Gisteren met de 2 zonen een avondje gesleuteld aan de 1250 VL. De motor tikte enorm bij het frezen wat uiteindelijk een volledig verdwenen uitlaatpakking bleek te zijn aan de eerste cilinder. Gisteren

Schlüter 1250vl special

+19
Gavrie Willemsen
Gisteren met de 2 zonen een avondje gesleuteld aan de 1250 VL. De motor tikte enorm bij het frezen wat uiteindelijk een volledig verdwenen uitlaatpakking bleek te zijn aan de eerste cilinder. Gisteren hebben we ook de volledige motorkap verwijderd want die was uiteindelijk nog veel rotter dan dat we eerst dachten. Een nieuwe is dan toch bij iemand in Duitsland besteld die beschikt over de originele mallen die afkomstig zijn vanuit de voormalige fabriek. Deze ochtend heb ik ook de toerental kabel verwijderd want die was ook doorgebroken. Ondertussen is er een mailtje naar Stefan Had in Duitsland verstuurd om een paar kleine onderdelen te bestellen. De 2 uitlaatcollectors die op het voorwiel liggen zijn wat ingeroest en worden morgen gevlakt bij iemand op eigen dorp die zulke dingen kan.

Reacties

+9
Fendt926Driver
Heerlijk met elkaar sleutelen. Dan vliegen de uren voorbij.
Mooi dat het tikken op te lossen is met nieuwe uitlaat pakkingen.

Een nieuwe motorkap is uiteindelijk misschien ook wel het goedkoopst en weer strak.
En de trekker is het zeker waard
Komt de nieuwe motorkap op kleur of spuit je straks al het rode ineens bij je broer
+1
Gavrie Willemsen
@Fendt926Driver de kap komt gewoon in blank metaal aan….☺️ ik ga er wel vanuit dat de nodige gaten er reeds in zitten. Allé, voor dat geld zou dat toch mogen.
+2
roscho
Quote Reactie van @Gavrie Willemsen:
de nodige gaten

Ik zou de sierstrips en het logo er niet met boutjes op maken maar met lijm. Met boutjes komen er weer beschadigingen en dan roest het weer.
+7
MANAckerdiesel
En wordt van de oude motorkap een toogtafel of dergelijk gemaakt 😉
+4
Gavrie Willemsen
@MANAckerdiesel die is al gelijk beloofd aan een mede TF’er….🥰🥰
+2
a3vandiejen
Gelijk maar wat dingen aanpakken. Mooi werk met elkaar.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter 1250vl special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!