Foto van een MB Trac Meerdere, bezig met maïs hakselen. Twee hakselaars op één perceel bij tf'er Joop3. MB-Trac 1600 Turbo met Mengele SH30H hakselaar. MB-Trac 800 met antieke kipper (ex vuilniswag

MB Trac Meerdere

joop2
Foto van een MB Trac Meerdere, bezig met maïs hakselen. Twee hakselaars op één perceel bij tf'er Joop3. MB-Trac 1600 Turbo met Mengele SH30H hakselaar. MB-Trac 800 met antieke kipper (ex vuilniswagen)

Reacties

Romco14
Weetje wat ik niet snap.
Sommige boeren of loonbedrijven doen het maishakselen met gewone tractoren, maar andere met hakselaars.
Met hakselaars ben je toch veel sneller of heb ik dat verkeerd?
Fokke
Dit is ook een beetje hobby he 😉 Maar wel heel mooi ! 😄
joop2
Hobby moet niet zo snel gaan, zo kun je er langer van genieten...
massey-ferguson
Precies en als je het zo kan doen en beetje bespaard is mooi werk toch.zo hebben wij ook jaar of 5 gedaan mooi werk en bespaart kosten van loonwark en je begint gewoon waneer je wilt.sinds 2 jaar zelfrijder kost iets meer maar zelf onderhoud en sleutellen bespaardt ook al heeeeeel veeel.
sebas deutz150
Dit hobby maar er zijn gekken die met zulke hakselaars volgende jaar gewoon 25 hectare er mee willen hakselen. joop2 weet hoe hard ze reden en wat de haksellengte was ?
massey-ferguson
25 maar.goh wij hadden er hier een die deedt er dikke 100 bunder in jaar met.kan die elk jaar ff worden gereviseerd worden.iedergeval dat was onze ervaring naar de 100 bunder krijg je eerste problemen.veesnaren af paar asjes af
sebas deutz150
Massey ferguson mensen hier in de buurt wil niet graag zelf hakselen anders hakselde ook veel. maarja gelukkig dat we dan zelf 25 hectare hebben.
Joop3
4mm haksellengte. Met korrelkneuzer 3,5 km, en zonder korrelkneuzer (lager gaf het op, veel speling) een versnelling hoger. met een beetje terugtoeren staat de teller dan op 4,5 km
sebas deutz150
Oke en jou zitten er ook 3 beukplaten in ?
Joop3
Nee, deze heeft er maar 1. Omdat de korrel nog niet hard was, was dat genoeg. De korrelkneuzer maakte er haast pap van.
sebas deutz150
Zou je niet zeggen als je het zo ziet ik snap niet dat wij niet harder kunnen als 3.5 km en jij rijd dik 4 km. bij onze gele mengel loopt lig een inlegplaat in die van ene naar de andere kant loop we snappen niet er hoe dan de onderste beuk er in kunnen zetten want die zat er wel bij. had de kemper de zelfde hakselkwaliteit als de mengele ?
sebas deutz150
Sta er trouwens nog meer foto op die mb site ?
Joop3
Foto's komen nog; staan er maar een paar. Ik denk dat Joop2 ook nog wel een filmpje op youtube plempt...
De Kemper hakselde iets grover, ik denk tussen de 4,5 en 5 mm. Omdat de plant vrij geel was iets meer schutblad, maar de korrels ook gewoon kapot. Anders was hij ook niet bij ons aan de gang gekomen.
Nou was het een mooie aanvulling, ik heb zelf veel tijd nodig gehad met het losmaken van de kanten. Er zijn leden hier, die kunnen bevestigen dat het een rotstuk is om los te maaien. Omdat dit gezaaid is met een Vervaet met rijenbemesting zijn kleine hoeken ook ongelukkig gedaan. Verder viel het wel mee, voor het donker klaar. Daarna nog 1 trekker gefixt, en eentje afgesleept, en even een paar biertjes gedronken. Was weer geslaagd!
sebas deutz150
Oja werdt er met de kemper ook harder gereden door in verhouding meer pk per rij ? zaaien jullie gewoon 100.000 per ha ? wieden jullie de mais dan een paar na het zaaien ?
Joop3
Zaaihoeveelheid iets hoger; i.v.m. verlies door onbehandeld zaad (evtl. schade door vogels) en het wiedeggen. Wiedeggen hebben we dit jaar een paar keer gedaan, schoffelen durfden we niet, omdat we bang waren de mais te veel te beschadigen door de droogte. Na het eerste water heeft de mais een groeispurt gedaan, en viel het met het onkruid mee.
De 1600 wou harder, ik denk dat het komt door het grote hakselrad, dat meer ruimte heeft.

Filmpjes:

myvideo.de/watch/7828460/…

myvideo.de/watch/7828558/…

Ook is hier de dikke Renault van tf'er Joop2 te zien...
@Joop2 Over Joop2 gesproken: waar blijven de foto's van de Bedrijfsbuffel?
joop2
@Joop3 Hier of bij jou op de mail?
Joop3
@joop2 Hier natuurlijk! De mail heb ik al ontvangen. De mensen mogen hier natuurlijk ook gewoon meegenieten van de Bedrijfsbuffel.
joop2
@Joop3 De Bedrijfsbuffel staat erop

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van MB Trac ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!