Foto van een Claas Quantum 4700 P, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door massey8690 op 21-09-2009 om 18:52:02, met 15 reacties.

Claas Quantum 4700 P

248 foto's van @massey8690

massey8690
Foto van een Claas Quantum 4700 P, bezig met poseren.

Reacties

fendt-412
Mooie wagen!
Kunnen jullie die ecosylbak een beetje schoon houden?
Wij hadden afgelopen seizoen Double Action. Een drama was het, dan zaten alle schoepen weer verstopt omdat die "rommel" erin bleef plakken. Kon je hem weer helemaal leeghalen, en dan over de bult heen strooien, en daar is dat spul eigenlijk veelste duur voor.
Wordt volgend jaar iets anders, want dit willen we niet weer.
massey8690
Jah laatste tijd wel beetje last gehad, ecosys zat er te lang in, en toen hebben we er zout in gedaan, dat wil beter, maar je moet gewoon altijd zorgen dat ie leeg is aj klaar bent met inkuilen, dan wil het wel.
ecosyl is ook verrekte duur jah! double action?, nooit van gehoord, korrelig of vloeistof?
fendt-412
Korrels met een soort witte muisjes erin. Plakt als een gek. Als dat spul een poosje in dei bak zat kwam er al helemaal een hard laagje op, zo hard trok het vocht aan. Gaat ook helemaal onder je nagels zitten. Volgend seizoen komt er weer "gewone". Double Action is een broei remmer en bevorderd de conservering. In ecosyl 66 zit die broeiremmer niet.
Wij doen er ook altijd maar 1 of 2zakken in, voor zo min mogelijk druk en dan heb je hem altijd leeg op het eind, en anders gewoon op overdrive zetten de laatste 2vrachten.
Als het even kan laten we dat spul er savonds ook nooit in zitten, altijd van te voren bedenken hoeveel je weg gaat halen en hoeveel je erin gaat doen.
massey8690
Jah pciess, niet te veel erin gooien, ma ecosyl stappen wij ook vanaf denk ik, is veel te duur, en we merken weinig verschil met voorheen, toen deden we er niks door, miss volgend jaar alleen wat zout of ander middel.
massey8690
Inkuil seizoen zit er weer op bij ons!, rest moet in balen, dus mooi de tijd om de ladewagen schoon te maken en in de olie en vet te zetten 😛
Mengeledriver
Ecosyl is ook echt rommel hoor. Het zal wel werken maar die Double Action is idd een soort hagelslag die erg veel vocht aan trekt. Dan sta je telkens stil met de hakselaar. Bij mais doen ik een oplosbare vorm door water, dat gaat perfect. Als je gras hakselt en de buitenlucht is iets vochtig dan wil het ook niet door de poederbak, dus ben van plan om het dan ook door water te vermengen.
massey8690
Aha, loonwerker heeft grote tanks op de ladewagens;
tractorfan.nl/picture/277733/
gaat ook vloeibaar spul in, moet je erg veel verdunnen met water ma loonwerker heeft er gigantisch hekel aan raakt zo verstopt enz. moet echt rampzalig zijn!
fendt-412
Je hebt nu toch ook van die kleine flesjes van Pioneer ofzo? heel agressief spul waar maar een heel klein beetje van toegevoegd wordt.
Zat geloof ik ook bij de loonwerker bij ons verkwerkt onder de kappen bij de Krone hakselaar.

Die double action is idd vieze rommel, erger spul als dat is er niet, jeukt ook ontzettend aan je handen. Na elke x moet je die hele onderkant weer loshalen en met een schroevendraaier die gleuven in die as lospulken, klotenwerk is het.
massey8690
Jah kan wel jah dat dat spul van pioneer is, was dikke rommel, heeft ook ma 1 klant van hem 😛
Mengeledriver
Laatst had ik ook flesjes van Pioneer, zat heel wenig in, 10% maar ofzo, de andere 90% moest je water in doen.
Maar dat spul werd warm! En toen ik het flesje opendraaide kwam ik erachter dat het niet alleen heel warm werd maar ook dat er (veel) druk opgebouwd wordt in zo'n flesje...
Stinken...
Maar het wil best door het water heen met een Shurflo pompje.
massey8690
Jah, ma moest per se zorgen dat de ton leeg was anders kwam de boel verstopt oid, was niet helemaal gelukt, onderweg ma leeg laten spuiten 😛
fendt-412
Kan je dat spul niet in een jerrycan pompen ofzo? of blijft dat spul wat je er in oplost niet opgelost ofzo en bezinkt dat?
massey8690
Heb geen idee, volgens mij droogt dat op in dat pompje oid, heb er ook ma 1 keer mee gewerkt bij loonwerker 😉
radium45
Ik, radium45 en SJB533 hebben dit object verplaatst van Machines Claas Opraapwagen (Poseren) naar Machines Claas Quantum 4700 P (Poseren)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Quantum 4700 P ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!