Schlüter Super 2200 TVL

1.721 foto's van @Schluterfan

Schluterfan
"Die Electronic-Schlepper!"

Een Super 2000TVL in het grijs, nen High Speed zeker??? Nee, toch niet!

Dit is de enige Super 2200TVL, een trekker met een 8cilinder in lijn turbomotor van 9.8liter en een vermogen van 210pk! Dat grijze kleurtje, dat heeft ook een betekenis, maar niet dat van High Speed, daarvoor is het trouwens ook te donker, en toen deze trekker gebouwd werd, waren ze in Freising al bezig met snelle trekkers, maar dit is een ander staaltje techniek!

De trekker op de foto heeft namelijk een elektrisch gestuurde 8 trapspowershift versnellingsbak. De 8 gangen konden onder last geschakeld worden, verdeelt over 2 groepen voorwaarts en achterwaarts. Goed voor 16 versnellingen, met in optie een kruipbak in de mogelijkheid, zodat de versnellingsbak 24 versnellingen had. Naast de elektrische versnellingsbak had de trekker ook nog een elektrisch regelbare hefinrichting. Opmerkelijk was ook dat de turbokoppeling ingebouwd was in de versnellingsbak.

De trekker is gebouwd in het voorjaar van 1984 en werd na enkele probeersels verkocht aan ZF. In 1999 verkopen zij dan de trekker aan een verzamelaar, die de trekker gerestaureerd heeft , zoals hij te zien is op de foto. Het bleef echter bij een prototype, waardoor er dus maar 1tje van is! Ik heb em jammer genoeg nog niet gezien, al had ik de hoop gehad hem op het 110jaar te zien, maar dat geluk was mij niet gegunt. Ik zei in het begin dat hij eigenlijk niet bij de snelle trekkers hoort, maar in principe is dat wel het geval, want hij gaat ook met gemak 43km/u, wat in die tijd ook al snel was!

Deze trekker staat volgens mij ook niet als voorbeeld voor de High Speed trekkers, alhoewel Schlüter al naar het schijnt van in 1983 bezig was met de ontwikkeling ervan! Echter kwamen de echte High Speedjes, in volledige Ral 9006 pas in 86 op de markt, en daar heeft deze in het donker grijs dus helemaal niets mee te zien!

Er is trouwens nog een andere Schlüter, een Compact 750V4 in dit kleur, maar dat is een ander verhaal!

Foto: Klaus Tietgens, Schlüter traktoren im Einsatz.

Owja, wat mij ook opviel bij deze trekker, is het draadje naar de beide spiegels, vermoedelijk had het ding ook verwarmde, en misschien zelfs elektrisch verstelbare spiegels!

Reacties

Hessel
Black Beuty?
caseih1056xl
Prachtige Schlüter.

zeker een super 2000tvl
HaraldCASE-IHfan
Mooi, zo'n lange motorkap met 8(!) stampers erin
Schluterfan
@ Wesley, Nee toch niet!!! 😛. Black Beauty? Neen, bij Schlüter hielden ze zich niet bezig de trekkers in alle kleuren van de regenboog te spuiten, zoals ze bij Fendt tegenwoordig doen. Bij Schlüter had elke kleur wel een betekenis!
caseih1056xl
Prachtig verhaaltje weer simon.

wat voor motor zit hierin? SDMT 110 of 112 W 8?
Schluterfan
SDMT 112 W8, de zwaarste Schlüter motor die men in die tijd had.
tractorbouwer
Ik vind hem in het rood mooier.
caseih1056xl
Dat is idd een zwaar blok ja.

ik lees hier op internet dat er ook een Schlüter Super 2000 TVL Special moet wezen. met dezelfde motor. klopt dat? is die gelijk aan deze?
Schluterfan
Ja das de zelfde motor, maar dan met 200pk.
sebas deutz150
Wat is een turbokoppeling.toch ze hadden de schluter toch een andere kleur moeten geven. wel gaaf dat schluter 8 cilinder heeft gebouwd andere merken hebben alleen 5 cilinder geprobeert. zitten wel lekker grote voorwielen onder.
caseih1056xl
Turbokoppeling is volgends mij hetzelfde als vloeistofkoppeling.
TurnMeLoose
Ik heb dit object verplaatst van Tractoren Schlüeter Onbekend (Poseren) naar Tractoren Schlüeter Super 2200 TVL (Poseren)
jumpforjoy
Wow, ze waren hun tijd VER vooruit. spijtig dat ze niet meer gemaakt worden, maar daardoor hebben ze waarschijnlijk dat mysterieuze.
Schluterfan
Turbokoppeling is idd een vloeistofkoppeling, zou het nie meer kunnen missen!

Dat van die grote wielen klopt, hier liggen 20*8R42s achter en vooraan 520/70R34 onder
schluterman
En ik wil die turbokoppeling ook niet meer missen dat schakelt wel zo fijn
Dr Fendt
Houd die 8 trapspowershift het zelfde in als op een 500/800-serie van fendt? of zit dit systeem weer net iets anders in elkaar :?

mooie trekker! stiekem droom ik ook om ooit een schulter in mijn bezit te hebben 😉
Euhm fendt heeft in de 5 en 8 serie een 6 bak met 4 traps powershift.. heel iets anders 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 2200 TVL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!