Wagentje gras halen. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 14-05-2010 om 19:00:52, met 25 reacties.

Massey Ferguson 399

MaartenMandemaker
Wagentje gras halen

Reacties

maartendankers
Zo kan het ook 😄
wiegehts
Keurig zo eemn
ricklankman
Dikke banden
velsje
Bruute combi 😃
MaartenMandemaker
Kan net mooi zo 😄
ford8630power
Mijn stageboer heeft een krone schijven frontmaaier zonder kneuzer met van die trommels die het gras op een klein zwad gooien, dan raapt het wat mooier op 😉
MaartenMandemaker
Jah k pas die zwadborden nog even aan, zwad is net te breed.
Case-IH Fan
Ziet er goed uit!
Baltus_steyr
Maartenm, heb je dat per/beleid bord bovcen op de wagen die schuin naar achter loopt, zelf gemaakt. En bevalt dat zo een beetje met laaien???!!!.
Fendt-Niels
Nou, valtra-fordpower heeft ook weer z'n zin, dr staat nu een andere rode trekker voor 😃, is deze trekker verder wel toereikend qua hydr ventielen enz, en maait dat nog beetje prettig met een veroudere schakelversie?
MaartenMandemaker
Nee dat zat er op toen we de wagen kochten. Bevalt wel heel best, gras word niet meer over de voorkant heen gedrukt, en je laad de wagen vierkanter vol .
ford8630power
Kun je de loadsensing ook gebruiken van die 6475 met deze wagen?
HOOIJMAN
Zo kopschot hebben wij er vorig jaar ook op gemaakt.. werkt mooi 😃
MaartenMandemaker
Ja werkt prima met deze trekker, het is natuurlijk geen dyna6 maar je red je er prima mee. Hi-lo is wel ideaal. Voor de wagen is 1 ventiel nodig en voor de fronthef 1. Kan mooi. Nee deze trekker heeft geen loadsensing, de hef en hydrauliekpomp zijn wel te koppelen met een hendeltje in de cabine, en daarmee geeft ie een beste stoot olie. Wel makkelijk met lossen.
HOOIJMAN
Ja dat gebruikte wij ook altijd met lossen
fendt-412
Dat met te breed afleggen is wel irritant ja. Laten hier nu ook aan elke kant een streepje liggen.
Zwadborden van de maaier is niet te verstellen, pickup is maar 170breed terwijl in de folder 185 staat. Bij lely zullen de meters wel korter zijn 😛
Mogen zij mooi de pickup breder gaan maken of zwadborden aanpassen.

Verder wel mooi werk dat stalvoeren 😄 Koeien staan allemaal aan het voerhek als je met de wagen de stal inkomt 😛 Beetje lastig met achteruit rijden wanneer je een frontmaaier voorin hebt. Zwaait lekker bij.
MaartenMandemaker
Hmm das vreemd ja dat de pick up smaller is als opgegeven. Pick up van de Claas was breder? Ja bevalt ons op zich goed, zijn 250 liter melk naar boven gegaan in 3 dagen tijd.

Ja zwaait idd mooi bij, heb daarom de zijkanten ook mooi opgeklapt, is zo ook al 310 breed.
fendt-412
Dat is het werk!
Gemiddeld aantal liters meer kan ik zo niets over zeggen, gaat af en toe nog wel eens een koe droog of kalft er een. Hebben ook geen melkmeters dus kan het niet met een druk op de knop zien 😛
Eiwit ging wel met 0,2% omhoog. En met het eiwit moet het verdient worden 😄

Frontmaaier van ons is 280, maar die wil op 20cm na tussen de deur door. Kunt niets sturen, zeker bij de tweede vracht wanneer er aan een kant al een bult voer ligt. Is wel goed oppassen. Stal is niet op de combinaties van tegenwoordig gebouwd. Zit gelukkig wel een stuur op de trekker 😛

Erg vreemd ja, maaier legt het eigenlijk ook te breed weg, nokken drukken het gras iets in de grond. Opgegeven is 185DIN, nu weet ik niet precies wat DIN inhoud. Maar ze zitten er iig wel 15cm naast. Claas was iets breder, alleen liet ook wel eens een klein beetje liggen, niet zo extreem als nu.
Zwad is even breed als de pickup, bij weinig gras wil hij het wel eens naar voren gooien ipv direct oprapen. Dan komt het naast de pickup, binnenkort maar eem met de hark erover. Lijkt voor geen porum zo 😛
MaartenMandemaker
Ja en dat terwijl we de koeien al een poosje buiten hebben lopen. Ze nemen het gras nu veel beter op, is veel frisser denk ik omdat ze er nu niet doorheen banjeren.

Scheelt bij ons wel dat de voergang + staldeuren 5 meter zijn, heb dus nog wel speling 😄 maar voorkant zwiept zo een stuk bij.

Staat idd wel slordig van die strookjes gras op het land 😄 ook als is het niet veel
fendt-412
Scheelt inderdaad veel gras, dit prachtige voorjaarsgras moet je enorm zuinig op zijn.
Hebben nu 8dagen gevoerd van 4bunder. Is nog geen halve ha per dag.

Wanneer we zouden weiden konden ze er 3dagen op lopen en dan hadden ze alles vertrapt. 120koeien is toch wel een te grote koppel om de wei in te jagen. Of je moet al aan stripgrazen doen. houd je jezelf wel lekker de hele dag bezig 😛

Straks even een een klein beetje kunstmest en mest erop en er staat weer een prachtige snede gras. Of we gaan daar straks weer gras van voeren. Heb je iig niet een jongveesnee met een hoop stront in de kuil en onsmakelijke sprieten gras.
warmerbros
Mooi maarten genieten zulke plaatjes
MaartenMandemaker
Dank je 😄
GJZanting
Kan ie het een beetje trekken dan? Maar voer je de koeien nu puur gras dan? Aangezien ze ook buiten lopen? Is dat een beetje te doen zonder al te veel brok te voeren? En hoe gaat dat met de gehaltes?
Jan-Jacob
Huh? Hebben jullie ook weer zo'n een?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 399 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!