Loonbedrijf Gubbels aan het malen.. Foto is geplaatst door Gerald Panhuis op 11-11-2010 om 19:19:31, met 15 reacties.

Willemsen FF9

Gerald Panhuis
Loonbedrijf Gubbels aan het malen.

Reacties

RuudBus
Dat vat zuur hoort toch eigenlijk onder die aanvoerpijp te zitten?? zo kun je ook niet bij de zeven. kan deze meer dan 130 ton in een uur malen?
eppie
Dat vat zuur kun je opzij schuiven door een rail heen! is zeker wel over nagedacht!! kun inderdaad max ongeveer 130 tot 140 ton in het uur malen als de mais droog is.
RuudBus
Dikke machine!! doen ze vaak de mais allemaal opkiepen en dan opscheppen zodat je constant kunt malen?? want je kunt 5 combine's bij houden, maar wanneer heb je die nu bij 1 boer?
vervaet
Je kunt nattere mais sneller malen dan droge die is harder!
eppie
Dat heb je niet goed vervaet, natte mais smeert de zeefen dicht en maalt veel zwaarder dan is het met 60 ton in het uur wel gebeurd.
eppie
Gebeurd ook nooit met 5combine's bij een boer, wel is met 2 maar dan heb je ook nog een makkie! meestal word er gewoon met een kipper in de bak gekiept en dan haal je die 130 ton per uur ook nooit!
RuudBus
@vervaet

je kunt mais sneller malen die een tijdje heeft gestaan in een kipper of losgestort op een hoop, dat begint iets te "broeien" en daardoor lijkt het vochtiger en kun je dat wel sneller malen. als de korrel zelf vochtig is gaan de zeven dicht zitten zoals eppie zegt. dat is een ellende, de hele tijd de molen los maken en de zeven schoonmaken en elke keer maar een zeef in doen die grover is totdat je het redelijk kunt malen.

@eppie

wij proberen het zo te regelen dat ze bij de "grotere" boeren eerder gaan dorsen en dan in een sleufsillo laten opkiepen. dan kun je een dag later dat erdoor knallen terwijl ze gewoon met 2 combine's blijven dorsen. dan heb je mooie aanvoer en maal je constant.

tractorfan.nl/picture/418612/
vervaet
We hebben er met onze molen nooit geen last van dat de zeven dicht gaan zitten, het kan ook aan het merk molen liggen, dus het soort zeven, wij hebben namelijk een stade. Denk dan toch dat er verschil in zit!
eppie
Hier maalt meestal de gene die met de kipper of bak komt zijn eigen mais zelf zodat er nooit iemand bij de hamermolen hoeft te blijven! scheelt je ook weer een mannetje, en als we op het land malen dan maalt de gene die de ccm afvoert zelf en rijd er constant een kipper tussen de combine en hamermolen.
eppie
Zo rood stond bij de oude hamermolen van gubbels het spruitstuk er ook wel op alleen bij deze krijg je dat niet meer voor elkaar!
RuudBus
Dat kan ook ja dat iedereen hem zelf maalt. doen wij nooit, zo weet je wanneer je er een mannetje mee weg stuurt dat hij ook gesmeerd en alles word. ook omdat er vaak mais overal vandaan komt, verschillende loonwerkers en transporteurs. daarom moet er wel altijd iemand bij zijn, bonnen aftekenen en registreren, monsters nemen....

hoeveel pk's hebben deze twee motoren bij elkaar?
eppie
Volgens mij 900 pk
arjanzuethoff
De ligt maar 1 motor in een MAN v12
jasperverlinden
@RuudBus

zo doen wij het ook, de dag ervoor in de sleufsilo laten kippen, endan met een verreiker, dan kan je altijd verder blijven malen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Willemsen FF9 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!