Krone messen-snelwisselsysteem. Foto is geplaatst door Pascal op 20-09-2010 om 20:14:36, met 11 reacties.

Krone AM 243

794 foto's van @Pascal

Pascal
Krone messen-snelwisselsysteem

Reacties

CaseCS130
Bekend systeem, werkt op zich goed maar je moet er wel goed om denken dat de hevel ver genoeg in de schotel zit want als hij wegschiet terwijl je net een mesje erin wilt zetten heb je kans op letsel.
Siebenga
En wanneer de maaiers wat ouder zijn blijf je aan het mesjes plaatsen
Pascal
Daar ben ik idd ook bang voor Siebenga. Sommige schotels gaan erg zwaar en sommige wip je zo op. Zit al wel verschil in met vorig jaar, toen ging het naar mijn idee een stukje zwaarder
me
Dat hoor ik meer, fendtjuh miste ook al een paar messen ... Bij onze nog geen enkele verloren gelukkig, enkel alleen plaatje van de slipkoppeling en keer onbelans in de kneuzer gehad door paar missende klepels. Hopen dat het dar bij blijft 😄 ! Want als je gaat maaien mot alles t gewoon doen!
CaseCS130
Mesjes kwijtraken hebben we zo goed ik weet niet gehad in 10 jaar gebruik. Als je klepels kwijtraakt ben je eigenlijk al te laat met vervangen van de pennen en eventueel busjes. Maar daar blijf je mee aan de gang helaas.
fendtjuh
Nieuwe meshouders doen wonderen! 20e p/stuk, 40e p/schijf dus, is te overzien.
me
Vorig jaar gelijk alle pennen en bussen vervangen, vandaag de laatste bunders wel gemaakt denk dus goed nalopen waardoor die vant voorjaar weer probleemloos kan 😉!
Pascal
Mmm... heb de klepels niet bijlangs gelopen vandaag, zal dr morgenvroeg nog even naar kijken als ik de gevolgen van losse klepels zo hoor
me
Als paar losse klepels hebt waardoor de kneuzer gaat trillen kunnen links en rechts de bouten van de kneuzer breken en dan zouden je lagers zo kapot kunnen gaan. Trilt je kneuzer (maaier) niet dan is er waarschijnlijk niets aan de hand, wanneer alle vingers eraan zitten loopt alles 100% gelijkmatig .. wanneer er 2 ontbreken aan een kant dan krijg je ongelijke krachten wat dus weer zorgt voor trillingen en gejammer 😄! Die bouten waarmee ze vastzitten moeten ook nog beetje fatsoenlijk zijn. De kosten voor die bouten en bussen zijn klein als je ze goed houdt!
jmos
Met mesjes vervangen moet je zorgen dat alles goed schoon is dus niks onder en tussen de schijven. dat scheelt al een heel eind kwa kracht die je moet zetten om de messen te vervangen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone AM 243 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!