Afgelopen zondag een perceel niet-gerooide aardappelen mee gaan optrekken zodat dit beter kon opdrogen.  Daar zaten nog aardig wat natte plekken in.  De eigenaar reed met een Lamborghini R6.175 met vl

Aardappelen rooien met de cultivator

+14
jd3140jb
Afgelopen zondag een perceel niet-gerooide aardappelen mee gaan optrekken zodat dit beter kon opdrogen. Daar zaten nog aardig wat natte plekken in. De eigenaar reed met een Lamborghini R6.175 met vleugelschaarcultivator en kooirol en ik met een ganzevoetcultivator met pinnenrol. Alhoewel ik maar de helft van de pk's had, kon ik blijven rijden, ook omdat ik gewicht op de neus had met de frontlader. De andere combinatie was zo'n 2,5 à 3 ton zwaarder en had het veel lastiger. Vandaar dat de kraan mee op het veld stond om de eerste zorgen toe te dienen bij vastrijden.

Reacties

+11
jd3140jb
Links vastgereden en even de kraan er bij halen om los te trekken en rechts er bij gekomen om te helpen bij het lostrekken en even een foto te nemen. Tussen de tractoren zie je nog goed de aardappelruggen liggen die afgelopen najaar niet konden gerooid worden wegens te nat. Het is wel geprobeerd, maar was geen succes. Vandaar dat de ruggen nu eerst uit elkaar moeten gereden worden om op te drogen en het land enigszins terug effen te leggen. Op de plaatsen waar het droger was, was het geen pretje om over de ruggen te hobbelen zonder cabinevering, voorasvering of luchtgeveerde stoel. Maar wel een fijne dag gehad. Intussen is het wel duidelijk dat we hier de eerste week niet zullen verder doen met de regen die hier de afgelopen dagen gevallen is en nog gaat vallen...

(klik om te vergroten)

+2
Svendt28
@jd3140jb Knappe JD , mooi zo aan het werk. 👍
Achteraf de hogedrukspuit wel even erbij halen, hoort er gewoon bij...
valmet6400power
Wellicht een dooddoener, maar had dit niet beter gekund toen het vroor? Dan ben je ook meteen van de aardappels af..

Of wilde de eigenaar nog gokken dat er nog knappe aardappels geoogst konden worden?
+3
jd3140jb
@valmet6400power Niet mijn beslissing. Maar we hebben hier amper vorst van betekenis gehad, en 1 dag sneeuw. Da's niet voldoende om de grond hard te leggen.
valmet6400power
@jd3140jb
Nee sneeuw is nog beroerder want dat isoleert, dus als het dan boven de sneeuw -10 is dan heb je dat lang niet in de bodem inderdaad!
tombo
Welke teelt moet erop komen na de aardappelen?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!