Een foto die stratenoud lijkt, omdat het ding op de foto zo oud is, maar dat is het in principe niet, want die stond paar dagen terug in het LandbouwLeven (belgische krant over de landbouw)!Met naar s

Schlüter Super E 7200 V

Schluterfan
Een foto die stratenoud lijkt, omdat het ding op de foto zo oud is, maar dat is het in principe niet, want die stond paar dagen terug in het LandbouwLeven (belgische krant over de landbouw)!

Met naar schatting 120 trekkers is Schlüter in België zeker niet het meest bereden trekkermerk! Maar des te interesanter mocht je er gewoon een tegenkomen in het dagelijkse leven. Dat moet de fotograaf van die krant ook wel gedacht hebben!

Nu, als je op het zicht zou afgaan, en jullie al iets opgestoken hebben van al mijne zever die ik hier uitkraam over Schlüter, dan zouden jullie denken dat dit een 1500 ofzo is 😛 ? Mis! Het is een Super E7200V! Die mannen in Beieren vonden er blijkbaar niet anders op om de trekkers voor de export in een ander type te verkopen, iets waar ik ook al de nodige woordjes uitleg aan verschaft heb.

Een Super E7200V is een Super 1250VL. Deze op de foto is er eentje van de 1259 serie, de meest populaire. Van deze werden er tussen 78 en 84, "maar liefst" 537 stuks gebouwd. Bij Schlüter een best goed cijfer, ondanks de nodige varianten waaruit de klant keuze had! De trekker op de foto is van bouwjaar 79 en dat kan je zelfs zien dat hij van voor 80 is. Voor dat jaar hadden de Schlüter trekkers met kipcabine nog rode zijplaten van de cabine, verscholen achter de achterwielen. Zo waren de trekkers ook uitgerust vooraan met metalen, in het rood gespoten, spatborden. Tegenwoordig zijn die wel vervangen door de kunstoffen versie, maar dan nog kan je ze er van tussen halen. Zo waren ook de beugels voor de voorspatborden rood gespoten. Nog wat over de achterspatborden, bij deze trekkers was de cabine eigenlijk "op" de spatborden gebouwd, na 1980 werden de spatborden "tegen" de cabine gemonteerd. Zo was de plaat achter de achterwielen in het zelfde kleur als de cabine, dus Ral 9006.

Deze trekker met vermoed ik een Gassner 4 schaar ploeg rijd in de omgeving van Zaventem en is eigendom van een landbouwer, die geloof ik oa aardappelen teelt. Net zoals de luchtfilter die voor de cabine is gebouwd is ook de fronthef door de eigenaar er zelf opgebouwd. Een paar jaar terug verscheen er al eens op Farmphoto een foto van deze trekker en volgens de fotograaf was de eigenaar heel trots op zijn trekker, dus ben gelukkig niet de enige 😛.

Reacties

casemx135
Kan die makkelijk doen 😛
claaskeal
Nu nog ff op het verhaaltje wachten
Schluterfan
Case, hoe bedoel je?
casemx135
Dat ie die ploeg makkelijk de baas kan 😉
Schluterfan
Aah, moest ik ook maar een keertje hebben... Ik het nog altijd een 3 schaar Steeno en daar speelt de mijne mee...
RobDeutz104
Mooi verhaal, en mooie foto!
rudy
Leuk voor simon om zijn "merk" ook even in de krant te zien staan en niet allen op TF. Hoeveel eigenaars van die 120 trekkers ken je al?
claaskeal
Mooie trekker
maar wanneer is schluter gestopt met bouwen van de trekkers dan?
Schluterfan
Rudy, ik ken er wel enkele, mar niet zo heel veel eigenlijk. Maar de meeste hebben er meer dan 1 in bezit, zoals Gerry, die heeft er bvb 5, ne ander emaat van mij heeft er 3, nog ne andere 2. Ik ben dan weer een uitzondering die der maar 1 heeft...

Claaskeal: Anton Schlüter zelf in 93, LTS in 95 en Egelseer in 2004.
claaskeal
Bouwden ze deze types ook tot het laatst?
Schluterfan
LTS bouwde alleen Euro Tracs, Egelseer bouwde ook nog 2 Compact 1350TV6 trekkers en 1 super 2000LS.

Maar de "enige echte" Schlüter trekkers zijn eigenlijk maar gebouwd tot 93. Toen was den Anton zelf nog grote baas.
rudy
Je hebt er maar een , maar als je eenmaal die virus in je hebt kan dat snel veranderen,en zeker nu die eertse opgeknapt is
TurnMeLoose
Ik heb dit object verplaatst van Tractoren Schlüeter 1250vl special (Ploegen / Eggen) naar Tractoren Schlüeter Super E 7200 V (Ploegen / Eggen)
Schluterfan
Daar zit wat in Rudy, kdenk dat het bij Fiat ook wel zo is?!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super E 7200 V ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!