Kleine zonsverduistering..Forgotten Boy op de wedstrijd in Balkbrug 2008.. Foto is geplaatst door Hakke027 op 18-02-2009 om 10:36:51, met 16 reacties.

International 955

Hakke027
Kleine zonsverduistering..

Forgotten Boy op de wedstrijd in Balkbrug 2008.

Reacties

HOOIJMAN
Trefwoord:rook hahaha machtige foto
tjeerdfiat
3,5 ton superstandaard tot 7 liter?
hoeveel toeren draaide je hier
cih1056xl
Idd hier past rook wel bij 😃 prachtige inter!
Hakke027
@tjeerdfiat: Ja.. 3,5 ton tot 7 liter.. Wij rijden met 2700 rpm.

Je kan altijd even op www.forgottenboy.web-log.nl kijken als je meer over het apparaat wilt weten.. (De link even kopieren en plakken, klikken geeft foutmelding)
Hakke027
Hey Rik, bedankt! Komt dus omdat ik er geen http:// voor had staan..
tjeerdfiat
Ik heb al eens eerder op jullie site gekeken , leuk dat jullie ook aan de pulling zijn begonnen ! veel succes verder !
hobby-farmer
IH specalist R. Sundermeijer naast de baan de boel in de gaten houden!
intermaaikel
Lijkt een natte/zwaare baan, problemen met price-as al opgelost?
Hakke027
We zijn volop bezig om de hele aandrijflijn aan te passen. Koppeling, price-as, versnellingen.. Het zal nog wel even duren voordat we weer op de baan staan..
interpowerrr
Is toch een luxe probleem of niet?, als je zoveel vermogen hebt dat de aandrijflijn het niet kan houden? of speelt de grip van de banden hier in een belangrijke rol?
Hakke027
Haha, een luxeprobleem.. ja het is maar net hoe je er naar kijkt.

Er zit in elk geval een constructie-/denkfout in het ontwerp van de price-as die we hadden, waardoor die tordeerde en uiteindelijk knapte.

Volgens de ervaringen van anderen is met name het versnellingsbak gedeelte niet sterk genoeg als je boven de 500 pk komt.. Ook hebben we niet genoeg keuze rond de 40 km/uur.. (Dat ze daar bij IHC nou geen rekening mee gehouden hebben..) Het plan is om straks 3 versnellingen te maken.

En uiteraard heeft de grip van de banden te maken met de belasting van de bak. Op kleibanen hebben we altijd bewust met een hoge bandenspanning en dus meer op slip gereden in een poging om de boel heel te houden. (Wat dus niet altijd lukte..)

BTW.. Er staan ook weer nieuwe foto's op de web-log.
interpowerrr
3 versnellingen en 1 achteruit zonder hoge/lage gearing en 30% vertraging? dan heb je weinig keuze als je nog meer vermogen uit de motor krijgt op den duur. maar wel een leuke uitdaging om een optimale bak te maken.
Hakke027
Ja idd een leuke uitdaging!

tractorfan.nl/picture/207192/

We willen rijden met de orginele hoge/lage gearing en achteruit.. De hoge gearing zou sterk genoeg moeten zijn..

We gebruiken de vertraging niet. Dat zou weer twee extra overbrengingen zijn en dat kost vermogen..

Voorlopig gaan we er niet vanuit.. Maar als we extra versnellingen nodig hebben kunnen we met 42-ers gaan rijden of de tandwielen van de hoge gearing vervangen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 955 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!