Foto van een Werklust WG 18, bezig met voeren.kuil moet aan de zijkant weg, omdat anders de nieuwe sleufsilo niet aan kan sluiten.

Werklust WG 18

fendt-412
Foto van een Werklust WG 18, bezig met voeren.
kuil moet aan de zijkant weg, omdat anders de nieuwe sleufsilo niet aan kan sluiten.

Reacties

JD BORN 2 FARM
Hope dat hij niet in de broei vliegt om dat het snijvlak aan de grote kant is maarja ik weet ok weel dat er geen andere manier is om dit op telossen. maar verder wel mooi een sleufsilo er bij werkt mooi vind ik
maartendankers
Wat is de ondergrond in je sleufsilo en wat doe je daar onder?
fendt-412
We moeten dit wel, kan niet anders, ik ben ook al bang voor de broei ja, this al aardig droog voer, moet morgen nog eem 8meter weghalen denk ik. de vrachtwagen met wanden moet erin kunnen draaien en de beton moet natuurlijk ook aansluiten op deze beton, hadden achteraf beter aan de achterkant kunnen beginnen met voeren maarja, doe je nu niks aan 😛

we hebben de teeltaarde er afgehaald, is ook wel te zien op andere foto's. de ondergrond is goed hard. Dus maandag eem 500kuub zand verdelen zodat de sleufsilo ook goed afloopt en dan 1dag wanden zetten en nog vloeren storten.
maartendankers
Ok ja wij hadden bij onze eerste 2 silo's hebben we ook zand en dan met betonplaten dat is echt 3x niks

bij onze grote silo hebben we gebrokenpuin en asfalt dat is echt veel mooier en was niet eens echt duurder dan beton 😛
fendt-412
Hebben we ook nog over zitten denken, asfalt werkt wel mooi, alleen klei gaat altijd wat nazakken dus toch maar niet gedaan, maar over oude beton op het erf hebben we wel asfalt over gedaan, dat werkt wel mooi, vreet de mais ook minder in en is veel mooier schoon te houden.

we storten nu de beton, dus niet dat betonplaten gaan verzakken.
Pascal
Niet egt kort gesneden he?
fendt-412
Het bovenste is gehakseld en het onderste was aardig droog, denk dat het gras ongeveer 6/7cm is, mooi voer voor de structuur.
HJ_
In gehakseld gras zit vaak net zoveel structuur hoor.. even vraagje tussendoor woon jij langs de a32 richting leeuwarden?
fendt-412
Ja dat klopt, maar het is mooi hard gras. ik woon niet langs de A32, ik woon tussen delfzijl en groningen, in loppersum, ik koppel wel eem een locatie.
HJ_
Ooh oke.. moest van de week naar de praktijkschool in dronten.. zag ik onderweg langs de snelweg bij n boerderij zo'n 412 met zo van lengerich mengwagen staan en op de achtergrond zo'n slootsmid tank.. dus ik dacht misschien woon ie doar.. maar niet dus.
fendt-412
Haha, kon wezen ja, niet elke boer heeft die machines er staan 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Werklust WG 18 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!