. Foto is geplaatst door barteltie op 22-03-2024 om 13:51:45, met 31 reacties.

Slootsmid bemester

+1
barteltie
Foto van een Slootsmid bemester, vanmorgen nieuwe aanwinst opgehaald! Slootsmid 6.3

Reacties

ralphhonda
Mooie bemester 👌🏻👌🏻
+1
Fendt926Driver
Mooie fijnmazige bemester

36 uitlopers op 6.3m??
Dat verdeeld mooi op 17.5cm
barteltie
@Fendt926Driver heb eerlijk gezegd de uitlopen nog niet geteld🤣 maar ze staan op 18 cm, hele vooruitgang de vredo staat op 23 cm!
ronald-deutz-fahr
@barteltie ik was juist blij dat we van 15 maar 20 cm gingen 😅
barteltie
@ronald-deutz-fahr zoveel boeren zoveel wensen🤣 hier op t zand hebben we geen last van dat de grond begint te scheuren. En doordat de sleuven dichter op elkaar zitten verdeel je naar ons idee de mest beter en smeer je minder doordat je minder mest per gleufje hebt. Ik heb nog wel een mooie vredo op 23 cm voor je te koop trouwens 🤪
dx11
Quote Reactie van @barteltie:
Ik heb nog wel een mooie vredo op 23 cm voor je te koop trouwens

5,3m? Ben wel benieuwd naar jou vraagprijs
barteltie
@dx11 6 meter en een beetje
ronald-deutz-fahr
@barteltie was blij dat we de dunne slangen bij 15 cm nietmeer hadden, dat is het vooral, kwa gras geen verschil. De hoeveelheden dat we niet netjes bemesten mogen we toch niet uitrijden, laat staan komende jaren. Erg tevreden met onze duport, zowel kwa resultaat als onderhoud. En is relatief licht
barteltie
@ronald-deutz-fahr ja Duport zijn ook mooie bemesters idd! Welke diameter bedoel jij met dunne slangen? Dit is binnenwerks 50 mm net zoals de Vredo.
ronald-deutz-fahr
@barteltie we gingen van 40 maar 50 binnenwerks😅
GerbertXL
@Fendt926Driver dit type slootsmid heeft altijd een oneven aantal uitlopen. 35 uitlopen bij 6,3 meter, dus 18 cm.
Ik heb m gehad als 7 meter. Bemest gruwelijk netjes als het allemaal klopt maar loeizwaar en een drama qua onderhoud.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @GerbertXL:
dit type slootsmid heeft altijd een oneven aantal uitlopen

Ik zat ook te tellen 9 uitlopen onder.
Heb ik maar 10 van gemaakt want oneven leek mij zo raar.

Ik vindt ze niet altijd mooi werk maken. Maar tot een 25m³ per ha is wel netjes weg te werken.
En met inzetten moeten alle elementen even weer recht gaan lopen.
+1
barteltie
@Fendt926Driver Meer als 25m3 per ha doe ik toch niet vaak. Dat ze ff recht moeten gaan staan klopt idd wel, echter is dat meesturen wel een groot voordeel met die glooiende percelen hier!
+1
barteltie
@GerbertXL heb t idee dat deze wel lichter is als de vredo, wat bedoel je met drama kwa onderhoud? Lagers vervangen vind in bij deze sneller gaan dan bij een Vredo.
+1
GerbertXL
@barteltie ik hoop dat ik pech heb gehad met de mijne want er kwam geen eind aan. Ja de lagers vervangen is makkelijk, maar dat mag ook wel want het moet regelmatig gebeuren. Ik had er helemaal nieuwe lagers ingezet en na 2 seizoenen kon ik de helft weer vervangen. En dan dat geklooi met die kettingspanners, poe he.
Maar ik hoop dus dat ik gewoon pech heb gehad en jij er wel plezier mee hebt 👍
+1
@GerbertXL hier ook zo'n bemester en vervangen elk jaar standaard alle lagers van de schijven. Wat bedoel jij met de kettingspanners? Hier willen de afsluiters altijd wel slecht dichtknijpen, een heel aantal blijven pissen als de bemester omhoog is. En wat ik ook best vervelend vind is als tank bij een perceel niet leeg geworden is, dan blijft de bemester op de weg ook de zijkant uitpissen. Normaal als tank leeg is komt er altijd nog stoot lucht achteraan en dan is de bemester wel helemaal leeg. Al met al red me wel mee met die bemester, maar echt pochen doe ik er ook niet op.
+1
dx11
@Masseyfergusondriver hier bij de vredo alle afsluiters er af. Loopt hij zodra je hem optilt meteen leeg en heb je verder geen lekkerij meer. Ook geen rubbers die kapot geknepen worden
+1
jantje 8110
@Masseyfergusondriver hier ook hetzelfde probleem met de afsluiters als de tank niet helemaal leeg is. Verder werkt het wel mooi
+1
GerbertXL
@Masseyfergusondriver de spanners bij elk element, waar je de hoogte mee afstelt.
Ook leuk als er een ketting of spanner breekt en je rijd achteruit...
Ik ben enorm in mn schik met mijn roelama, ik had ook wel de slootsmid willen hebben met dubbele elementen maar die heb ik nog nooit te koop gezien.
+3
NH-Ford
@GerbertXL Hier na 15 jaar nieuwe elementen SK-doorlopende slang aan het frame van bemester gehangen, 10x beter dan de oude elementen.
Nu hooguit 5 setjes lagers per jaar, kettingen trekken nu midden over element, afsluiter aan voorzijde, geen vernauwingen meer in knijpslang en spuitmond.
Zou eerder ook vanaf zijn gestapt, maar deze elementen bevallen wel.
+1
jmos
@Masseyfergusondriver heb wel eens een tank gezien die een luchtslang van de pomp naar de bemester had, bij het uitheffen een paar seconden lucht er door en dan weer dicht.
+8
Herbert
Extra wielstel om vallende bemesters a la @Fendt926Driver op te vangen?😜😝
+1
barteltie
@Herbert jij snapt hem🤣🤣
Hidde Gröniger
Jij was dat dus. Kwam je volgensmij tegen tussen delden en bornebroek
+2
barteltie
@Hidde Gröniger haha ja klopt! Ik heb nog ff gedacht zou dat Hidde zijn🤣
Ik heb ook nog naar @ZetorTwente gezwaaid😂
Hidde Gröniger
@barteltie waar heb je deze weggetoverd dan?
barteltie
@Hidde Gröniger Heru service Haaksbergen
ZetorTwente
@barteltie Was jij dat, ik kon maar niet bedenken wie dat wezen zou
+1
barteltie
@ZetorTwente haha jaa ik zag ineens een bekende voercombi😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Slootsmid bemester ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!