Foto van een John Deere 6400, bezig met balen halen.. Foto is geplaatst door me op 06-06-2010 om 10:45:34, met 100 reacties.

John Deere 6400

me
Foto van een John Deere 6400, bezig met balen halen.

Reacties

jehan
Zodan mooi vrachtje
wiegehts
Schier tom
JDfanAlex
Mooi vrachie
Mooie combi zo ff vlammen met de jd
Wardcase
Nou nou thom dit is zeker voor de foto daarna de dikke INTER er voor 😃
me
Inter krijgt dit niet aant remmen, is die trekker veelste licht voor. Dit ging idd mooi zo 😄 !
fendtjuh
Mooi 😄

Fijne trekkers zijn het, vrijdag op een 6300 getoerd, harstikke fel en sterk zijn ze ook wel 😄 Schakelt ook lekker, powershift werkt ook goed, geen schokken enz.
eppo
Powershift met zon ding die je naar voren drukt toch?
me
Kijk dat zijn berichten guido 😄 .. Bonken met powershift wil die wel bij volle toeren zonder vracht erachter. En idd lekker rappe trekkertjes, deze rookt onderhand ook wat dat het die nog nooit gedaan. Hij is lekker los!

Is idd gewoon powershift die je naar voren drukt.
ford8630power
Bonken wil die 6210 van ons ook wel 😉 Is ook niet gek als je altijd de MXU gewend was, die schakelt altijd boterzacht 😄
HJ_
Ja doet onze 6400 ook als je er niks achter hebt.. behalve als je van 3 na de 4 overschakelt met de powershift.. die pakt die wel vloeiend..
huub
Ff 't gas los tijdens 't schakelen wil wel eens helpen..
fendtjuh
Vond het bonken erg meevallen, shiften met 2300 toeren ofzo is ook niet geweldig voor je trekker, zat giertankje achter, schakelde heel mooi vond ik, de powershift dan. Wil wel bonken als je volgas ineens teruggaat ofzo, mja dat moet je eigenlijk ook niet doen.
eddie
Niet te positief worden over jd he Guido 😃
eppo
Ja maar dat bonken is altijd met powershift je moet dan gewoon niet te veel gas geven dus een beetje met gevoel zegmaar.
eddie
Niet teveel maar ook nie te weinig, shiften bij 1100 toeren vinden ze meestal ook nie zo leuk 😛
fendtjuh
Ding wou ik anders graag ruilen tegen de 105 en de db, prachttrekkertjes 😄
eddie
Haha ja dat zal wel 😃
JJ96
Voor de 308 ook nog wel :lol:
JJ96
Hooow account vna m'n broertje
fendtjuh
Nee dat niet, wil wel 4wd, anders wel ja 😛

Alleen die stuurorbitrol maakt zo'n herrie in de cabine.
eddie
Ja 4wd moet je ook wel houden, maar een 6400 met 4wd is ook wel wat voor jullie ja ? 😃
fendtjuh
Als jij eem betaald wel ja 😃
eddie
Wou ik best doen, als ik er geld voor had 😃
fendtjuh
Wat een goedheid toch weer 😃
Siebenga
Dit is toch niet normaal.. Direct bekeuring uitschrijven bij dit soort piloten. 😉
eppo
Deed jij dit ook niet vroeger siebenga??
eddie
Siebenga woont in et buitenland ( hij weet nie beter ) 😃
Koe
Zwaar economisch delict :lol:

wtf is een stuurorbitrol?
fendt-412
Als je geen vracht hebt powershift je toch niet?
dan schakel ik meestal alleen. Trekker kan het dan toch zat doen.

Lijkt me wel irritant rijden dit, een platte wagen neemt al de binnenbocht, laat staan twee. Wanneer je in dorpen of op smalle wegen een beetje moet manouvreren kan het toch al snel spiegeltjes aaien worden denk ik 😛
En als het niet zo ver is rijd ik liever 2x.
me
Oow op een 2wd ja 😃 ? .. Zeker bij wieringa of niet ? .. En deze ruil je zeer zeker graag voor je 308 😃 ! Maar zonder toebetalen denk 😛 ! En dat powershifte is gewoon bij juiste toerental of met belasting volgas dan voel je ook niets!

Het rijden gaat monster, platte wagens volgen juist mooier door de voorste as, en had m uitgestapt en zat op 23 meter. Hiermee kom je echt overal, Je moet niet echt de slingerende bebouwde kom in duiken maar je komt echt verder als je denkt. Auto's hebben toch wel ontzag voor je 😃 !

