lijkt wel op een schluter.. Foto is geplaatst door  op 07-03-2009 om 16:39:39, met 22 reacties.

Fortschritt ZT 300

caseih1056xl
Lijkt wel op een schluter.

Reacties

DETAIL_MAN
Ja vooral de cabine, je moet er maar net van houden
caseih1056xl
Ja cabine bedoel ik ja. en de neus een klein beetje want die is eigenlijk net zo lang als een schluter
mp-jd6620
Ut zun niet de mooiste trekkers 😛
mp-jd6620
Ja ik ben ook van de oude doos maar dit is niet om aan te zien niet dat jij er iets aan kunt doen
Grabs
Toch rijden die niet verkeerd, zit best wel gang in. Alleen dat koppelen is even wennen.
Grabs
Mee rond gereden in Oost-Duitsland. Handige trekker voor op het erf, bij uitmesten enz. Van die oudere ZT's waren er een stuk of 6 maar daar zat geen leven meer in. Ook de K700 en IFA truck stonden aan de kant.
Grabs
Ja klopt, ik ben op 3 bedrijven geweest die ieder 2000-3500 koeien hadden in DDR tijd. Op de bedrijven waren vroeger nauwelijks machines, daar zorgden de akkerbouwbedrijven voor.
Grabs
Nu is het aardig opgeruimd. Handelaren kopen nog goed spul op en dat gaat nog verder naar het oosten. Het enige wat nog volop gebruikt worden zijn die HW 80 aanhangers. Vind dat super wagens, 22 ton mee en zijdelings afkippen.
Grabs
Ze zijn ook wat gammel, bij een versleten wagen kon je de voorhamer maar in de buurt hebben.. Zijn wel wagens die makkelijk om vallen, je moet niet te scherp draaien. Als je er twee achter elkaar hebt, dan zwaait die achterste alle kanten op.. rij je dan een gat in en laat je gas los dan ligt deze al om. Zijn ook van die fantasten die de kuil oprijden met zo'n wagen, op vlak beton vallen ze al bijna om bij kippen. In Nederland geen succes, je hebt een brede silo nodig om te kippen en je kunt niet over de bult heen rijden.
Grabs
Snap niet dat ze over de kuil rijden met die wagens. Vaak moet er nog een extra trekker bij voor om de wagen op de bult te krijgen. Als je een silo hebt van 30 meter breed, kiep je in beide hoeken een wagen leeg. De shovel en trekker hebben dat al boven geschoven voor jij weer weg bent 😄
iwan
Weet je wat het leuke is in de ddr had je allen maar veebedrijven tot 2000 koeien en de akkerbouw afdeling was 15000 ha groot en opgedeeld in produktie eenheden van 4000-5000ha en daar was de zt de hoofdtrekker met 100 pk ik heb er zelf ook een een slagje ouder een 300d voor de rest was er natuurlijk belarus en de k700 russische kniktrekker met 250 pk
iwan
En hw 80 kutdingen altijd stuk zoals alles ddr troep is te oud inmiddels
iwan
Oh trouwens hw 80 is 8 ton belading hoor
Grabs
Hangt van de opbouw af, 2 hw 80's nemen meer mee dan een silagewagen die 20 ton meenemen kan. Ze kosten ook niets jah. Kennis van me daar heeft van die galvaniseerde Fliegl wagens, viel er een uit mekaar. Hw 80's zijn ook wel op te knappen als de opbouw niet te slecht is.
iwan
Ja maar het blijft ouwe troep van 20 jaar oud ik heb er zelf genoeg ellende mee gehad nou twee 30 tons silagewagens veel beter

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fortschritt ZT 300 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!