Foto van een Bobcat 553, bezig met bemesten.De stal uitmesten van 't voorjaar met de Bobcat en de JXU :)

Bobcat 553

Fokke
Foto van een Bobcat 553, bezig met bemesten.

De stal uitmesten van 't voorjaar met de Bobcat en de JXU 😄

Reacties

johndeerefiat
Gaat mooi:p
Fokke
Ja, dat gaat zeker mooi met zo'n Bobcat, mooi klein en wendbaar ! 😄
massey8690
Slangen staan wel lekker onder spanning 😛
Gebroeders Smid
Mooi ding
claaskeal
Ziet er wel mooi uit
Fokke
Die slangen die naar de cilinder van de bovenklem staan wel aardig strak, maar nu is de bak ook bijna maximaal gekanteld en de klem dicht 😄
fordmajor
Kijk ook eens op bobcatwerk.nl is te huur
Fokke
Met machinist dan wel 😉
fendtjuh
Mooi werk zo 😄

Jullie thuis ook een bedrijf dan? Of bijbeunen ergens?
Fokke
Nee, de Bobcat is van bobcatwerk.nl/ 😉, en de trekker met kieper hadden we geleend.

Dit is bij ons thuis. We hebben op hobbymatige schaal schapen (Hampshire Downs), daar fokken we mee. Tot op heden zaten we ook bij de fokkersvereniging, en we konden altijd wel mooi meekomen bij nationale keuringen 😄
Staan wel wat foto's van op Boeren.nu 😉
fendtjuh
Aha oke, die beesten zijn toch vrij wild? Doen jullie iig wel goed dan, gaat vast hoop tijd in zitten 😄

Jij woont buiten het dorp ofzo dan zo te zien?

Al baantje gevonden waar je kan trekkerrijden? 😄
Fokke
Ze staan inderdaad bij velen bekend omdat sommige bloedlijnen enorme zenuwpezen zijn. Maar als je een beetje in de fokkerij komt en de juiste bloedlijnen gebruikt is dat er gelukkig snel uit. Bij het eerste twee dieren die we kochten nadat we gestopt waren met de konijnen/koeien was het gelijk al raak. één ervan was zo'n enorm lomp zenuwachtig dier.
Gelukkig was de andere precies het tegenovergestelde en zagen we dat het ook anders kon 😉

Als je het goed wil doen gaat er inderdaad een hoop tijd in zitten, en we doen het graag goed dus er zijn heel wat uren in op gegaan. Maar daar kijk je natuurlijk niet naar 😉 )
Maar toch hebben we ze van de hand gedaan (niet zo makkelijk als ik dit hier typ 😃 😉 ). Omdat m'n vader gewoon een baan heeft waar ie' gewoon 5 dagen per week van 7 tot 5/6 mee bezig is.
Natuurlijk erg jammer, maar veel werk kwam dan op mij neer. Als ik zoals de afgelopen tijd bijna niet naar school hoef of gewoon hele dagen thuis ben vind ik het wel jammer, maar als je gewoon hele dagen naar school gaat word het wel een last.
Maar mijn vader zit nog wel in de Fok Commissie van de vereniging, zo blijf je er min of meer wel bij betrokken 😄

Ik heb jammer genoeg nog niet echt een baantje gevonden, al kan ik waarschijnlijk wel helpen met de aardappeloogst dit jaar bij een kameraad van m'n pa 😄
fendtjuh
Beetje late reactie, maar alsnog 😛

Oke dat wist ik niet, dacht dat het gewoon in het algemeen dikke zenuwpezen waren, maar het kan dus anders.

Achja, alst hobby is mogen er uren in zitten ja! Iemand anders knapt z'n ouwe oltimer op 😛

Dat denk ik ook wel, gaat toch best wat tijd in zitten, zeker met aflammeren, maar ook verkampen, bekappen, hokken uitmesten enz. enz. enz. Wij, of eigenlijk m'n broertje heeft 10 van die shoarma's en is der best druk mee. Tot 1,5 jaar terug waren ze van ons beiden, maar op gegeven moment was ik der harstikke zat van, onnozele beesten, koeien zijn veel slimmer 😛.

Maar je pa is wel fanatiek dus zo te lezen 😄!

Oke, op de trekker of aardappels selecteren in zo'n stoffige schuur? 😛
Fokke
Ja mijn vader was/is wel erg fanatiek idd, hem interesseerd alles wat met fokkerij te maken heeft 😄 !

Onderhand heb ik wel een baantje gevonden, bij een tankstation 😛 Ik vind het eigenlijk niks (sommige mensen zouden er trouwens een moord voor doen 😉 ). Je zit daar maar een beetje achter de kassa, helpt af en toe een klantje en ruimt een keer iets op, daar is het wel mee gedaan 😉 . Maar als ik kijk wat ik verdien mag ik zeker niet klagen, zeker niet als ik kijk naar een kameraad van mij die zich min of meer kapot werkt op de bouw voor hetzelfde geld 😉 .

En 't is ook nog eens vrij flexibel, een dag (van 7 tot 9) word daar ingedeeld in 3 diensten. Je werkt er daarvan 1 of 2, en er valt ook wel makkelijk te ruilen o.i.d. zodat ik straks als de aardappels de grond uit gaan daar ook nog eens kan helpen ( op de trekker uiteraard, maar eerst volgende week woensdag m'n praktijk eens halen 😉 ).

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Bobcat 553 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!