Stuurobitrol is je stuurpomp voor de hydraulische besturing. Vindt hem bij ons trouwens niet echt apart geluid maken maar miss een andere of aan gewend.
maartendankers
Plattewagen volgt veel mooier dan een tandem robert 😉
fendtjuh
Idd, die wagens volgen best mooi hoor 😉. Jep bij wieringa, staat wel foto'tje in m'n profiel.

@Robert, och jawel hoor, bij smalle weggetjes, komt er een auto aan ga je ff paar trappen terug 😉 Ideaal...

Bij dit ding maaktie die wel veel herrie vond ik, tenminste als je bijna stilstond zegmaar, anders viel het wel mee als je gas derop had.

Jullie kennen geen politie daar? 23 meter... 😃
eddie
Als je geen vracht hebt powershift je toch niet?

ik shift altijd, mooi jong 😃
maartendankers
PS gebruik ik altijd, vracht of geen vracht. Rijd veel mooier. Heb je nog iets te doen tijdens het rijden 😃
me
Politie die kon wels mopperen over de verlichting midden in de nacht. Toen de wagens ging halen was er al een stekker verrot. Maarja was effe niet anders. En politie kan mooi gaan zeiken over de lengte, begin ik effe over het verkeer 2 keer ophouden en hoe slecht dat ook wel niet is voor het mileu 2 keer rijden 😛 !
huub
En jij dat oom agent dan zegt; Tuurlijk Thom, die wet waar in staat dat je niet langer mag zijn als 18 meter is onzin, je hebt goed dat 5 meter te lang bent..iedere meter te lang is €400 volgens mij..dat worden dure balen..
fendtjuh
En dan zegt oom agent, heb je helemaal gelijk in jongen, veel succes en leef je lekker uit? :lol:

Lukt je toch niet om je er onderuit te lullen 😛
me
Hmm denk dat dat wel losloopt, omdat je welje lading netjes heb afgebonden en alles in orde is zoals de remmen en normaal de verlichting dus ook. Iedere meter is overigens 100 euro wat ik weet ...
fendtjuh
Haha dat denk jij, ik hoop het voor je, maar zo makkelijk doen ze echt niet, mag gewoon niet, klaar uit! En of je het dan netjes heb opgebonden maakt weinig meer uit... net als verlichting, dat had ik wel gefixt als ik jouw was...
maartendankers
Volgens mij was dat bij siebren. Die werd met lege aanhangers aangehouden volgens mij omdat ie te lang was toch??
fendt-412
Dat denk ik niet thom. Voor dat geld kan ik wel 2x rijden.
Als je hoort hoe het hier in de buurt eraan toe gaat. Dumpers gaat tot bijna 10cm onder de rand in, mag geen korreltje op de rand liggen. Anders is het kans op afvallende lading. Dumpers gaan nog maar 3/4 vol. Kunt beter een kwartier langer rijden dan 250euro riskeren. Nu is het hier extreem maar denk niet dat je met dat praatje vanaf komt 😛
fendtjuh
Magoed, brinkie rijdt niet meer, en wrs voorgoed niet meer he 😛
me
Ik denk dat het hier de laatste 6/7 jaar al goed gaat .. En miss ieder jaar maar 4 of 5 van deze combinaties. Maar nog nooit aangehouden. Eerder deed ik er geen spanbanden om heen behalve voorste en achterste ..
Verlichting had ik niet zoveel trek in guido 😄 .. hadden 40 bunder gemaaid woensdag. En net als dat gezeik met die super ladingen en afdekken heb ik ook nog nooit wat van gehoord, en als ik laad ligt t meestal nog vlak met en bovenop de stootrand.
maartendankers
Brinkie JR wel toch??
Koe
What's gebeurt met brinkie?
huub
Siebje was dat ja...en dit helemaal, als je met trekker met lange aanhanger rijdt, en je bent 20 cm te lang omdat je een groot frontgewicht er aan hebt, dan laten ze je wel door rijden, maar hiermee echt niet! is je 2e aanhanger wel geremt..? anders ben je flink de l*l als je brokken maakt..
fendt-412
Ik zou er niet mee de weg opwillen. Wanneer er iets gebeurt ben je de lul, en dat is duurder dan 2x rijden of een boete. Kun je als je pech hebt je hele leven voor werken. Hoe vast de balen ook staan.

JR is nog erger zelfs.
maar hoezo gaat SR niet meer de weg op dan? 😛
Om zn leven te sparen? 😛
fendtjuh
SR niet meer... Beroerte gehad, ligt nog steeds in het ziekenhuis, al een hele tijd. Op z'n racefiets. Is trouwens geen lulverhaal dit, dit is een keer wel waar.

