En hij hangt er aan, nu nog enkel de juiste aftakas verloopstuk er nog op en hij is klaar voor te werken

Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

guy
En hij hangt er aan, nu nog enkel de juiste aftakas verloopstuk er nog op en hij is klaar voor te werken

Reacties

guy
fendtkubota
Knap 😉
guy
Danku, dit komt eigenlijk van een toro groundmaster af, we hebben de aandrijving een halve toer gedraaid zodat ze in de andere richting kon rijden.
Abarth
Zo heb je een mooi maaiertje! nu nog grasbanden onder de Fiat! 😃
guy
Haha 😛 en op de golf gana maaien zeker? nenee, dat maaiblad komt net vandaar af 😛
Abarth
Beter dan met zo'n Toro toch?! 😄
guy
Tuurlijk, de Toro staat nog steeds op mn werk, hangt de bladblazer aan nu. Maaiblad werd niet meer gebruikt, heb ik dan maar gekocht.
Abarth
Mooie oplossing zo toch?! die maaier kun je ook nog inklappen?
guy
Ja, 2 zijkanten kan ik op plooien ja, maar dat kan ik voorlopig niet gebruiken. Op die toro werd dat bediend door 2 enkelwerkende ventielen, + retourleiding (3 leidingen dus). Omwille op deze 312R nog geen ventiel staat kan ik dat moeilijk gebruiken. Een 2e reden is, dat ik hier nog 3 hoekijzers ga aan laten slepen, om de paardestronten open te slepen, over de weg leg ik die 3 hoekijzers op de maaier, tussen de achterwielen en de ophangende ketting.
Abarth
Aha! machine wordt dus multifunctioneel! maar de deur opening is toch ook groot zat om er door te kunnen, dus inklappen is dan ook niet meer nodig! 😄
guy
Inderdaad, het silobakje dat ik heb is ongeveer even breed, de poorten zijn breed genoeg bij ons 😄 en tijdens de winter staat ie ergens op een rek, samen met de maaier en de strooier.
Abarth
Komt er ook nog een laagje verf overheen?
guy
Eerst wat mee werken, kan ik zien hoe de lagers dat uithouden. Anders moet ie eerst uit elkaar he, volgend jaar dan eens herspuiten, of als er tijd voor is. Al het nieuw gelastte materiaal ga ik morgen verven ja, zo kan dat niet roesten he
Abarth
Vier maai rotoren?
guy
Nenee, 5! 2 op elke kant dat binnen kan klappen, en 3 onderin midden
Abarth
Aha! ik dacht twee in het midden 😉 hoe hoog maait ie dan? vergelijkbaar met een bloter? zal wel korter zijn..
guy
Ik kan men hoogte nog regelen he, gewoon ringetjes aan de wielen veranderen 😛 en vooraan met hoekige beugels

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!