Als je nu eenmaal liefhebber bent van een zeldzaam merk is het ook logisch dat er maar een schraal aan liefhebbers en al zeker aan eigenaars zijn! Zo is dat oko in het

Schlüter Super 1500TVL

Schluterfan
Als je nu eenmaal liefhebber bent van een zeldzaam merk is het ook logisch dat er maar een schraal aan liefhebbers en al zeker aan eigenaars zijn!

Zo is dat oko in het "Schlütermilieu"! Schlüterman op TF zal dit maar al te goed bevestigen denk ik! Zo ben ik al jaren bezig met het zoeken naar andere liefhebbers, al dan niet eigenaars van Schlüter trekkers.

Zo verscheen er dik 10 jaar geleden een artikel in het vakblad "Loonwerker en Landbouwtechniek" in de rubriek "Oldtimer van de Maand" over Schlüter. De eigenaar van de afbeelde trekker toen maar eens gecontacteerd en die wist ons te vertellen dat er nog wel enkele andere Schlüter trekkers te vinden waren in Oost Vlaanderen.

Zo kwamen we in contact met een aannemer in landbouwwerken, die nog een Schlüter in bedrijf had. Op een dag kreeg ik een keertje telefoon van hem dat hij in de buurt zat waar ik woonde, en dat hij wel een keer wou langs komen. Ik weet nog goed dat we net een keizersnede hadden en toen dat de trekker op het erf gereden kwam dat de veearts zei "Miljaar, was da voor een raar spel? :D"

Toen de trekker bij ons was had ik jammer genoeg geen filmrolletje, maar gelukkig kom ik de trekker wel een paar keer per jaar tegen! Aangezien de eigenaar een goede vriend geworden is en wat kleinschalig loonwerk doet lag het ook voor de hand dat we een keertje stro lieten pressen door hem.

Zelf hebben we geen graan staan, maar de eigenaar van deze Super E7800TV op de foto wel. Zo kochten wij enkele wagens stro, en de eerste balen haalden we zelf. Zo had ik ook eens de kans een Schlüter in het hedendaagse leven op de foto te kunnen zetten. En om het nog mooier te maken reden wij zelf met de 1250 helemaal naar Sint Martens Latem, om ze maar eens alle 2 netjes op de foto te hebben 😉.

Wat info over het type "Super E7800TV". Velen onder ons zullen dit niet kennen. Dit is namelijk een "exporttype". Zo verkocht Schlüter vanaf eind de jaren 60 tot op het laatste de trekkers die naar het buitenland gingen onder een ander type. Dit telde niet voor alle types heb ik al gemerkt. Zo is mijn 1250 ook een "exportrekker" want hij werd geleverd in Luxemburg, en staat er op het plaatje "Super 1250VL Special", en niet een exporttype. Zo weet ik wel van een Compact 1050V6-LS, die nieuw geleverd is in Nederland in 1988, en die had op het plaatje staan: Compact E 6000 V6-LS . Om verder te gaan op Super E 7800 TV, dit is een Super 1500TVL. De E in het type verwijst trouwens naar Export. Hoeveel Schlüter trekkers er ooit verkocht zijn in export is niet bekent.

Foto uit Zomer 2008

Reacties

ih 856
Mooi plaatje
massey8690
Ken je bijker in rouveen toevallig ook?
volgens mij heeft die ook nog een schleuter in de schuur staan, weet het niet cker.
Schluterfan
Neen, die naam zegt mij niets, maar ik ben van België. In Nederland weet ik er maar een paar lopen.
NH-Ford
Wel bekend met eentje in de buurt van zwolle?
boer aan steenwetering zwolle/hasselt had er ook altijd een.
al heb ik hem de laatste 2jaar niet meer zien staan...
ford8630power
In Mariënberg loopt er ook nog 1, best groot ding om te zien. Ik weet het type zo niet.
Schluterfan
Heb wel eens gehoord dat er daar een liep in die buurt, maar heb nooit geweten wat voor een het was, en al zeker nie van wie... Ik heb jammer genoeg niet de lijst van Paul Van Samang, die in der tijd een zoekactie plaatste in dat zelfde vakblad waar ik het over had. Die heeft een hele lijst vol met eigenaars met de types en serienummers en zo. Zou er wel eens een kopietje van willen, maar die woont jammer gnoeg aan de andere kant van Belgie...