Zelf weten thom 😉, als je door het dorp of int donker moet vind ik het onverantwoord, maar dat moet iedereen zelf weten.

Maaier bevalt nog goed?
me
Wegbrengen was om 5 uur smiddags dus niets aan de hand.. Terug om 12 uur snacht reed me broer er met ahlmann achter. Denken nog wel een beetje na 😉 ! En idd 2e aanhanger is ook gewoon keurig geremd niets aant handje!

Maaier loopt nu naar revisie kneuzer echt als een naaimachientje! 40 bunder ging probleemloos en zonder enig onbalans. Op de natuurstukken moet je niet te hard willen maar op stukken die nieuw ingezaaid ( een van 9 en een van 4.5 ) Haal je gewoon perfect maaibeeld met 18 km/h en ruim 3 bunder per uur ! De pz schudder gaat trouwens ook als een raketje!
fendtjuh
Ruim 3 bunder? hier nog nooit gehaald 😛. Houd wel op met hoogstens 2. Ligt er gewoon aan dat we geen powershift of hi/low oid hebben, je vliegt de kopakker anders over. Plus dat meeste stukken niet erg vlak zijn.

Mooi dat het zo snel en goed gaat, ah kijk mooi plezier van de schudder dus 😄
huub
We hebben een stuk van 7,5 Ha en dat kan in 2 uur..schudden in één uur 😃
me
Dan schiet je aardig op .. ik zat op 3.25 ofzo. Liep er lekker over maar moet wel goed gebeuren. Meeste stukken zit ik ook op 2 2.5 bunder omdat allemaal akkertjes zijn op natuurstukken etc. Losmaaien en niet doorrijden wordt je gek van.
huub
Dat is een mooi vlak stuk..dan kan ie op standje maximaal 😃
me
Dat schiet lekker op ja 😛 .. net als schudden als ik zo hoor !
huub
Lely..capaciteitje! 😄
ford8630power
Dat lukt mij ook Huub, schudden en harken duurt langer dan het maaien 😉
me
Dan hebben jullie aardig gang met maaien 😉 !
huub
Bij mij duurt het maaien langer.. in een normale snede is 16-17km/h haalbaar, op de spaarstand..(1700 rpm)
me
Hier is 18 km/h ook goed te doen .. maar op 750 omwentelingen zal die aardig terugzakken ik ga gewoon op 540 ...
huub
Mwoah, op de 1000 kan ik iets sneller, maar dan moet je ook sneller terugschakelen, op de 1000E dan zakt ie terug naar 1600 maar dan is ie zo taai als dikke stront, dan begint ie heerlijk te brullen 😃
me
Ja hiero kan dat miss ook wel .. onze is namelijk 540 en heb geen 1000e 😛 Maar ga niet zitten tobben dat die op kopakker 1.5 keer teveel toeren maakt de maaier. Gaat lekker op 540, en een krone laat zich niet zomaar slepen 😛 !
huub
Elektronisch geregeld hé..gaat naar braaf naar de 1700 en niets verder..
HOOIJMAN
Als de trekker smoort zoept ie veel meer.. dus beter iets langzamer en gewoon de toeren houden 😃
me
Op je koppakker dan als je trekker niet meer smoort ? .. Ik gaat t maar eens proberen bij lichtere snede, maar moet wel met genoeg power werken om fijn te maaien vindt ik.
huub
Ik heb wel meer te doen dan rustig toeren! Gas met die zooi! 😃 dan gaat ie van 1600 weer naar 1700, en als je 'm dan weer inzet zakt ie weer af 😃
huub
boerderij.nl/10101616/Mechanisatie/… sneller rijden is zuiniger..
HOOIJMAN
Zoveel dat de trekker kan trekken.. als ie maar niet de hele tijd terug zakt want dan hej de tank zo leug 😃
huub
5 liter per Ha heb ik genoeg aan..dat vind ik acceptabel..
me
5 liter de bunder is bij ons ook zo ongeveer aan de orde gok ik.
Siebenga
Als je denkt dat je met 100 euro de meter hier onder weg komt dan kan die bekeuring je nog wel eens raar op je dakkie vallen.. 😉

