Vandaag 2 broers een bezoekje gebracht op hun bedrijf waar de tijd een beetje stil is blijven staan.  Vroeger reden ze zelf hun granen af met deze New Holland M135 met een coupe van 3,35m.  Nu komt de

Waar is de tijd gebleven?

+15
jd3140jb
Vandaag 2 broers een bezoekje gebracht op hun bedrijf waar de tijd een beetje stil is blijven staan. Vroeger reden ze zelf hun granen af met deze New Holland M135 met een coupe van 3,35m. Nu komt de loonwerker en staat deze machine al wat jaren stil. Nog wel compleet, maar heeft wat aandacht nodig. Deze zal hier vermoedelijk nog vele jaren blijven staan tenzij ze gered wordt door een liefhebber. Op de foto 1 van de 6 hanen op het bedrijf, wakend over zijn machines.
Toch weer heel wat prachtige verhalen gehoord in een sappig dialect. Over iedere machine wisten ze wel wat te vertellen, veel is ook zelf gemaakt (grondboor, aardappelophoger, binette (bietenschoffel) in de frontlader waardoor een 2de bestuurder op de binette zelf overbodig was, dubbelassige kipwagen gebouwd op een chassis van een oude vrachtwagen maar waar geen 2 van de 4 banden dezelfde zijn, en meer van dat. Ik hou wel van die verhalen die met zoveel vuur worden verteld dat je je levendig kunt voorstellen hoe het er indertijd aan toe ging.
+1
toonvanbergen361
@jd3140jb staat deze in Belgie, kort bij Tienen?
+1
jd3140jb
@toonvanbergen361 Helemaal waar. Hij is zelfs gefilmd door het google-maps autootje in 2020 als hij naast de straat in de wei staat.
+1
Towaberg
@toonvanbergen361 jij bent daar zeker met je fiets gepasseerd! Niet zover van die Landini die je een keer op tractorfan hebt geplaatst 😉
+1
toonvanbergen361
@Towaberg Inderdaad, kom er wekelijks met de fiets door!

Reacties

+5
PieterA
De mannen hebben zelf de graantank verhoogd denk ik.
+8
Fast Eddy
Dat soort verhalen zijn inderdaad mooi om te horen.
+7
toonvanbergen361
Mooi verhaal!
+3
XC 70
Prachtig toch 👍
+5
Towaberg
Verhaaltjes om van te genieten, je begint er je vanalles bij voor te stellen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland clayson M 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!