Foto van een Massey Ferguson 3630 (Carraro-model) met Ovlac 5 schaar. Foto is geplaatst door international533 op 06-04-2024 om 22:28:08, met 13 reacties.

Massey Ferguson 3630 (Carraro-model)

international533
Foto van een Massey Ferguson 3630 (Carraro-model) met Ovlac 5 schaar

Reacties

+1
Teun_fendt
Op dit merk ploegen zit geen variabele werkbreedte toch? Kun je dan de laatste werkgang een beetje netjes afleveren?
international533
@Teun_fendt klopt, stijf langs de sloot is wat lastiger. Maar voor ons geen probleem. Hier kunnen nog 2 scharen bij aan, dan is je probleem weg.
Teun_fendt
@international533 Ik bedoelde dat de laatste werkgang bijna nooit even breed is als de werkbreedte vd ploeg. Dus dat je bv net 1 meter te kort of over hebt en de ploeg dan niet even snel wat breder of smaller kunt zetten. Scheelt wel denk ik dat je een ondiepe ploegvoor snel dicht hebt met een cultivator of kopeg.
+3
DANOONTJE POWERR
@Teun_fendt ik kom altijd goed uit op de sloot met onze 8 schaar Ovlac.
Ik kijk van tevoren waar ik uit ga komen en smokkel vervolgens een aantal keer 30 cm door de voorste schaar door de ploegveur te laten lopen.
Dit doe ik totdat ik op de goede lijn zit voor de laatste baan.
Teun_fendt
@DANOONTJE POWERR Dat is slim idd. Vrijwel alle nieuw gekochte ploegen worden tegenwoordig met variabele werkbreedte afgeleverd maar bij dit merk niet. Ik vraag mij dan af waarom dat zo is, weet jij dat toevallig? Is het technisch gezien niet mogelijk of willen ze het gewoon lekker simpel en goedkoop houden?
DANOONTJE POWERR
@Teun_fendt dit is een ecoploeg, speciaal om ondiep te ploegen.
Volgens mij zijn er geen variabele ecoploegen.
+1
langeslagdiesel
@DANOONTJE POWERR handige donder!👍😉
valmet6400power
@Teun_fendt
Als hij alleen al buiten je trekker wiel zou komen zou het al genoeg zijn maar dat is niet aan de orde zie ik op de vorige foto!

@international533
Wel een schitterende licht gewicht combi zeg 👌🏻
JohanvS
Gaat mooi.
Waarom zou je bufferstrook langs sloten omploegen
ljdekker
@JohanvS om mais in te zaaien? Er mag wel een hoofdgewas staan
+1
Klein Rot
@Teun_fendt
Vroeger had je ook geen variabele werkbreedte op de ploegen en redde men zich ook wel.
+1
valmet6400power
@Klein Rot
Vroeger kwamen m’n opa en vader altijd uit, ook al zat er een bocht in langs een rechte sloot en hield je vooraan 50 centimeter nog te bewerken over en achteraan 2,5 meter 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3630 (Carraro-model) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!