Foto van een Fendt 516. De voorlader over gezet op deze trekker. Het voordeel van een universele voorlader is dat deze naast de John Deere ook past op dit merk trekker.

Fendt 516

+5
fendt818vario
Foto van een Fendt 516. De voorlader over gezet op deze trekker. Het voordeel van een universele voorlader is dat deze naast de John Deere ook past op dit merk trekker.

Reacties

+1
bart99
De fotograaf ook nog op bezoek gehad laatst zag ik😄
fendt818vario
@bart99 ja ik zag het. Mijn vader was toen bezig. De volgende ronde hadden we de voorlader er weer afgehaald. Zit inmiddels weer aan de John Deere.
fendt818vario
@bart99 een aantal jaar geleden had hij deze trekker ook op de foto maar hij herkende deze trekker niet meer denk ik.
MaxxuM4ever
@bart99 wel dus, ik dacht het al een beetje maar nu dus met zekerheid.
+1
GerbertXL
JD dealer hier heeft ooit eens JD aanbouwdelen gemaakt op een fendt. Maar het is wel makkelijker als je het gewoon kant en klaar kunt kopen.
fendt818vario
@GerbertXL het is makkelijker als je de juiste bestelt. Dit zijn nette tweedehands aanbouwdelen, dat scheelt flink in de prijs.
GerbertXL
@fendt818vario ha ja maar je kunt geen jd aanbouwdelen kopen voor een ander merk trekker dus dat moest zelf worden gefabriekt.
+1
rommert14
Is dit niet wat aan de lichte kant? T10 is meer voor 100 pk trekkers, staat m wel mooi👍
fendt818vario
@rommert14 deze voorlader hadden we al. Ze adviseerde deze niet, want de trekker heeft teveel vermogen voor deze voorlader. We gaan er bijvoorbeeld geen grond mee scheppen, dus dat kan lang aan. Het past ook precies, want er is weinig ruimte over bij de fronthef. Het voordeel van een te kleine voorlader is dat deze veel stabieler is.
wotan2
@fendt818vario en sneller heft
casejxu
Quote Reactie van @wotan2:
sneller heft

En minder. Met de T12 pak ik zo 2 volle kisten van 150breed
+1
fendt818vario
@casejxu deze tilt ook 2 kisten met plantgoed. Gerooide bollen is te zwaar voor de voorlader en de vooras, vooral op breed spoor.
casejxu
@fendt818vario blij dat ik niet op breed spoor sta. Kan met rooien 2 kisten mee nemen voorop. Stilstaand sturen valt dan tegen hoor
rommert14
@fendt818vario ja scheelt ook weer aanschaf, voorlader kost ook nog wel een paar centen nieuw met aanbouwdelen.
casejxu
@rommert14 gaat momenteel voor n T12 wel richting de 15 denk ik
+1
rommert14
@casejxu met aanbouwdelen?
+1
fendt818vario
@casejxu gaat eerder richting de 20 dan de 15 tegenwoordig. Het is misschien interessanter om een gebruikte trekker met voorlader te kopen.
rommert14
@fendt818vario wij hadden ook een losse voorlader staan maar alleen aanbouwdelen monteren kostte al 10k, dus toen een met voorlader gekocht en de losse voorlader ingeruild
casejxu
@fendt818vario ken je nagaan🫣 klopt ook wel want die van de ttv430 was toen 12.000
+1
Fendt_John Deere
@casejxu
Een nieuwe lader + aanbouwdelen kostte ook al rond de 18. Maar dan heb je ook een 2de lader waar je nog een plekkie voor moet zoeken. Deze aanbouwdelen kwamen we toevallig tegen voor een mooi prijsje dus dan deze er maar op

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 516 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!