Foto van een Vredo Onbekend, bezig met wachten.. Foto is geplaatst door steyrdriver op 30-05-2010 om 16:02:29, met 13 reacties.

Vredo Onbekend

steyrdriver
Foto van een Vredo Onbekend, bezig met wachten.

Reacties

Wat een mooie bemester hangt daar achter 😄
ome joop
Ja alleen jammer dat hij zo stroef loopt en dat je ze zo op de kop moet drukken
Bij ons nergens last van.
ome joop
Ben je een van de weinigen, ik ken niemand de niet op die dingen drukt om meer dan 20 m3 kwijt te worden
tractorliefhebber
Ik zeg je eerlijk dat ik een leek ben met bemesters hoor maar waarom moet je erop drukken om meer dan 20m3 kwijt te raken?
ome joop
Omdat een bolle schijf vanzelf niet zakken wil. Die snijden niet ma die moet je dwingen en omdat je dwingen moet verdichten ze (vorenpacker). Doe ma es 25m3 dunne mest aanwenden met een bolle schijf en net zo met een andere bemester, na korte tijd is de andere sleuf droog en van de bolle schijf staat nog vol. verdichting heet dat, ma dat zie je alleen als je ze naast elkaar proberen wil.
tractorliefhebber
Oh oke zo ja dat klnikt logisch. Ik wist het verschil in constructie ook niet.
En van dat naast elkaar proberen hebben we gedaan. En het gekke er van was dat bij de bemesters met een dunne schijven de mest er bovenop hadden liggen. m.a.w. het sleufje was te smal. En die met de bolle schijf niet. Netjes in de sleuf.
ome joop
Dat is een geval van foute afstelling, het komt voor dat met op harde droge grond 30 m3 wil aanwenden en da doe ik zonder er op te drukken.
MaartenMandemaker
Is zo'n vredo zo zwaar dan
ome joop
Nee integendeel ma door het dubbeleschijfprincipe snijd hij gewoon heel makkelijk door de grasmat. Niet voor niks dat er wereldwijd Vredo doorzaaimachines lopen.
tractorliefhebber
Ah dat klopt die ken ik dan weer wel en die werken inderdaad perfect.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Vredo ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!