Het maaien is hier goed voor 20 liter in het uur
HOOIJMAN
Die fries heeft ervaring 😃
Siebenga
Ben er niet trots op.. en als ik weer gepakt wordt kan ik wel eens heel verdrietig worden 😄
me
Hmm, ik zie het wel. Maar het gaat nog altijd prima eigenlijk en ook al heel lang. Alst niet ver is gebeurt t ook niet.
huub
En wat doen je dan per uur..?
Siebenga
Theoretisch zou ik ongeveer 7 hectare in het uur moeten halen.. Maar dan zou de maaier constant naar beneden blijven.. Dus ga maar uit van 4 of 5 of 6? hectare in het uur? rij gemiddeld ongeveer 11 km/h als er straks een andere trekker tussen staat kan dat verbruik nog wel eens behoorlijk dalen
me
Hier haalde ze met 2x 313 6 bunder int uur op vlakke stukken met 160 pk en een vario en iemand die altijd maait .. Niet te zuinig met 20 km/h. Alleen niet te grote stukken.
Siebenga
11000 keer 6,2 is bijna 7 hectare.. dus dan valt me die 6 bunder met 20 kilometer vies tegen.. dan zal het wel 9 bunder in het uur zijn 😄
huub
Valt zowiezo tegen, volgens mij komen ze hier met triple's ook niet veel verder dan 6-7Ha per uur..
me
Valt niet mee om 6 bunder te halen en 20 km/h haal je nooit constant. Dan weer greppeltje of effe naar ander perceel weer uitklappen etc.
Siebenga
Serieus? nou dan zou een big m bijna 3 keer zo veel kunnen doen in een uur.. dat lijkt me heel erg sterk.. Jullie hebben toch wel minimaal stukken van 6 bunder? dat inmaaien kost bij mij niet tot nauwelijks tijd. Als de tm mee werken wil teminste
HOOIJMAN
Bunder of 5 int uur is hier wel te halen zo ongeveer.. een 15 liter brandstof per uur?
Siebenga
Zunig hooijman.. 8 uur is mijn tank leeg
huub
Wij hebben 15, 7, 6 en 2x 5Ha, op grotere stukken halen ze wel meer, maar gemiddeld genomen komen ze in de achterhoek niet verder dan 6-7Ha..
Siebenga
Dikke domper.. hier zie je vaak boer met enkel maaiertje voor het overmaaien enzo. Als de loonwerker komt liggen de kanten enzo er allemaal af... ken je hard door vegen. theoritisch zou je 13 hectare kunnen halen met ongeveer 15 km/h. Dan zou je bij jullie helft van de tijd aan het draaien zijn. Dat gaat mij boven de pet
huub
Dat gebeurt hier ook wel, maar dat snap ik niet zo goed, als je dan toch aan het maaien bent, maai dan de rest ook..als je de loonwerker betaalt dan moet je er zelf geen werk mee hebben..
Siebenga
Kan toch altijd uit zelf even maaien. Vaak ook nog eens een hobby van een boer dat maaien. Kan je het land even in.. Hoeken uitmaaien en kanten enzo ga je met tripple niet doen.. Of wel kost het zo veel tijd. Als je in het najaar nog wel eens land kaal maait kan je dat mooi zelf doen. Ik zou het zo doen als je bijvoorbeeld zelf dag moet maaien met enkel maaier en de loonwerker het er in een ochtend af blaft
Romke
Scheelt weer geld als je zelf de kanten er af maait, en zelf de strookjes van 1 meter ofzo maaien als het niet mooi uitkomt voor de loonwerker
Siebenga
Dan kan een loonwerker heeeel erg snel
Mengeledriver
Vergeet de wendingen en overgebleven stroken niet, als je met die Krone telkens maar 4,5 meter overhoud als je 1x rond een akkertje bent geweest dan benut je de maaier ook niet 100%. Akkers van 18 meter hebben we hier ook wel. Of soms 21 of 24 meter.
Romke
Voordat de 8360 kwam deden wij het ook zo.
1 keer kwam het loonbedrijf zelfs met 4 trekkers en alle 4 dubbele maaiers, en wij zelf met de 7740 met 1 maaier. nouw ik kan je vertellen dat dat snel ging 😉
Siebenga
Stukken land van boven de 12 hectare laten we vaak maaien en harken 😉 Dan gaat het hard. Maar veel laten we niet maaien... Gelukkig 😄 vind het machtig wark
TLA-TSA
@ siebenga: 'Als er een andere trekker voor staat' ? Gaat de TM weg?
Jarno1h
Haha thom rijd hier wel mee en mag dan niet ff met zon aanhangertje weg haha 😛
me
Beetje flauw onniej dan 😃 ?
Mengeledriver
TM staat wel op de nominatielijst "afvoeren"
TLA-TSA
Als ik het hier zo bekijk op tf niet de beste TM? 😛
me
TM .. miss ook niet raar met front achter maaier een zware tank bij een grote boer flink opgefokt en dan nog altijd op zijn tenen lopen 😛 !
TLA-TSA
Nee dan is het niet raar 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!