Als ik foto's van de trekkers zou zien zou er wel een lampje beginnen branden soms.
NH-Ford
Welke heb je wel eens van gehoord? hasselt of mariemberg? 😉
kan is kijken of ie er nog staat.. laatste 2 jaar nie meer gezien
Schluterfan
De volgende weet ik lopen in Nederland:
Raymond Wijnen (Echt): Super 950V
Andre Banninck (in de buurt van Enschede dacht ik): Super 1500TVL
Vossebeld CC: Compact 950V6, Super 1250VL Special, Compact 850, Super 1050V, ...
Joris ... (Schlüterman op TF): Compact 850, Super 850 en dacht een S450(?)
Marcel Roelands (Breda dacht ik): Compact 850, ASL130,S350, SH30 (?),...
Bauke Bos: S15
Kees Van Dijck (Terneuzen dacht ik): Super E7800TV

En er zijn er nog wel waar ik even niet op kom. Heb eigenlijk oko nog geen lijst zelf opgemaakt, moet er maar eens van komen!
Schluterfan
In Marienberg loopt er idd ook een, maar ik kan ook niet denken welke het is... Het word tijd dat ik het eens allemaal opschrijf!
ford8630power
Ik zal er wel eens een foto van maken als ik die nog eens zie 😉 Ja gaat toch wel even wat zachter rijden als je dat ding ziet staan 😉
rudy
Deze is van gerry toch
Schluterfan
Er rijd ook ergens in Enschede een Super 900V of 950V rond in een groene kleur, eentje die in de bossen zit, die eigenaar had ook nog een Super 1250VL Special int groen, maar die stond een keer te koop en weet nie of hij die nog heeft.

Van De Schans uit Deurne heeft er ook eentje, die Profi Trac 3500TVL. Dacht dat de heer Van Bommel (weet zijn voornaam nie)ook van daar kwam en die heeft een Super 2500VL en een Super 1250VL Special.

Er loopt ergens een S15S, das een origineel door Schlüter gebouwde smalspoor trekker, ik heb er foto's van, maar weet niet waar hij ergnes rond loopt daar.
Schluterfan
Ja das die van Gerry. Hij heeft nog enkele ouwere ook thuis.
rudy
Waaronder ook de galman , gebouwd in deurle
Schluterfan
Inderdaad, nog zo'n zeldzaam dingetje! Hij heeft er nog eentje, maar die loopt niet, en is nie kompleet. Er zou nog een Galman rijden ergens in Deurle, maar weet nie waar.
tjeerdfiat
Hej Schluterfan, ik weet nog wel een mooie Schluter in het noorden van Nederland.

Het is een Schluter 1500, kijk maar eens op www.trekkertrekoudehorne.nl en dan bij de startlijsten en dan de 6.5 ton. ook kun je er de fotos bekijken van deze Schluter
grondverzetter
Komt die schluter uit groningerland kameroad?
ljdekker
In almelo, bij kwast, liep er ook altijd 1, volgensmij ook iets van een 1250 ofzo
schluterman
Simon mooie zeldzamen foto.En het klopt helemaal wat je daar weer zegt.Wij hebben 2 supers 850v een export super E6600v en een gewone. Een compact 850v en een S450. En liefhebbers die ik zo weet hier in nederland Jacobs 10 schluters en van Oss 8 schluters van Dijk eentje en van Bommel ja 2 schluters en zo vlug weet ik er geen meer hier in de buurt.
Schluterfan
Marco Schut en zijn oom (weet de beste man zijn naam niet) hebben er samen ook enkele, waaronder een S50, Super 1050V Special, Super 1500TVL, Super 1050V, een ASL(zo'n lucht gekoelde, maar weet nie just wat type), en nog een Super 2000TVL. Miss vergeet ik er nog wel eentje.
unimog421
Een kennis van me heeft er ook zo een staan
mooie dingen
hebbinkhalle
In halle is ook een schluter super 1500 tvl 😉
in westendorp ook nog een compact 950?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1500TVL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!