Foto van een Zelfbouw Vorenpakker setje hydrauliek cilinders er op gemaakt. Bandenpakker drukte nog niet hard genoeg, zo kunnen we toch nog sturen als er veel gewicht op leunt

Zelfbouw Vorenpakker

robbin lamers
Foto van een Zelfbouw Vorenpakker setje hydrauliek cilinders er op gemaakt. Bandenpakker drukte nog niet hard genoeg, zo kunnen we toch nog sturen als er veel gewicht op leunt

Reacties

wilbertkw
Was eerst " vrij" gestuurd en nu aangesloten op de stuurcilinder? Als deze meesturen rijdt het stuk makkelijker met bochten 💪
robbin lamers
Quote Reactie van @wilbertkw:
akkelijke

ja hij was eerst meelopend gestuurd. Sturen hem nu op de hydrauliek handel. maar drukken de voorwielen van de trekker helemaal los. dus rijden puur op de bandenpakker.
Fendt926Driver
@robbin lamers merk het hier ook dat het heel moeilijk is om de pakker netjes te laten drukken en de voorwielen genoeg aan de grond om bij te kunnen sturen.

Was deze bandenpakker al uitgevoerd met stuur armpjes?
robbin lamers
@Fendt926Driver nee heb ik zelf gedaan. Boer in de buurt rijd ook zo rond. Die heeft er een 6-2 ventiel tussen zitten op zijn orbitrol. Die kan gewoon sturen met het stuur. Dat wil ik ook maken als het mooi werkt zo. Maar sturen nu op de hydrauliek handel.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @robbin lamers:
Maar sturen nu op de hydrauliek handel

Poe is dat niet heel gevoelig?
Of heb je de oliestroom fors gesmoord?
robbin lamers
@Fendt926Driver heb hem daarom ook gesmoord, is nog niet alles. maar voordat ik wou beginnen aan de kosten van het opbouwen van een 6-2 ventiel tussen het sturen wil ik eerst proberen of het qua grond aandrukken mooi loopt. En zo hoeven we daarvoor geen extra kosten te maken.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @robbin lamers:
maar voordat ik wou beginnen aan de kosten van het opbouwen van een 6-2 ventiel tussen het sturen wil ik eerst proberen of het qua grond aandrukken mooi loopt.

Misschien denk ik te makkelijk.
Maar tussen de stuurleidingen snelkoppelingen zetten.
En in het land de slangen van de pakker erin monteren.
Als je de koppelingen aan de ene slang vrouwtje en aan de andere mannetje doet kun je het ook niet verkeerd aansluiten?
Of rij je op de kopakker wel op dde vooras?
+2
T60401
@Fendt926Driver Kijk wel goed uit met het knutselen aan de stuurinrichting van de trekker. Mocht er gewoon op de weg ergens een storing of lekkage ontstaan kunnen er gekke dingen gebeuren.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @T60401:
Mocht er gewoon op de weg ergens een storing of lekkage ontstaan kunnen er gekke dingen gebeuren

Dat is ook als je er een electrisch 6/2 ventiel tussen zet.
Dan is slangen omkoppelen nog veiliger
+1
robbin lamers
@Fendt926Driver rijden op de kopakker wel op de voorbanden, deze kunnen daarvoor niet stik genoeg sturen. Knutselen aan de stuurinrichting ben ik inderdaad ook niet heel happig op. maar een 6-2 ventiel er tussen, en zo dusdanig dat zonder stroom de trekker wielen sturen.
Maargoed het is wel iets om goed over na te denken

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Vorenpakker ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!