Een aantal weken geleden heb ik via een Schlüter-contact een 2de hands uitlaatdemper gekocht voor mijn 1250 VL aan de kanten van Maastricht. Nu hadden we toevallig dit weekend een verjaardag van iema

Schlüter Super Trac 1700 TVL

+24
Gavrie Willemsen
Een aantal weken geleden heb ik via een Schlüter-contact een 2de hands uitlaatdemper gekocht voor mijn 1250 VL aan de kanten van Maastricht. Nu hadden we toevallig dit weekend een verjaardag van iemand daar in de buurt die ooit nog bij mij gewerkt heeft. We waren dus blijven overnachten in het Belgische Riemst en zodoende was ik deze middag naar Landgraaf gereden. Het was te doen op een groot loonbedrijf. Ik kreeg vandaag koffie en een fijne rondleiding van de baas zelf. Hij had meerdere Schlüters. Ze waren de man even gaan ophalen van het veld omdat ik langskwam en op het einde vroeg hij of ik hem terug kon brengen want daar stond ook nog een mooi juweeltje te wachten op de kopakker. Ik heb ruime tekst en uitleg gekregen bij alles omtrent deze Schlüter Super Trac 1700 TVL-LS. Hij was van bouwjaar 1990 en er waren 4 exemplaren van dit type gebouwd. Deze had een zelfs een EHR die zeer gemakkelijk te bedienen was. Er stonden 5400 echte uren op de teller. Onderhuids zit er exact hetzelfde blok gelijk in mijn 1500. Ik heb ook wat filmpjes gemaakt, die kunnen jullie binnenkort wel zien op mijn Instagram.
+10
wim-same
@Gavrie Willemsen prachtig Gavrie. dat je dit nog tegen komt.
+9
roscho
@Gavrie Willemsen
Jij hebt een geweldig mooie, zeer moderne (voor die tijd) maar vooral heel kostbare trekker bekeken. "Wat de gek ervoor geeft" kon hier wel eens dik over de twee ton gaan.

Reacties

+6
Mauro.M
Mooi verhaal en schluter, hij ziet er direct veel groter uit als jouw 1500. Heeft deze dezelfde wielmaat vanvoor als vanachter?
+6
roscho
@Mauro.M Super Tracs hebben 4 gelijke wielen, ik dacht standaard 18.4x38. Maar om alle kracht aan de grond te krijgen, werd vaak een maatje groter/breder gemonteerd. Ik denk dat deze ook 4-wiel besturing heeft, daarvan ben ik niet zeker.
+3
Gavrie Willemsen
@roscho nee deze had een vaste achteras. Schlüters met 4 wielbesturing hebben achteraan ook een naafreductie.
+4
roscho
Quote Reactie van @Gavrie Willemsen:
vaste achteras

In dat geval zal hij een draaicirkel als een oceaanstomer hebben. In jaren '80 hebben wij er een gehuurd voor de hakselaar, die stuurde voor en achter. Ook hondegang was mogelijk. Zie dit plaatje: tractorfan.nl/picture/1322952/…
+5
Gavrie Willemsen
@roscho ja Frans zei wel dat hij dikwijls wat veel moest steken omdat de wielen niet ver uit draaiden 🤭🤭
+5
roscho
Quote Reactie van @Gavrie Willemsen:
de wielen niet ver uit draaiden

Dat kan niet anders, met mijn 850 heb ik de koplampen al stuk gereden omdat de wielen net te ver naar binnen staan. Ik wil de velgplaat nog laten verzetten. Wielen omdraaien maakt het nog slechter. Nu staan de aanslagbouten wel heel ver uitgedraaid.
+9
Fast Eddy
Dat zijn de mooie dingen in het leven.
+3
RVM
Is dit dezelfde Vaessen als die 15/20 jaar geleden een JD6030 opgeknapt heeft?
+8
Gavrie Willemsen
@RVM ik heb daar geen John Deeres gezien. Ik ben er ook niet over begonnen, ik wou niet al direct van het erf gemieterd worden….🤭🤭🤭
+3
@RVM

Nee dat is een melkveehouder
+8
jesperb
Gave foto!! Prachtig verhaal, en weer een hele mooie ervaring rijker!!
+7
a3vandiejen
Schitterend dit soort belevenissen.
Mooi verhaal Gavrie.😃👌
+6
Kramer U800
Dit was wel weer een buitenkansje Gavrie, wie kan dat nou zeggen. Een Super Trac 1700 TVL-LS zie je niet elke dag en al helemaal niet aan het werk!
+5
Towaberg
Ze een trekker vind ik het mooist zonder fronthef, zo komt de neus toch het meest tot zijn recht.
+6
Gavrie Willemsen
@Towaberg Hij had nog graag zo een setje ondergewichten gehad

(klik om te vergroten)

+4
Towaberg
@Gavrie Willemsen dat begrijp ik, is mooi origineel spul 😉
+2
DANOONTJE POWERR
Prachtig!
Is zijne super 1800 al verkocht?
+1
Gavrie Willemsen
@schluter jan van samang nee, ik wist zelfs niet dat die te koop was

(klik om te vergroten)

+3
RVM
@Gavrie Willemsen vlug er terug hene met ene Dezeure vol euro’s

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super Trac 1700 TVL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!