Foto van een New Holland FX 50, bezig met gras hakselen.. Foto is geplaatst door gdr op 14-05-2009 om 21:15:55, met 23 reacties.

New Holland FX 50

gdr
Foto van een New Holland FX 50, bezig met gras hakselen.

Reacties

frankie11
Zie je ook niet vaak een NH met bunker
DESLAGERURRE
Zo zo marcel zijn ze bij hemos weer aan het knutselen geweest ? 😃
bunny bunn
Grasdrogerij ruinewold of nie
RiK H
Zou ik ook denken
DESLAGERURRE
Jep 😃
Mengeledriver
Heeft Hemos dat samen met Veenhuis gemaakt? Had d'r liever een Bomech bunker achter gehangen.
gerenilona
Knap gemaakt bij mesken ha mooi hoor
gdr
Ja klopt is verbouwd bij mesken in smilde
gdr
Waarom liever een bomech bunker,,mengeledriver?
DESLAGERURRE
Bouwt mesken dit ook al ? .... die andere fx is toch bij hemos verbouwt ?
Mengeledriver
Zo'n Veenhuis bunker is voor dit werk wel geschikt maar bij de meeste hakselaars wil je toch rijdend kunnen lossen? Dat kan bij een Bomech wel omdat daar de bunker van kan draaien. De Veenhuis heeft geen eigen rijaandrijving, dat wordt afgetapt van de trekker die ervoor staat. Als je voor de aandrijving 80 tot 100 pk nodig hebt als hij vol is dan gaat je hakselaar aanzienlijk terug in rijsnelheid. Bomech heeft een 6 cilinder dieselmotor voor de rijaandrijving. En in de Bomechbunker gaat meer en hij kostte destijds een stuk minder als deze Shuttle.
Dus persoonlijk zou ik nooit voor een Veenhuis kiezen als zitten ze dicht bij ons en hebben ze een goede naam.
DESLAGERURRE
Uuhhh Mengeledriver daar bij de drogerij hoeven ze alleen maar in container bakken te lossen ... snappie 😃 en hoe ligter hoe beter
Mengeledriver
Dat snap ik ook wel maar deze is dus alleen voor de grasdrogerij geschikt. Hogere aanschaf, geen aangedreven of slecht aangedreven as en lagere restwaarde + minder functionaliteit.
DESLAGERURRE
Hogere aanschaf ?????? ....... maar z'n Bomech is ook zwaarder ........ en wat bedoel je met restwaarde ?
DESLAGERURRE
En volgensmij is ie wel aangedreven .... van af de achterwiel aan drijving van de hakselaar .. als ik dat zo zie op een andere foto
gdr
Zo,n bomech is zeker zwaarder,zeker met zo,n draaikrans en veel meer slijttage,deze is aangedreven en uitschuifbaar,tis voor ons ook proberen maar lijkt goed
Mengeledriver
Dus dan verliest de hakselaar in capaciteit. Bomech is wel wat zwaarder maar die draaikrans kan op een rupskraan 15.000 uur of meer halen dus dat zal hier geen probleem zijn. De hakselaar zelf heeft aanzienlijk meer onderhoud nodig zoals bij elk merk hakselaar het geval is.
DESLAGERURRE
De tijd zal het bewijzen 😃 oja en marcel 😃 :lol:
huub
Aangedreven as lijkt me voor de drogerij niet echt nodig.. (??) als je dat op grasland nodig hebt ben je verkeerd bezig..
gdr
Tis toch beter als je alles hebt aangedreven lijkt mij
ford8630power
Idd, en wat later in het jaar gaat iedereen gras drogen en dan is het soms heel nat, dan begin je met zon volle wagen en niet aangedreven as niet veel.
claasxerionfan
Ik heb nog foto's er van dat hij nog standart is ,ik had de foto's paar dagen eerder op trekkerweb gezien en zag ik heb op een regen achte dag in de buurt rijden van oudleusen dus ik gelijk op de fiets er naar toe daarna heb ik hem niet meer gezien en in het blad trekker feb staat hij ook in

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland FX 50 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!