Foto van een Trioliet triotrac, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door ErikVelthuis op 21-02-2010 om 15:31:51, met 71 reacties.

Trioliet triotrac

ErikVelthuis
Foto van een Trioliet triotrac, bezig met poseren.

Reacties

Gebroeders Smid
Echt mooi ding
ErikVelthuis
Ja dat is het zker werkt donders mooi
arie1
Stickers erop geplakt?
Keurig!
hoe lang nu bezig?
ErikVelthuis
Ja stickers zitten er al een paar weken op zijn nu 2 mnd bezig ongeveer. gister de wagen effe schoongemaakt en gelijk even een paar foto's gemaakt
huub
Winterbanden? heersink rijdt met banden met minder profiel..
arie1
De sneeuw is weg, winterbanden kunnen er weer af.. 😄
arie1
Stond deze machine laatst weer bij trioliet in de fabriek?
ErikVelthuis
Nee geen winter banden wij wouden banden met meer profiel heb je meer grip maar van de hardigheid hoef je niet af met zon wagen
ErikVelthuis
@arie1 ja klopt heeft er een tijdje geleden weer even gestaan is 4wd op gekomen en een andere mengkuip met andere loskleppen hadden achter eerst de kleppen op de ronding zitten nu aan de zijkant achter het achterwiel. ook zijn toen deze banden er op gekomen
arie1
Hoe gaat het de eerste 2 maand? bevalt de machine en vinden jouw klanten het ook een goeie machine?
ErikVelthuis
@arie ja klanten zijn allemaal tevreden hoor goeie verhalen via anderen en ook van de veehouders. zijn nu bij 5 klanten bezig morgen beginnen we bij een volgende klant die het een maand wil proberen. hun vinden het ook een goeie wagen. voeren nu 545 koeien en nog een kleine 100 droge koeien en pinken
t6080
Wat een giganties groot ding hoefeel gaat er in? en kan je overal de stal wel in komen of de sleufsilo's?
ErikVelthuis
Tot nu toe kom ik overal nog in hoogte en breedte vallen nog mee. kan 20 kuub in en is 2,5 breed en 2.85 hoog. is ook 4 wiel bestuurd en dat scheelt nog wel een hoop is bijna 10 meter lang dus een beetje ruimte heb je wel nodig maar heb en al een paar krappe stallen bij zitten met weinig ruimte maar met een paar keer steken kom je ook wel binnen
arie1
Juist door die 4w sturing is het een erg handige machine ofniet?
waarom is het een triotrac geworden? nog over andere machines nagedacht?
huub
Heersink voert bij ons met z'n triotrac, echt een mooie machine..
t6080
Erik waar woon jij dan? hier weet ik ook een aantal loonwerkers die het geprobeert hebbe maar dan hebbe ze tog te weinig klanten en verkopen ze hem weer mijn pa is er ook mee gekapt. stichter houd het dan weer wel vol. hoeveel klanten moet jij hebben voordat het uit kan?
ErikVelthuis
@arie1 Nee eigenlijk niet echt met andere merken bezig geweest. dit is een machine zonder frees maar met een snijmes dit heeft na ons idee voordelen minder brandstof verbruik en je houd de kuil mooi strak. bij een frees ben ik toch bang dat je een stuk structuur uit het voer haalt en vraagt meer vermogen. zijn ook bij Heersink wezen kijken die was wel met meerdere machines bezig geweest maar de klanten van hem wouden het liefst die machine hebben na dat verhaal gehoord te hebben wist ik het eigenlijk gelijk al wel.
@huub heersink heeft voor ons de demonstratie gedaan met onze machine. ben zelf ook een keer bij hem wezen kijken bij heersink om het verhaal van hem eens een keer aan te horen.
arie1
T6080,

jouw pa heeft het dus ook geprobeert? met wat voor machine?
en heeft die stichter ook een site?
ErikVelthuis
@t6080 ik woon in voorst (kort bij zutphen) deze wagen is van een loonwerker uit vaassen. ik had zelf het idee om er zelf mee te beginnen maar dat is nog al een risico als je net van school af komt en dan is het nog maar de vraag of je een financiering krijgt. maar hoorde toen ik er mee bezig was dat een loonwerker uit vaassen daar ook wel wat in zag na hem een keer gesproken te hebben kon ik bij hem komen werken op een 0 uren contract zodat we samen eerst deze wagen vol kunnen krijgen. nadeel is wel dat we een redelijk groot gebied hebben. wij moeten zker 800 a 900 koeien voeren om de kosten eruit te hebben. dus ligt ook aan de grote van de bedrijven.
t6080
Arie1 ja idd wij hadden een storti. en of stigter een site heeft weet ik niet dacht het niet.
arie1
En wat was de reden dat het niet wilde lopen?
t6080
ErikVelthuis okj ja idd dat is een hele stap als je zo iest zelf wil gaan doen maar dis een mooie oplossing. dus als ik het goed begrijp doen jullie het ber koe? en hoeveel uur per dag ben je er dan mee bezig?
t6080
arie1 boeren vinden het gouw te duur he! en als je er dan ook nog een hele tijd mee bezig ben omdat je werk gebiet groot is is de keuze snel gemaakt. wij voerden bij 14 boeren in de winter en waren daar ongeveer 12 uur mee zoet op een dag.
eppie
Welke nieuwe klant krijg je er nu bij dan voer je al veel in de omgeving van vaassen nijbroek??
arie1
Is dat al lang geleden dat jullie dat gedan hebben?
Siebenga
Hier is heeft vorig jaar een loonwerker gevoerd.. Is nu weer weg was niet wat er gehoopt werd
ErikVelthuis
@t6080 voer nu 545 koeien en 100 droge koeien en pinken. dat is ongeveer 4 tot 4,5 uur werk per dag ligt er ook aan waar de boeren zitten. als je ze kort bij elkaar hebt ben je een stuk korter bezig. en dit is inderdaad een mooie oplossing zo.
huub
Wat scheelde er aan?
ErikVelthuis
@eppie voeren nu bij een boer in teuge de rest zit meer richting voorst daar hebben we nu ook weer een klant er bij. hebben nu 5 boeren in de omgeving van voorst en wilp
eppie
Erik voer je nog niet bij van eek in nijbroek, dacht dat je daar ook heen moest?
t6080
Arie1 het is al wer 2 jaar geleden.

