Een gedeelte van de afdeling graanafvoer :). Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 05-09-2008 om 13:23:03, met 14 reacties.

Tractors Diverse

MaartenMandemaker
Een gedeelte van de afdeling graanafvoer 😄

Reacties

me
Waar haal jij al die karren vandaan 😄 ?
MaartenMandemaker
Hehe deze komt ook van de dealer. die miedema hadden ze verkocht. hier gaat nog meer in ook dus 😄
me
Met al die kippers randen enzv afplakken .. dat is wel klote werk verder is dat graan rijden wel lache als het laaien maar bietje opschiet 😄! .. prachtig weer zo .. Maar met de nieuwe combine toch transportcapaciteit te kort 😃 ?
MaartenMandemaker
Hmm het laden is het probleem niet. die oranje kieper is in een paar keer lossen vol. zetten die kaweco en onze jako s middags vol weg. de rest gooien we in de schuur. smorgens die kiepers wegbrengen en dan weer aan de gang.
me
Hoe bedoel je met resten in de schuur ? .. Resten tarwe en laad je die later weer op ofzo ?
MaartenMandemaker
Ja we zetten die grote kieper nokkievol weg. de rest wat we dan nog dorsen die dag draaien we in de kleine kiepers van ons zelf. en die gooien we leeg in de schuur. als het uitkomt brengen we die ook nog wel eens leeg naar emmeloord maar het meeste met die grote kiepers.
me
Okeej dat is wel ideaal ja .. en dan kan je later de grote kippers weer ladne en eventueel ook wegrijden neem ik aan ? .. of voort voeren. Wel mooi op die manier 😄 (als je ze laad redt je dat met de schaffer 😄 ? )
MaartenMandemaker
Ja wat in de schuur ligt laden we later op de grote kiepers idd. haha nee de schaffer kan lang niet boven de jako kieper uit komen. we laten iemand komen met een verreiker 😄 gaat ook veel sneller. afgelopen maandag en dinsdag hebben we ieder nog 4/5 vrachten weggebracht. + nog 1 schuitemaker vol, met de landini weggerookt 😛
me
Oow dat tikt wel lekker aan kwa opbrengst zeg maar 😄 .. beetje jammer dat de prijs van tarwe wel ietsies is gedaald dan. Maar goed geregeld allemaal als ik zo hoor 😃 ! Trouwens prachtig om te zien zo die 6460(tje) 😃 !
MaartenMandemaker
Ja komend jaar zetten we wat meer triticale. opbrenst daarvan wat zo'n beetje 2.5 ton hoger dan van de tarwe, en het brengt maar 1.5 cent/kg minder op ongeveer.

ja ideale transporttrekker, snelheidsduiveltje 😛
jurgenkrijt
Mooi bedrijf alles heb je zowat wel
MaartenMandemaker
Haha ja dat vind ik ook het mooie. nooit hetzelfde eigenlijk.
tractorliefhebber
Ik, Maris en staaf hebben dit object verplaatst van Tractoren Massey Ferguson Meerdere (Maaidorsen) naar Tractoren Tractors Diverse (Maaidorsen)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Tractors Diverse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!