Foto van de Agrometer haspel systeem we hebben hem nu op proef en tot nu toe bevalt het super! vooral omdat hier ook een bouwland bemester achter kan.Hier zit nog niet alle optie op bv als bandendruk

Agrometer Bemester

Jb26
Foto van de Agrometer haspel systeem we hebben hem nu op proef en tot nu toe bevalt het super! vooral omdat hier ook een bouwland bemester achter kan.
Hier zit nog niet alle optie op bv als bandendruk wissel systeem of schuifas.
Persoonlijk zou ik er nog wel wat bredere banden onder willen zien.

Reacties

Boerenjongen16
Wel een korter concept dan de rotomax, hoeveek meter slang zit hierop ? En tot hoeveel bar kunnen de banden worden gebracht ? Werkbreedte van dit ding ?
Jb26
De werkbreedte is gewoon 12 meter zodebemester en 8 meter bouwlandbemester de bemesters zijn ook eigen keus omdat alles er achter kan.
Er zit 660 meter 5 duims op en de banden kunnen terug naar 0,6 bar.
wart
Mooi om keer te proberen zo één! Wat vinden de klanten ervan doordat het toch heel beetje meer weegt als gewoon sleepslangen?
En w
at vind je van de agrometer bemester die er achter hangt?
Jb26
We zijn 2,5 a 3 ton zwaarder geworden als de slang vol zit, maar wel een as meer dus het maakt opzich niet veel uit.
De klanten vinden het wel mooi omdat je aan de buiten kant kan beginnen en de boer kan er gelijk achteraan met een zaaicombi of iets dergelijks.
De bemester zelf werkt super, maar als we zo'n haspel zouden kopen dan komt er wel een lichtere bemester achter.
wart
Bij ons bevalt de bemester ook erg goed, werkt het netjes in vinden we.
Jb26
Vindt wel mooi dat je de druk op de schijven zo vanuit de cabine kan verstellen, heel handig.
Daar kan veenhuis nog wat van leren. (over de bemester zelf he)
maartendankers
Waar heb jij last van joopie??
Koe
Oogkleppen noemen ze dat maarten 😛 Agrometer is zeker geen goedkoop alternatief! Is een goed merk, dat volgens mij ook als eerste met de ontwikkeling is begonnen van dit systeem.

@Jb26: en hoe kijken jullie nu aan tegen dit systeem versus het traditionele sleepslangen? hier het voorjaar het land mee op? of toch dan gewoon met een bemester achter de trekker?
Jb26
@koe
Nou ik weet het nog niet, ze roepen wel dat je met dit systeem sneller het natte land op kan maar dat wil ik nog wel eens zien, het is wel zo dat er geen grond of klei aan je slang blijft kleven, maar als je met een normale sleepslang wat smaller rijdt met nat weer dan is er ook weinig aan de hand, het is wel zo als er iets fout gaat bij dit haspel systeem dan gaat het ook echt fout. khoop ik het een beetje duidelijk geschreven heb.
Jb26
Er zijn nog wel een paar kleine dingen die in mijn ogen beter kunnen maar dat is bij iedereen anders natuurlijk.
khoorde vandaag iemand die wil hem al op een vervaet bouwen! haha wel een leuk idee!
mf 35X driver
Ik heb zoiets...
super mooi omdat je met uitrollen enzo vaak meer verijd als met het sleepslangen zelf en das is zo niet nodig..
en als je dan net als bij veenhuis n schuifas hebt das tde wielen op een ander spoor lopen ist super!
Jb26
Deze zijn nu ook uitgevoerd met een schuifas dus het hoeft geen veenhuis meer tezijn, persoonlijk vindt ik die van veenhuis veel te lang.
alfredo
Ik, alfredo en Valtrapowerr hebben dit object verplaatst van Machines Onbekend Onbekend (Poseren) naar Machines Agrometer Bemester (Poseren)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agrometer Bemester ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!