Loonbedrijf Van Raak met een John Deere 6215R met 9 meterse uien zaaimachine. Ze beschikken over 2 van deze 9m (3x 3m) zaaimachines die ze zelf ontwikkelde. (2024)

John Deere 6215R

+3
FerreV
Loonbedrijf Van Raak met een John Deere 6215R met 9 meterse uien zaaimachine. Ze beschikken over 2 van deze 9m (3x 3m) zaaimachines die ze zelf ontwikkelde. (2024)

Reacties

MaxxuM4ever
Jammer dat de John deere geen drukwissel heeft op de achterwielen, die staan nu waarschijnlijk vrij hard om op de kopakker die mega zaaimachine te kunnen heffen.
+1
DriveJohnDeere
@MaxxuM4ever zijn steekassen dus zouden ook nog binnendoor gemaakt kunnen zijn
JD3010
@MaxxuM4ever Jammer dat hij op diagonaal banden rijdt...
valmet6400power
@JD3010
Maakt dat nog uit met zo’n combi op een gegeven moment? 😂
+1
JD3010
@valmet6400power Zegt mij wel iets hoe iemand daar mee bezig is.
valmet6400power
@JD3010
Dan zeggen ze, of per 3 meter (of 2,25 meter) een trekkerspoor of nu per 9 meter..
@valmet6400power waarom dan niet per 3 meter een trekker met 1/3 van het gewicht, op smalle banden op 3 meter spoor? Het rijtje waar net geen uien staan is er toch..
+1
valmet6400power
@ronald-deutz-fahr
Tsja, dat zou ook mijn voorkeur hebben. Argument van deze loonwerker zal zijn, beperking van de capaciteit?
+2
hobbyboer
@JD3010 maakt helemaal niks uit bij deze combinatie, er zitten schijven aan die het spoor van de trekker weer dicht ploegen
Picobello 😉
+1
JJ
@MaxxuM4ever Zoals jij het omschrijft veranderd een drukwisselsysteem daar toch niks aan? Of pomp je iedere keer met heffen je band op?
+1
MaxxuM4ever
@JJ ja precies dat, met inzetten direct af laten lopen en net voor heffen weer vol pompen. Wordt met bollenplanten ook wel gedaan en hier ook al bij andere werkzaamheden gezien waarbij zware machines in de hef hingen.
JJ
@MaxxuM4ever Ok die is nieuw voor mij. Dan ben je ook snel veel lucht nodig denk ik.
+1
MaxxuM4ever
@JJ ja dan hebben ze vaak lucht tanks op de trekker of op de machine zodat de compressor daarna weer wat tijd heeft om deze vol te pompen.
+2
hobbyboer
@MaxxuM4ever dan moet je eigenlijk ook hele dikke slangen, koppelingen en ventielen hebben en misschien luchttanks in de velgen?
Dan moet het oppompen/aflaten secondenwerk zijn, je wilt er ook niet op hoeven wachten voor het keren.
+3
PieterA
Dat snel lucht aflaten en oppompen doen ze bij tulpen planten; maar dat zijn dan bijvoorbeeld 320/105r50. Die fietswielen heb je met een paar tellen wel op druk. Ik zou dat oppompen automatisch op een kopakkerlijn een meter of 6 voor het einde doen. Het aflaten op hetzelfde moment als het neerlaten van de hef.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6215R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!