Vandaag een bezoekje gebracht aan oude bekenden.  Twee broers, beide nooit getrouwd, die nog steeds de boerderij van hun ouders verderzetten.  Zalige, gastvrije mannen die met veel passie over hun die

Oud maar nog niet out

+16
jd3140jb
Vandaag een bezoekje gebracht aan oude bekenden. Twee broers, beide nooit getrouwd, die nog steeds de boerderij van hun ouders verderzetten. Zalige, gastvrije mannen die met veel passie over hun dieren en machines kunnen praten. Deze same 480 heeft jarenlang suikerbieten naar de fabriek gereden met een 8-tons 4-wielwagen. Geen kipper, de bieten werden er af gespoeld met water blijkbaar. Deze trekker staat nu aan de kant, maar rijdt nog wel als hij een nieuwe batterij krijgt. Voor de liefhebbers, hij is ook te koop. Ze hebben naast deze trekker ook nog 2x een DB 990 en een Ford 8210. Deze laatste is ook de modernste machine op het bedrijf, samen met de Schaeffer 330.
+4
wim-same
@jd3140jb mooi restauratie project, maar geen Nederlands kenteken.
+5
jd3140jb
@wim-same Belgische papieren en zelfs de verzekering wordt tot nu toe nog betaald.
+4
draaipiet
Quote Reactie van @jd3140jb:
Deze same 480 heeft jarenlang suikerbieten naar de fabriek gereden met een 8-tons 4-wielwagen. Geen kipper, de bieten werden er af gespoeld met water blijkbaar.

Dat ging ongeveer zo, zie vidio

+1
wim-same
@draaipiet ja zo ging dat toen Piet
+3
a3vandiejen
@draaipiet Leuk filmpje.

Reacties

+3
R Bouwmeesters
Mooie trekker, enig idee hoe lang ze hem al hebben?
Dat was toen een hele trekker, nog met de 'oude' achterbrug.
Het dak waar hij onder heeft gestaan heeft het opgegeven zo te zien?
+4
jd3140jb
@R Bouwmeesters Ze hebben deze nieuw gekocht (nog samen met hun vader), maar ik weet het bouwjaar niet. Zal ik eens vragen. Achterbrug zonder hef. Dat dak was al weg voor deze trekker daar stond. Het is niet op de trekker gevallen. Beide broers zijn al over de 70, ik denk niet dat ze dit nog gaan repareren.
+3
R Bouwmeesters
@jd3140jb Dan zullen ze toen al een redelijk bedrijf hebben gehad? Begin jaren 60 was een 80pk trekker toch niet gebruikelijk, meer iets voor een loonwerker.
Mooie geschiedenis.👍
+8
jd3140jb
@R Bouwmeesters Gemengd bedrijf : granen, aardappelen, suikerbieten en runderen. De oudste broer is altijd op de boerderij gebleven om er te werken, samen met de ouders, de jongste is jarenlang ambtenaar geweest en hielp voor en na op het bedrijf. Intussen is ook de jongste al een aantal jaren met pensioen. Afgaande op hun verhalen hebben ze tot nu toe wel een boeiend leven geleid, ook al zijn ze beiden nooit getrouwd. Dat zou ook niet goed gekomen zijn, met hun laarzen aan recht van de mesthoop naar de keuken en terug. Weinige vrouwen zouden dit aanvaarden, maar daar is dat heel gewoon. Je kan het een beetje vergelijken met de reportage van Jambers over boer Charel (te vinden op YT, een aanrader!). Maar deze mensen zijn zo authentiek en gastvrij dat ik er oprecht respect voor heb.
+2
R Bouwmeesters
@jd3140jb Bouwjaar zou volgens mij tussen 1958 en 1963 kunnen zijn.
+3
a3vandiejen
Schitterend, mooi verhaal.
+2
Towaberg
Zulke adresjes worden zeldzaam, fijn dat je het deelt 👍
+1
jd3140jb
@Towaberg Ze zitten volgens mij wel bij u in de buurt.
+1
Towaberg
@jd3140jb waar dan juist?
+2
jd3140jb

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same 480 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!