Foto van een John Deere 7830, bezig met maïs inkuilen.. Foto is geplaatst door JD-6830 op 02-11-2010 om 20:18:40, met 15 reacties.

John Deere 7830

JD-6830
Foto van een John Deere 7830, bezig met maïs inkuilen.

Reacties

Rieen
Ohdonders. best kuiltje
fendtpower123
Da hoort nie 😃
956xlpower
Moest niet mogen, goed ruwvoer verkwisten voor gesubsidieerde vergisters. Zeg niet deze meteen, maar velen zijn onrendabel zonder overheidsgeld.
Valtrapowerr
@956xlpower

mee eens, deze waarschijnlijk ook niet, ik vind zonnepanelen mooier. maar tis wel een grote stap die die mensen hebben gemaakt en gedurft
HollandNew
Hun voordeel is ook dat ze ook nog kippen hebben 😉
Koe
@Valtrapowerr: Zonne-panelen is ook duur om te maken.... Wil je een artikel over zo'n vergister lezen moet je de Boerderij van vorige week is lezen, staat wel een eerlijk interview in met een bioboer die een klein stukje verder woont dan JD-6830 geloof ik
maartendankers
Biogas al helemaal met mais blijft een van de schoonste en de meest rendabele vorm van groene stroom.
JD-6830
Inderdaad. dit is echt groen, en dit kan zo gelukkig wel uit . we halen onze winst echt niet alleen uit de kippen hoor, hollandnew 😉
eppo
Oh en een windmolen is dus vervuilender dan stroom van een vergister? mm denk ik niet hoor. en bovendien een windmolen kost veel minder arbeid. maar ook dat kan niet uit zonder subsidie.
JD-6830
Een windmolen heeft veel minder draaiuren. omdat er nu eenmaal niet altijd de benodigde wind is om zo'n windmolen te laten draaien.
JD-6830
En wat maakt het uit dat het pas uit zou kunnen als je er subsidie op krijgt? een biologisch bedrijf kan zonder subsidie toch ook niet uit? zonder subsidies wordt nederland nooit groen..
S Schenning
Wie krijgt onderhand geen subsidie als ik vraagen mag? Als men in nederland of waar dan ook groene energie wil kost dat wat ekstra geld, en waarom zou je als boer de kans niet grijpen als je de mogelijkheden hebt?
Welke energie het groenste is weet ik niet, maar mais wat op land staat vangt al heel veel co2 op, maar er gaat ook heel wat diesel door voor dat het in de kuil ligt.
claasxerionfan
Waar kan ik dat lezen dat stuk van boerderij
JD-6830
De boerderij van vorige week, dus 26 oktober, blz 18

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7830 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!