ErikVelthuis okj okj dus nog 500 koeien er bij zouw mooi zijn. ja idd dat begrijp ik dus jullie gaan ook niet naar een boer die een 1 uur uit de rit zit? maar jullie worden betaalt per koe?
Siebenga
Flexibiliteit, Kosten, Zaterdag/Zondag zijn de woorden
arie1
Siebenga:
vrijheid, geen werk, gebruik maken van goedkopere bijproducten zijn ook woorden?
Siebenga
Vrijheid? Welke vrijheid.. de voergang moet eigenlijk wel schoon zijn om de zo veel tijd.. dan ben je toch al bezig.. Geen werk? Bulten moet je toch al bloten. Bijproducten = geen

Oftewel gewoon zelf weer gaan voeren met een blokkenwagen met weeginrichting.. Ook omdat we zelf nog een jongvee stal hebben (op afstand) waar de blokkenwagen nog maar net in past
fendt-412
Als je de kuilen al los hebt is het maar even werk om de voerwagen te vullen of een paar blokjes te snijden.

Denk dat loonvoeren vooral interessant is voor kleinere boeren die toch gemengd willen voeren. Tijdsbesparing valt je tegen denk ik.
ErikVelthuis
@eppie meende dat ook maar goed nog niks van gehoord hij was ook nog aan het voeren met een kuil die niet op de hardigheid zat.

@t6080 ja zal mooi wezen 500 koeien erbij maar we hopen dat we volgend jaar winter goed draaien maar we zullen zien. boeren die echt een uur uit de rit zitten gaan we niet zo gauw heen. dan word het een duur geintje.
NWFan
Mooie wagen mijn baas wou hem ook eerst kopen.. maar heeft toch voor storti gekozen..
arie1
Omdat?
waarom?
ul
@ul

ik neem aan dat je een BVL bedoelt.
hoe bevallen de boeren zo'n BVL?
@heersinkvoedertechniek

Arjan laatst geen tijd voor pannekoeken ?
Had je er nog wat over??
jehan
@heersinkvoedertechniek..mooi huusken zet je er neer..alleen jammer van die plaat hout zo voor het huis das minder mooi
Ja wij konden er niet door komen 😄
@jehan

beadnkt! hmmm.... zal ik de plaat dan toch maar een keer weg halen?
jehan
Ja graag haha
Eerst moet ons eikenhout uitlekken....
jehan
En wanneer is de planning om dr in te wonen
ul
5 weekjes? dan mag het ook wel een keer, tis hier knap koud....hahaha. het gaat wel goed nu, maar het is niet ideaal. Komt allemaal goed!
@ul

goede service en tevreden klanten! das mooi!
dat zijn de voorwaarden wat je als loonwerker moet hebben!!
hij heeft de rmh toch ook nog?
ul
@heersinkvoedertechniek

Dat is zeker belangrijk...deze machine is ook wendbaarder...RMH is er ook nog...loopt in de verhuur...
Verhuur bij wie? tankink? 😄
ul
Honesweg? haha! ik zag wat foto's van tankink in jouw profiel staan. pracht bedrijf!
ul
Ik heb daar eerder een paar keer een mengkuil gemaakt. voordat Bruil daar kwam voeren. prachtbedrijf en aardige mensen! ging ik met plezier heen. Waren al wel knap groot voor mij om er een mengkuil aan te leggen, volgens mij was ik toen iets van 10 uur achter elkaar aant mengen.
ul
Laten jullie zelf voeren dor martin?
ul
Kijk aan! das mooi! het uithalen met de BVL gaat goed?
Pascal
Nog weer een begonnen in de achterhoek Arjan? Zag een advertentie in de Vee & Gewas staan van Begeo
ul
@Pascal

ik zag het ook. wel mooie site. ik had wel begrepen dat er daar 1 wilde beginnen. ik heb laatst nog een info avond verzorgt voor een andere in dat werkgebied.
@ul

wat bedoel je met andere aandrijving? rmh is toch ook hydrostaat? en BVL toch ook?
ul
Toch maar weer terug naar de RMH?
heeft hij een groot werkgebied?
ul
ul

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet triotrac ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!