Foto van een Terex TL 120, bezig met voeren.. Foto is geplaatst door paultje op 22-12-2009 om 12:26:55, met 15 reacties.

Terex TL 120

paultje
Foto van een Terex TL 120, bezig met voeren.

Reacties

Fokke
Zo, mooi spul ! 😮
mf6290power
Das un flinke bak
fendtjuh
Best bakkkie ja, voer je hier alleen mais en dat spul mee?
maartendankers
Geinig bakje ja 😃
paultje
Met deze bak voeren we mais gras enz.. behalve het langere gras wat opgeraapt is dat gaat niet. Maar wij laten ons gras toch bijna altijd hakselen dus dat maakt voor ons niks uit.
jasper01
Gebruik zon ding nog wel eens in de karton word het afval mee onder de machines weggehaald
andy7383
Mooie bak, hebben wij op agribex ook voor geinformeerd, maar dan wel met zo'n mengvijzel erin. Hoeveel kuub is dit?
En gaat zo'n afschuifbord goed in gras en mais? (heb je een mooie rechte afgesneden lijn aan de hoop bedoelk dan. ) Wij weten nog niet wat we zouden doen, zo(n afschuifbord, of een freesrol.
paultje
Wij hebben er geen mengvijzel inzitten omdat we dan heel de tijd van de ene naar de andere kuil moeten rijden, de bak is 3 kuub, zo'n afschuifbord werkt heel goed 2 keer goed scheppen in de mais en je bak zit vol, in het gras moet je iets vaker scheppen maar dan zit je bak ook zo vol. De rechte afgesneden lijn zal iets minder goed zijn als bij een frees maar het ziet er opzich niet slecht uit. Maar wij zijn heel tevreden over deze bak het enigste nadeel vind ik dat het ooit best lang duurd met het leegdraaien van een bak met gras. Maar je hebt ook een versie met een bodemketting alleen dan zit je weer met je klep te kijken die niet naar boven opengaat maar opzij maar met bodemketting zal hij wel sneller leeggaan want wij hebben ook nog een voerdoseerbak voor achter de tractor van Robert, die is wel wat vlugger leeg.
andy7383
Ik begrijp het niet goed, nu moej toch ook van de mais naar de graskuil rijden? 😃
Ah oke, dus dat afschuifbord werkt ook goed in gras, goed dat te weten 😄
En dat is standaard elektrische bediening van robert als ik me niet vergis? En heb je een idee van hoeveel gewicht voer je dan hebt in die 3 kuubs bak? Verschoot wel even van het leeggewicht van zo'n robert bak zeg! En onze verreiker kan max 2500 kg hebben dusja..
paultje
Ja nu moeten we ook naar de graskuil rijden maar wel apart van de maiskuil, want we voeren nu bijv 2 bakken gras en 2 bakken mais als we dit gemengd willen voeren moeten we telkens van de ene naar de andere kuil rijden. Ik weet niet of de electirsche bediening standaard is, maar het kan bijna niet anders als je wil gaan voeren met een verreiker of shovel. Ons hefvemogen van de shovel is voglens mij 3 ton wij dachten eerst dat hij hem niet goed baas zou kunnen met een volle bak mais maar dit gaat goed, let er wel op dat je verreiker iets sneller zal gaan slijten als er altijd zon zware bak in hangt, bij ons was pas bij de giek ook ergens iets gescheurd niks ernstigs maar toch. Maar als je er ook nog een mengvijzel in wilt hebben wordt het met een hefvermogen van 2500 kilo toch wel veel denk ik, dus dan zul je mischien een iets kleinere versie moeten nemen.
paultje
Ik heb toenstraks even gekeken hoelang het duurde voor ik een bak vol met gras had zitten, maar dit was binne 35 seconden gebeurd dus dat is nog best snel vind ik.
andy7383
Ah, op die manier.. Maja als je een mengvijzel hebt gwn de bak halfvol met mais, naar de kuil met gras die ernaast ligt , en bak volledig vullen, zou mooi gaan zo denk ik toch 😄 ja 35 sec das wel heel vlug zeg ik dan in vgl met wat we nu gewoon zijn 😃
Ahzo, dan zou dat lukken, want wij zouden een bak van 2 a 2,5 m³ doen.
Bedankt voor de informatie man! 😄
paultje
Ik hoop wel dat je dan over de bak heen kunt kijken, want in een verreiker zit je niet zo hoog als in een shovel, maar met een mengvijzel erin denk ik dat je het voer er beter uit krijgt omdat het er dan niet zo vast in zit. Maar als je kuilen langs elkaar liggen dan heb je je bak ook zo vol met mais en gras alleen dat is bij ons niet overal het geval dat de kuilen langs elkaar liggen dus vandaag geen mengvijzel en omdat het anders ook wat aan de zware kant zou worden met een mengvijzel erin.
andy7383
Ja, zal wel lukken 😄
Bedankt voor de info!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Terex TL 120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!