Foto van een Case CVX 140, bezig met balen halen. ff strobalen op de bietenbuld leggen zodat t plastic nie weg waait

Case CVX 140

bartjuh
Foto van een Case CVX 140, bezig met balen halen. ff strobalen op de bietenbuld leggen zodat t plastic nie weg waait

Reacties

nhdriverjeroen
Heb je da stro nerges anders voor nodig ipv hier laten verrotten :S
fendt-vario
Mooie trekker hoeveel uur heefd hij ?
maartendankers
Volgens mij gebruik je dat stro nogaltijd tegen de vorst 😉
JD BORN 2 FARM
Dat stro laten verrotten is veeeeeeeeeeeeeeeel goedkoper dan een vlinke boete oplopen door bevroten bieten. De fabfriek heeft meet kosten om bevroten bieten te koken en het vertraagt het hele proces. en als je echt pech hebt stoppen ze zelfs met opladen. jaja ik ben gister eem met de AJK dat is een studieclub voor Agrarische Jongeren Contact naar de suiker unie geweest, ben nu helemaal op de hoogte.
Siebenga
Is dit toevallig ergens in gasselterneiveen ofzo? 2 jaar geleden met introductie kamp daar eens op de camping gestaan daar zag ik deze toen rijden met balen.. Teminste denk ik.. die had ook voorlader en zo'n zwaailamp..
deutz110
Die baal zit niet op de goede plek
JD BORN 2 FARM
Als je de achterste baal bedoelt zit die juist wel op de goede plek. hij wou er denk ik 2 mee nemen maar die achterste dient nu ook eem als contra gewicht voor deze actie
Rikk
Gaat mooi zo zie ik,ook met die vorst
fendtjuh
Die balen worden toch nog verhakseld ofnie?
Siebenga
Dat is zo bij aardappels toch 😃
fendtjuh
Weet je dat zeker? 😛

Achja, ik ben ook geen akkerbouwer 😛, maar dacht dat ze meestal over de bieten eerst plastic deden en daaroverheen stro voor isolatie 😉
Siebenga
Oww... ok..
JD BORN 2 FARM
Ja dat zou ook nog kunnen fendtje en dan soms over de laag stroo nog een laag plastic heen als je echt een ras echte akkerbouwer bent. ik denk dat deze balen niet gehakseld worden. ten eerste omdat hij zij ( eem wat balen er op zetten zo dat het kleet blijft liggen) en ten twede je kan die balen 10 makkelijker in een keer hakselen dan ze eerste neer de gooien en dan weer oppakken
fendtjuh
Ja dat lijkt me ook lennart, maar vroeg me het ff af omdat je bijvoorbeeld ook dikke zandslurven neer kan leggen oid 😉
JD BORN 2 FARM
Ja prezies maar ja het kan allemaal he, als die bietm maar deu bliefm
maartendankers
Worden of verhakselt of met de riek verspreid 😉 😛
Alleen wat ik neit snap is dat die bieten niet zijn ondergestopt. want het vriest allang...
claasenfendtfan
Ze mogen wel bevoren aangeleverd worden, alleen niet weer ontdooien en dan afgeleverd worden, dan worden ze zwart van binnen en zijn ze onbruikbaar.
Dus ik weet niet hoelang die bult er nog licht.
Alleen JDb2f komt met een ander verhaal 😛 ik had het teminste zo een x gehoord. Als hij het op de fabriek anders heeft gehoord zal dat wel zo zijn.
bartjuh
Die bieten zijn maandag gerooid. hebben er 's avonds nog toptex(wit kleed) en plastic over getrokken tegen de vorst. stro wordt niet verhakseld of wat dan ook maar gewoon voor t vasthouden van t kleed.
@siebenga Is inderdaad in de buurt van gasselternijveen.
@fendt-vario trekker heeft nu 1500 uur
JD BORN 2 FARM
Ja klopt ook wel war jij zegt. als ze echt goed bevroren zijn dan kan je gekort worden en als het heel bar is stoppen ze met laden. klopt idd als die bieten weer ontdooien op de vooraad bunker bij de bietenfabriek wordt het net blubber en kunnen ze er helemaal niets meer mee en dan krijg je er ook niet veel mer voor. Als de kraanmachinist die de bieten op de kippers laad een patij hele vieze of bevroren bieten ziet, belt hij na de shovel machinist. En zegt dat hij die vracht eem apart moet leggen zo dat hij verdeeld over de hele dag elk uur een beetje probleem bieten bij de rest door drukt zodat ze er in de fabriek beina niets van merken.
claas celtis
Wind of niet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case CVX 140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!