De

New Holland 2405

Schluterfan
De "oudere" combinaties verdwijnen ook jammer genoeg meer en meer in "Het Meetjesland", net zoals deze op de foto 😞. Ik geloof dat ik deze foto genomen heb in 2006 of misschien nog in 2007.

Een kennis van mij waar ik toen der tijd mee op school zat had mij verteld dat ze dat weekend bij een landbouwer bij hem in de buurt gingen hakselen. Ik ging de zaterdag ochtend samen met een andere collega landbouwfotograaf dan maar eens in die omgeving zien. Mijn kennis zei dat Stevens loonwerk deed bij die landbouwer, maar om een of andere reden ging het blijkbaar niet door. Maar ik kwam wel een andere prachtige combinatie tegen daar in de buurt, die bij een andere landbouwer aan het werk was.

New Holland hakselaars zijn eigenlijk vrij uitzonderlijk hier, buiten hier of daar een loonwerker die er eentje heeft. De meest bekende in de regio hier was Marc Busschaert uit Aalter, die heeft er 4 gehad, waarvan 2 2405's geloof ik.

De ene kwam ik dus die zaterdag ochtend tegen. Bij wonder reed zelfs een andere kennis van mij met de hakselaar en was blij dat er eens wat foto's gemaakt werden van de ouwere New Hollands van Busschaert, want de FX'en waren eigenlijk de hoofdhakselaars toen der tijd in de maïs.

Busschaert staat in de streek niet alleen bekend om de hakselaars, maar ook over de gigantische vloot Deutz trekkers, in een bepaalde perdiode liepen er naar het schijnt maar liefst 19 van deze groene trekkers op bedrijf!!! Hoofdzakelijk Dx'en, waaronder de meeste de populaire 6.30s. Deze op de foto is er eentje van. Naast deze vloot hadden ze ook nog enkele Hanomag trekkers, maar die werden niet meer ingezet. Naast de hele hoop 6.30's hadden ze ook nog een zwaardere, een 6.50 Commander. Nog een ander special geval is de Agrotron 156. In Nederland is dat type naar mijn weten nooit verkocht. Deze werden alleen in België verkocht, en hadden een hogere neus. Zo was er tussen de voorlichten en de motorkap nog een extra luchtrooster. Deze trekkers werden gebouwd speciaal voor importeur Gaspart, die ze dan verkocht. In het Meetjesland lopen er enkele, waarvan 1tje bij Busschaert, en een bij de Cock of zoiets. In West Vlaanderen loopt er bij De Baets uit Loppem, die niet zover van de New Holland fabriek in Zedelgem zin bedrijf heeft ook eentje.

EDIT: deze op de foto is geen 6.30 maar de 6.50 Commandor!

Reacties

casemx135
Buffel!!!! 😃
jaguar80
19 deutzen op rij dat is aardig wat...bestaan daar ook foto's van.....
fendtnunspeet
Geave deutz
DeutzFahrAgrotron
Mooi
ljdekker
Wat is de commander uitvoering anders dan? want ik heb het eens vaker gezien
vedder
Dat je zo'n plaatje onder new holland plaatst!
Waren de commanders geen engelse import?
vedder
Haal trouwens die rare klep er eens vanaf.
BEboer
Dit bedrijf is nu overgenomen door H.Dewulf, die trekker is nu in 2 helften de neus is van de cabine gescheiden (heb je daar geen foto van). Deze trekker was echt een vrak zeiden de chaufeurs ze reden liever met een 6.10 aan een even grote silage wagen als met de commander te moeten rijden, deze hebben ze dan verkocht aan de deutz dealer hier in de buurt waar deze voor de verhuur ingezet werd. Deze trekker was verhuurd met een kipwagen en zat vastgereden, de kraan was al snel te hulp maar die apen zonder eerst de wagen aarde te lossen trokken ze met de kraan rechtstreeks de trekker en kar los. Enkel ging alles niet zoals gepland en kwam enkel de neus van de trekker mee 😛 waardoor de trekker TOTAL los is, toen de trekker met de takelwagen terug bij het verhuurbedrijf was waren ze nog blij dat ze de achterruit konder recupereren deze was net gevraagd voor een andere trekker, toen ze het vrak van de takelwagen reden hebben ze de achterruit ook stuk geholpen 😛 Dit loonbedrijf is flink uitgebreid laatste tijd nu rijden ze met 3 fxen en 1 fr, en hebben ze naaste de verschillende dxen ook agrotrons 3 agrotrons bijgekocht 2 180.7's 1 150.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 2405 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!