Foto van een miedema Presto, bezig met gras inkuilen.alleen nog luchtbandjes ondermaken, pickuptandjes bij zetten, en die klote knop er af halen die aangeeft dat de wagen vol is.. dan is het een super

Miedema Presto

mf4360
Foto van een miedema Presto, bezig met gras inkuilen.

alleen nog luchtbandjes ondermaken, pickuptandjes bij zetten, en die klote knop er af halen die aangeeft dat de wagen vol is.. dan is het een super wagen ..!!!

(zit alleen nog sticker op van de oude eigenaar)

Reacties

stefan310
Ja luchtbandejes is wel ideaal. Gaan we van't winter bij onzen wagen ook doen. Komen breder banden onder, elektrische bediening en luchtbandjes naast pick-up. Is trouwens een pottinger siloprofi
me
Keurige wagen ! .. en die knop kan je ook hoger in de klep zetten. Tis toch een beveiliging.
mf4360
Het is een super wagen .. van het voor jaar aan geschaft om eigenlijk te grazen en af en toe een hoekie gras weg te rijden .. maar we hebben bijna alles zelf weg gereden,ipv de loonwerker. dus,
ja ME het is indd beveiliging maar wij hebben ook land op afstand en daar vandaan wil ik geen halve vrachten rijden .. dus die wagen moet gewoon vol zijn tot dat de klep een halve meter open staat ..!!
fendtjuh
En de hele wagen lekker verraggen? Dan doe ik liever 1 vracht meer dan dat de boel kapot gaat...

Wagen is wel erg netjes 😄
fendt-412
Als hij aangeeft dat hij vol is weet je dat het gras tegen de klep hebt.
Dan kun je toch gewoon nog 50meter erin persen?
Doe dat zelf meestal wel, bodemketting nog een stukje naar achteren en dan nog even goed vol laden van achteren.
Lampje doet het ook niet altijd, heb de klep wel een paar x losgedrukt, maar dat lijkt me niet echt gezond.
mf4360
Ik doe liever me wagen goed vol laden .. dat het gras aan allekanten er boven en onder uit komt, als dat ik nog een vracht doen .. het is onwijs leuk hoor nog een ritje van 2 uur .. maar in die 2 uur kan ik ook de kuil dicht leggen, haha de wagen is nog heel netjes .. alleen de hoofdas van het pick up is al wel krom omdat er vroeger kanten vuil mee is geladen, daar zal wel wat rotzooi in gezeten hebben.
en fendt-412 als die knop ingedrukt is blokkeerd de bodemketting .. daarom wil ik hem dr af hebben .. maar had me draden los geknipt .. en weer aangesloten behalve een maar dan doet ie het niet meer .. dus moet nog ff kijken wat ik er aan ga prutsen..!
me
Die 2 uur rijden is idd beroerd ! Maar dan nog zou ik juist om die 2 uur rijden de klep niet half open persen. Maar wel goed vol.
-zelf zou ik er dan op zijn minste overwegen om er een schakelaar erop te zetten. mocht er iemand mee rijden die niet zo vaak met de wagen heeft gereden dat je de stopknop aan kan zetten. En zonde van die hoofdas van de pick-up .. is dat de as van de rotor ? .. want dat gaat op den duur je lagers wel vreten.
mf4360
De hooft as die in je pick up .. dat is de as die het pick up aan drijft .. in je tanden kasten zeg maar .. beetje moeielijk uit te leggen is dat.. tussen de assen waar je tanden aan zitten zit een hoofd as .. en die is krom dus heel het tand wiel springt.. slecht voor je ketting en slecht voor je lagers indd .. verder is het een super wagen .. en schakelaar is niet nodig .. ik ben de enige die er mee rijd of me baas.. en die weet ook hoe het werkt dus dat komt goed ..
fendtjuh
As niet vervangen? geen sloper ofzo in de buurt te staan? want straks gaat het je alleen maar meer koste dan aan lager en rommel wat thom/jij net al vermelde...
stefan310
Hier doen ze het iets anders als je ver moet rijden, gewoon klep open en later weer wat inladen. Heb je de wagen achterin ook hoog vol. Voor de rest nette wagen!
Siebenga
2 uur rijden.. Gooi alles dan op een bult bij dat land en laat een vrachtwagen met kraantje komen
fendtjuh
Tja maar als je het voor jezelf doet is dat wel goedkoper denk ik...
stefan310
Wij hebben ook wel een stuk van een uur heen en een uur weer terug. 5 ha. Maar is wel te doen, maar je moet geen haast hebben 😉
me
Denk dat 2 uur rijden iets is overdreven .. en als je dan moet rekenen dat je moet laaien en lossen dan zit je al snel op zo'n tijd.

Idd ik zou op zijn minst opzoek gaan naar een sloper voor zo'n as. Dit is dan ook niks. En als er zo'n nette wagen hier in de schuur stond probeerde ik hem denk toch aardig origineel te houden. Het is en blijft toch een veiligheid zo'n drukknop. Zijn er zat die hem bovenaan op de klep zetten.
mf4360
Ik rijd 50 min heen 50 min trug , en rond de 20 min nodig om te laden lossen, ik rijd 15 tot 18 km per uur, dan draait ie het mooi naar binnen,
van de winter gaat ik die denk vervangen, moet ff kijken, dat is allemaal niet zo moeielijk.
en ik haalt die knop er af, keer uitstappen vindt ik ook niet zo erg, ff lekker de benen strekken ff kijken of die vol is.
mf4360
Met jou ken ik praten ..!!!!

dat land wat we op afstand hebben gebruiken we eigenlijk alleen voor het jongvee, en we rijden daar ook weinig mest naar toe, maar als het jongvee het niet meer bij kan vreten, zetten we het stuk paar weken dicht en maaien het. het is ook niet altijd heel veel wat we er af halen,
twee stukken zijn nog uitgestelde maaidatum dus dat is altijd wel een race..!!!
hans515
Haha ik heb net langs de weg zon ding opgehaal met de trekker
want de trekhaak was gebroken :S 😛
egesink
Ik heb dit object verplaatst van Machines miedema Presto (Gras inkuilen) naar Machines Miedema Presto (Gras inkuilen)
Scooter
Wij in canada hebben ook een presto, met de heuvels die wij hebben heb ik er wel een valmet 8550 voor, 160 pk. messen slijpen is beroerd werk, doen jullie dat vaak?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Miedema Presto ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!